Novi detalji najjače transfer bombe na relaciji Zvezda - Partizan, nuđene i ''lažne pare''?

Autor: Darko Mitrović
petak 29.11.2019.
14:08
Izvor: Sportske.net, nedeljnik.rs

Činilo se da je ta priča davno ispričana, ali...

screenshot: You tube
screenshot: You tube

Povezane vesti

Nekadašnji napadač Crvene zvezde i Partizana Milko Đurovski, čiji je transfer 1986. godine sa ''Marakane'' u Humsku podigao ogromnu prašinu, i danas ima dosta toga zanimljivog da otkrije na ovu temu.

O svom prelasku iz Zvezde u Partizan i šta je sve pratilo taj ''bombastični'' transfer između ostalog je otkrio i u najnovijem broju ''Nedeljnika''.

U tom razgovoru je otkrio i da se nadao da će biti proglašen petom Zvezdinom zvezdom pre nego što je stigla ponuda Partizana. Ipak, izgleda da su na ''Marakani'' imali drugačije planove.

''Možda su hteli da me puste u Partizan. Zašto nije bilo pete Zvezdine zvezde posle Pižona? Možda nisu pored mene mogli da je dovedu. Zvezda je srpski klub. Ne može Makedonac da bude peta Zvezdina zvezda. Posle Pižona je bio luft, ja odlazim u Partizan, a u Zvezdu dolazi Piksi'', objašnjava Milko.

Kada je Partizan ušao ozbiljno u trku, Đurovski je na neko vreme otišao iz zemlje kako bi izbegao veliki pritisak. Ali, najzanimljiviji je detalj neposredno pre nego što je i definitivno odlučio da napusti ''Marakanu''.

''Išao sam da otvorim račun, a u Nemačkoj je trebalo da mi uplate lovu. Čekao sam da krene prelazni rok. U Partizanu su se plašili da ne ostanem u Zvezdi i u Pragu sam se našao da bih bio što dalje od Beograda. Da otvorim račun, daju mi lovu i posle dođem u Partizan.

Ali to je bilo Šajberovo vreme. Prelazni rok se odložio, pa sam bio dodatno u Titovom lovištu kod Osijeka. Pa se opet odložilo i ja kažem: ‘Idem u Beograd.’

Otišao sam u Zvezdu da se pozdravim sa Džajom i Cveletom. Bila je tu sekretarica Dara Zec.

Kažem: ‘Došao sam da se pozdravim’, a Cvele mi na to: ‘Ajde da se dogovorimo. Daćemo ti duplo… ali lažnih para.’

Kada sam izlazio, Dara je plakala. Ovi iz Partizana nisu mogli da me nađu, ali ja sam rekao, idem iz Zvezde. Bila je ona utakmica Zvezda–Hajduk na čijem sam kraju bacio dres na Sever…'', priseća se Đurovski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Friday, 29.11.2019
23:04

Bolje ćuti da na kraju ne ispadneš glup.

avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 29.11.2019
22:58

Ugovor je potpisao na Velikoj čardi kod Bezdana.

avatar
Old_school
Friday, 29.11.2019
16:26

Bez brige, oni vole te izdajice vise nego leba. Doduse, sinoc ih jedan unakazi, al aj.

avatar
REVØLT
Saturday, 30.11.2019
00:56

borjan, stojiljkovic and pesic like this

avatar
REVØLT
Friday, 29.11.2019
15:49

''Golub'' je dokaz da i nije bas tako i da je to samo jedan prenaduvani mit. Владимир Петровић Пижон (Београд, 1. јул 1955) је бивши српски фудбалер, а садашњи фудбалски тренер. Био је селектор сениорске репрезентације Србије. Током играчке каријере највеће успехе је бележио играјући за Црвену звезду и стекао почасну титулу једне од пет „Звездиних звезда“, односно једног од пет легендарних фудбалера овога клуба. Са очеве стране је хрватског порекла, деда Алојзије, отац Вјекослав (Славко) и брат Златко, сви су радили у ''Политици''. Има ћерке Кристину, Марину и, усвојену, Ивону.

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 30.11.2019
08:24

Izvor??? Ne mozes da se informises na vikipediji, moras da ispitas verodostojnost izvora pre nego nesto napises. Ako i jeste tako kao sto kazes, njegovi mogu da budu samo neki pokrsteni jer se zna cije je prezime
Petrovic. Bez obzira na nacionalnost, kad je neko zasluzio biti Zvezdina Zvezda onda je to svetinja tako da sve drugo je nevazno.

avatar
REVØLT
Sunday, 01.12.2019
20:50

http://www.politika.rs/scc/clanak/90160/Odrastao-u-Politici Ovo je da ne bude da sam to napisao napamet i da blefiram. I samo da se razumemo, ne smeta meni to sto i ljudi drugih nacionalnosti igraju za vas, to ne bi smelo da smeta kosmopolitski opredeljenim klubovima, ono na sta sam alergican je kad se neko pretvara i kad nastoji da kaze da je nesto sto nije i da prikaze stvari onakvim kakve nisu u situaciji kad su one zapravo upravo suprotne od toga.

avatar
REVØLT
Sunday, 01.12.2019
19:33

Ispitana je verodostojnost, ovo je sigurno tacno. Jeste prezime srpsko, ali, imena bas i ne obecavaju:-D Doduse, to i jeste bila svrha pokrstavanja...