Novi Zvezdin napadač na ''skeneru'' Aleksandra Prijovića, šta navijači mogu da očekuju?

Autor: Darko Mitrović
subota 28.07.2018.
11:02
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Da li je Zvezda napravila pravi potez njegovim angažovanjem?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Dileme oko toga ko će biti novi napadač Crvene zvezde posle odlaska Aleksandra Pešića, juče su konačno otklonjene i sada se samo čeka da Španac Pedro Konde bude i zvanično promovisan na ''Marakani''.

Podsetimo, ovaj 30-godišnji fudbaler dolazi iz grčke PAS Janjine, gde je imao zavidan golgeterski učinak, a tamo ga je, osim Zvezdinog trenera Vladana Milojevića, odlično upoznao i srpski reprezentativac Aleksandar Prijović, fudbaler solunskog PAOK-a.

On je u izjavi za današnji ''Žurnal'' izneo svoje utiske o španskom napadaču, iako je na početku razgovora priznao da nije mnogo pažnje obraćao na ostale napadače u ligi.

''Znam da je dao 14 golova i to je svakako lepa brojka. Zvezdina očekivanja su velika i trebalo bi da opravda poverenje postizanjem mnogo golova. Sve je na njemu'', ističe Prijović.

Konde je prošle sezone bio treći strelac lige, što je veliki podvig, imajući u vidu da nije igrao za neki od velikih grčkih klubova. Ipak, ono što Prijović primećuje, to je da je pritisak i odgovornost u velikim klubovima znatno izraženija, pa će biti zanimljivo videti kako će Konde to izdržati, s obzirom da do sada u karijeri nije igrao na velikoj evropskoj sceni, a što će mu ovaj transfer priuštiti.

''Jedno je igrati za Zvezdu, Partizan, Olimpijakos i PAOK, a drugo za Pas Janjinu ili neku drugu ekipu u Srbiji koja ima manji pritisak. Neki igrači se lakše prilagode kada su u uslovno rečeno u manjim ekipama, jer nema tog pritiska, dok je drugima lakše da igraju pod pritiskom.

Nije po meni merilo to što je u Janjini dao 14 golova, ne mora da znači da će u Zvezdi dati 30'', objašnjava Prijović, uz nadu da će Konde iskoristiti prilike koje mu se budu ukazivale u Zvezdi.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Darko
Saturday, 28.07.2018
12:09

Imamo finu ekipu , ali treba nam klasicni spic , nadam se da ce se i on fino uklopiti , i da ce ga ekipa napraviti i boljim nego sto jeste , neka je sa srecom , i da se plasiramo nekako u ls ove godine , uz malo srece nadam se :D

avatar
deki trbic
Saturday, 28.07.2018
11:42

ahahahhaha a jeste kako da ne :D komedija