Novi Pazar - Bankrot i formiranje novog kluba?!

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.06.2017.
15:52
Izvor: Beta

Pazarci nisu uspeli da se izbore sa nagomilanim dugovima, čeka se konačna odluka gradske uprave.

Facebook: FK Novi Pazar
Facebook: FK Novi Pazar

Povezane vesti

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da će gradskoj upravi uputiti predlog o proglašenju bankrota i formiranju novog kluba, koji će svoj sportski život krenuti ispočetka.

"Uprava je učinila sve da Novi Pazar nastavi takmičenje u Prvoj ligi Srbije, sa ambicijom da se taj kolektiv odmah vrati u Super ligu, a spremnost da učestvuje u izmirivanju obaveza prema poveriocima pokazao je i Grad Novi Pazar.

Međutim, većina poverilaca, kao i igrači kojima se duguje, nisu prihvatili plan i dinamiku izmirivanja obaveza u ratama, već su tražili da odmah budu isplaćeni. U datim okolnostima, to je nemoguće i za mnogo veće klubove od našeg", navodi se u saopštenju Pazaraca.

Upravni odbor Novog Pazara ocenio je da se još jednom pokazalo da neki vole fudbal samo dok im klub "puni džepove", a da ne postoji spremnost za najmanji ustupak i kompromis.

"Među poveriocima su i nazovi sportski radnici, koji su nas tužili i na volšeban način dobili sudske sporove, jer posle odlaska u penziju nisu ostali da u klubu rade za platu. Ovo nije jedini primer. Narednih dana ćemo o svakom pojedinačnom slučaju sa ovakvim poveriocima obavestiti javnost, kako bi iskreni ljubitelji kluba stekli pravu sliku o najnovijim dešavanjima i teškoj odluci, koju smo doneli", ističe se u saopštenju.

Novopazarci su najavili da će uprava novog fudbalskog kluba akcenat staviti na rad s mladjim kategorijama, s ciljem da se "na zdravim temeljima izgradi novi kolektiv".



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Thursday, 15.06.2017
22:34

Po ulasku u JSL od Fenera i njegovih navijaca smo dobili 150k eura poklon.To su razgrabili neke vodje navijaca koji su kasnije otvarali internet klubove i pojedini ljudi iz uprave.Arapi koji su dolazili pre izvesnog vremena su takodje nudili pomoc,ali tada je vec bilo kasno.Dugovanja FK Novi Pazar su 800k eura i za ulazak u novu sezonu trebalo je minimum 200k eura.Dug nisu zeleli da vrate i svi oni kojima je dugova FKNP mogu da zaborave na te pare jer taj klub vise ne postoji(ujedno odgovor ovom fudbaleru).Amko B.(znaju pazarci o kome pricam) je upropastio svaki posao kog se uhvatio da radi,zajebao je rodjenog oca,niko ga u carsiju ne voli i oni ga postave u klub.Ubaci svog beskorisnog sina da igra,dao mu platu 1000 eura i bas ga briga sto klub trpi zbog njih....Mogao bih danima pisati o tim lopovima i budalama,ali nikakva svrha.Samo se nadam da ce neko reagovati i pohapsiti taj olos.Oduzeti im imovinu i time nadoknaditi stetu ostecenim igracima,trenerima i samom klubu

avatar
Peron
Thursday, 15.06.2017
21:23

Da sam navijac drzavnog projekta svi znamo kog ja bi ovu vest zaobisao, nebi ni pomisljao da komentarisem.. Niko nema to sto imas ti

avatar
Thursday, 15.06.2017
19:05

Evo još jednog primera zašto FSS treba najstrožije da se pridržava pravila finansijskog fer-pleja tj. izdavanja licenci za takmičenje jer bi ih time naterali ili da troše u skladu sa mogućnostima ili da ispadnu u niži rang, a ne posle nekoliko sezona gledanja kroz prste da se klub ugasi. Nisu jedini, mnogo je primera u poslednje 4 godine.

avatar
Joey Barton
Thursday, 15.06.2017
17:31

Futbalski Klub Novi Ras. Da se vrati Srbija malo korenima.

avatar
Al(a)din
Thursday, 15.06.2017
16:28
avatar
Thursday, 15.06.2017
16:05

FMP Pazar... idealno resenje

avatar
ipak smo mi PRVI
Thursday, 15.06.2017
16:13

Bolje Igokeja -Pazar

avatar
Thursday, 15.06.2017
18:09

mozda je bolje ali to ne postoji ... ja pricam o onome sto postoji ...

avatar
Dača
Thursday, 15.06.2017
17:07

Nama te fuzije i pravljenje veštačkih klubova baš nešto i ne idu. Vi ste doktorirali na tom polju u (skoro) svim sportovima.

avatar
Kladionicar
Thursday, 15.06.2017
17:02

Pre ce biti Jsd Pazar.