Obnova rasvete na "Marakani" komplikovanija od očekivanog!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.09.2014.
23:36
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Posetom gospodina Dejvida Harlija danas je na našem najvećem stadionu počeo obiman i komplikovan zahvat rekonstrukcije reflektora koji će finansirati FSS od sredstava koje mu je prosledila UEFA.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

U danu kada su na stadionu Partizana počeli radovi na promeni travnate podloge savetnik UEFA Dejvid Harli posetio je stadion Crvene zvezde i počeo da prikuplja podatke neophodne za rekonstrukciju reflektora.

Gospodin Harli radi u UEFA kao ekspert i savetnik za unapređenje i poboljšanje osvetljenja na evropskim stadionima a danas je na "Marakani" imao pune ruke posla obzirom da je postojeće stanje osvetljenja takvo da zahteva mnogo složeniju i temeljniju rekonstrukciju no što se u prvi mah očekivalo.

"Naš gost nije izvršio sva merenja, koja su u ovakvim prilika uobičajena, jer se već na probnim testovima uverio da osvetljenje ne ispunjava potrebne standarde. Gospodin Harli je prvobitno obišao stadion po dnevnoj svetlosti, a zatim se sa upaljenim reflektorima uverio da je problem mnogo složeniji od same zamene dotrajalih sijalica" rekao je jedan od predstavnika FSS Nebojša Ivković.

Kako bi projekat rekonstrukcije reflektora na stadionu FK Crvena zvezda bio urađen valjano, savetnik UEFA dostaviće stručnoj službi "evropske kuće fudbala" dokumentaciju sa tačno navedenim detaljima koji će morati da budu ispunjeni tokom sanacije osvetljenja.

"Prema onome što smo čuli iz prve ruke, u saniranju reflektora postojaće nekoliko faza i svaka zahteva adekvatno vreme za završetak radova. Zato je, u ovom trenutku, teško odrediti rokove u kojima će radovi biti okončani. Jedino što smo saznali je da je predstojeći projekat obiman i veoma zahtevan sa više aspekata" dodaju predstavnici FSS.

Tempo radova zavisiće od rezultata stručne analize a jedan od mnogih poslova koji čekaju budućeg izvođača radova tiče se rekonstrukcije nosača reflektora.

"Osim ovih poslova, mora se razviti softverska tehnologija kao priprema za funkionisanja nove rasvete. Neophodno je napraviti plan aktivnosti sa Komapnijom 'Filips', koja će biti glavni partner u tom projektu" zaključili su predstavnici FSS.

Kako je već rečeno, radove na zameni travnate podloge na stadionu Partizana i rekonstrukciji reflektora na stadionu Crvene zvezde finansira FSS od novca koji je UEFA prosledila našem nacionalnom savezu iz svog Dopunskog fonda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke