Ocene - Bravo, Uroševiću!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.08.2019.
23:17
Izvor: Sportske.net

Partizan odigrao solidan meč, ali može još bolje.

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Radujemo se boljem Partizanu ove sezone nego prošle, to je već sada očigledno. Crno-beli su danas uspeli da savladaju Molde na svom terenu rezultatom 2:1, bilo je prilično zanimljivo, a pobedonosni gol smo videli u 84. minutu i delo je Zorana Tošića.

To je ono što se piše na semaforu, realnost je da je to gol čitavog tima Partizana, Tošić je bio samo egzekutor. Videli smo sjajnu akciju, a veliki deo posla odradili su Asano i Urošević.

Beležimo još jednu sjajnu partiju Vladimira Stojkovića, imao je dve sjajne intervencije, dok kod gola nije mogao ništa.

U odbrani prometno po desnoj strani, Miletić je imao problem sa Golijem, dok je leva strana bila veoma jak adut Partizana danas. Posebno mislimo na Uroševića, bio je odličan u oba smera, i da je Asano pogodio onaj prazan gol, sada bi bio apsolutni junak.

Pavlović standardno dobar, dok je Vujačić imao problema danas, ali mu je potrebno još uigravanja u ovom timu Partizana i video se izostanak Ostojića.

Na sredini terena Zdjelar i Šćekić su odigrali muški, ali prosečno dobro, ništa iznad proseka, a Natho je uneo neku vrstu sigurnosti kada je ušao u igru i nekako se poklapa njegov ulazak sa početkom napada Partizana ka golu Moldea. Beležimo i fantastičan pas Zdjelara kod prvog gola Partizana.

Suma dobar, sjajan gol je postigao i to je bilo sasvim dovoljno, dok je Tošić učinio isto, ali je bio i asistent kod Suminog gola. Stevanović opasan po gol, ali nedovoljno konkretan, dok je Asano probio jednom po levoj strani kada Ožegović nije zahvatio dobro loptu, a imao je i odličan pas za Uroševića kod gola. Uneo je živahnost u igru Partizana, to je definitivno.

Napad je problem, Ožegović bolji od Sadika koji se pronalazi u ovom timu Partizana, ali ni Ožegovićeva partija nije bila na najvišem nivou i on to može dosta bolje.

Stojković 7,5 - Miletić 6, Vujačić 6, Pavlović 7, Urošević 8,5 - Stevanović 6,5 (od 60. Asano 6,5), Šćekić 6,5, Zdjelar 7, Tošić 8 - Suma 7(od 73' Natho 6,5) - Sadik 5 (od 46' Ožegović 6)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mr. Picolo
Friday, 23.08.2019
17:20

@IDEA ponos severa, stvarno ne znam odakle ti to da je Young Boys igrao bez 7 standardnih igrača, kad su igrali u najjačem mogućem sastavu, to govorim jer živim u Švici više od 20 god i pratim njihov fudbal!? Jedino trojica igrača nisu igrali, a to su Sulejmani, Camara i Spielmann (koji svejedno ne bi igrao da je Sulejmani oporavljen, jer igraju na istoj poziciji). Bukvalno su im igrala sva najveća pojačanja koja su dovedena ove sezone (Lustenberger, Martins Pereira, Sierro, i mali Zesiger, koji ne bi igrao da je Camara spreman jer je doveden kao zalog za budućnost). Ako se vodiš logikom da su igrali 7 različitih igrača u odnosu na tim od prošle godine, onda treba biti fer i reći da i Zvezdi nisu igrali 7 standardnih igrača od prošle godine (Milunović, Babić, Stojković, Jovančić, Jovičić, Ben i Pavkov). I Young Boys nikako ne može biti po kvalitetu kao Molde jer je Molde po kvalitetu duplo slabiji od Partizana i smatram da su ih igrači Partizana previše respektovali zbog čega smo dobili sliku da se radi o kvalitetnijem timu nego što zapravo jesu. Suguran sam da Partizan može da ih pocepa tamo, ali moraju igrati bez respekta. Ps. Sve to stoji da je Zvezda teško prošla i Kopenhagen i Helsinki (što je sramota), ali ja o igri u prethodnom komentaru ništa nisam komentarisao već samo o snazi i vrednosti protivničkih Timova, i ne znam zašto mi repliciraš na nešto što nisam spomenuo (meni se prvom ne sviđa kako je Zvezda igrala, ali ta igra daje rezultate svidelo se to kome ili ne). Svako dobro buraz i da ih pocepate tamo, pa da gledamo oba naša kluba u Evropi, iskreno se radujem tome!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 25.08.2019
13:40

Jang Bojs je u odnosu na duele s Partizanom od koga je ispao i Dinamom koga je izbacio slabiji za 1. desnog beka reprezentativca Švajcarske koga je prodao za 9.2M € koji je realno mnogo bolji igrač u odnosu na ove koje sada ima, 2. štopera i kapitena koji je bio stub odbrane koji je završio karijeru i 3. centralnog veznog Sova koga su prodali za 9M € i očigledno je da ovi na sredini koji su dovedeni ne mogu da nadoknade njega pogotovo ne u odbrani. Osim te trojice Jang Bojs je protiv zvezde izašao bez 3 najbolja igrača: povređenog Sulejmanija i nedovoljno oporavljene Fasnahta i Oroa koji su ušli pred kraj utakmice. Uz te trojice povređeni su i štoper Kamara i zadnji vezni Lauper gde je i najviše škripalo i Spielman koji bi možda dobio šansu u toku utakmice da je Sulejmani zdrav, a ne znam zbog čega Janko nije dobio šansu pre Mutombe. Eto to su tih 6 povređenih bili (Fasnaht i Oro su ušli) + Janko + 3 koja su otišli i kad pogledaš to je bio potpuno drugi tim (sem golmana, Asalea i Nsamea) slobodno mogu reći dosta slabiji od onoga koji je igrao protiv Partizana, a verovatno i Dinama, samo što je za Dinamo bio Oro oporavljen, a protiv Partizana je igrao Nsame u prvoj, a Oro ušao u drugoj ako se ne varam.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 30.08.2019
22:34

Prvo zašto bi nešto ružno rekao protiv bilo koga, ako nemaš razloga? Zašto protiv Partizana da kažeš bilo šta ružno? Shvatite više, Partizan i zvezda su totalno dve različite suprotnosti. Drugo sve što sam rekao su proverljivi podaci, a treće kojih 7 standardnih igrača je zvezdi falilo? Koja je razlika između bukve i hrasta, ne govorimo o nameštaju već o fudbalu, drvo je drvo.

avatar
Mr. Picolo
Monday, 26.08.2019
21:47

Pre svega, ovo nema nikakve veze sa realnošću, mora da previše igraš Football manager. Bolje nađi neku curu ili upiši fakultet nego što gubiš vreme na pljuvanje kluba iz svoje zemlje. Ja u svom životu nisam rekao ružnu reč protiv Partizana ili bilo kog drugog našeg kluba, i tako ću sutra učiti i svoje dete, da voli sve što je Srpsko. Zvezdi je falilo 7 standardnih igrača, nemam šta drugo da dodam.

avatar
Osijek 51
Friday, 23.08.2019
13:19

Minimum korektnosti prema Urosevicubilo bi da mu se Savo javno izvini, on je njega prvobitno otpisao, a sada je najbolji igrac u obrani. Svoju pogresnu ocjenu ovdje je ispravio, mozda slucajno, ali ce tek vidjeti kako ce platiti slicnu gresku sa Nikolicem. On je za Sadika Ronaldo. Ko je rekao da se Sadik dovede, taj nije nikada sutnuo loptu. Pa on bukvalno NEMA POJMA, nezna ni trcati, kao da mu je poremecen centar za ravnotezu, odmah ga vratiti odakle je dosao. TACKA.

avatar
Vincent
Saturday, 24.08.2019
22:51

Druze stize spic ako Boze zdravlja udjemo u LE,bice to dobro.

avatar
petar000
Friday, 23.08.2019
02:27

Miletic najslabiji deo odbrane veceras, mada je tome dosta kumovao Tosic koji odbranu igra tako sto se kao tek pojavi tu negde, da se vidi da je na terenu. Veceras to nije bilo toliko pogubno jer je bar u napadu radio konkretno, ali generalno mi po toj strani redovno imamo problem... Da se razumemo, nije iskljucivo Tosic kriv za losu igru celavog, imao je Miletic takodje brdo gresaka kada na to nije uticao Tosic. Znaci dize ruku trazeci ofsajd dok njegov igrac bukvalno za malo u gol da udje, zatim ispada na skoku kao da je u petlicima i tako neke stvari. Vujacic sigurno bar pola ocene vise od njega. Dalje, Scekic veceras bas u kontra ritmu, ni jedan bukvalno tacan pas, zatim su mu presekli loptu kod prvog gola kada je imao igraca potpuno samog na boku on se odlucuje da igra kroz njihovog igraca u sredinu i generalno jedan los utisak veceras od njega pri dodavanjima, ali to je generalno bio problem vecine igraca na ovoj utakmici. Sto se tice napadaca, pisao sam vec na poluvremenu, mislim da mi trebamo razmisljati ne o jednom, vec o dva igraca na toj poziciji. Veoma tanko i jedan i drugi i mislim da kvalitetom ne prate ostatak ekipe. Sadik je slab realizator i to je vec sada uocljivo. Doci ce on u nasoij ligi do dvadesetak golova, ali jednostavno to nije to. tako mi je i Rikardo prosle godine bio totalno neubedljiv sto se tice tog dela igre, dakle realizacije. Nekako i Rikardo prosle i ovaj Sadik kao da nisu svesni koja im je noga jaca, kada bi trebalo da sutnu, nekako im bezi taj "pravi trenutak". Samo ona reakcija Sadika veceras kada je bio u ofsajdu i udarac glavom u toj situaciji dovoljno govori da nama treba ozbiljniji napadac. sto se tice nekog njegovog delovanja u polju to nije toliko tragicno, ali taj neki osecaj za gol je veoma na niskom nivou. Jednostavno se stice utisak da nikad nije na poziciji na kojoj bi trebao biti. Ozegovic je solidan spic, ali on ima mnogo limita i mislim da za neki ozbiljan fudbal on jednostavno nece biti dovoljan. Sve u svemu, bas kao sto sam pisao posle prve utakmice Cukarickog protiv ove ekipe, jedan sasvim ozbiljan tim i bice mnooogo tesko da tamo ostanemo neporazeni, ako igramo kao veceras nece biti dobro...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
13:15

Kratko i jasno: Rajković, Leonardo, Škuletić i Dumbija.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
17:22

Objasnio si, samo nije Molde samo ozbiljan tim, imaju stvarno kvaliet u Ojiu, Eikremu, Boliju i Džejmsu napred dok je Gabrijelsen zaista talentovani defanzivac koji može i beka i štopera odlično da igra, 5 odličnih igrača za ovaj nivo fudbala, a ostali su fizikalci i čine ekipu kompaktnom tako da nisu samo ozbiljni već i veoma opasni i odlično vođeni. Imaju odličan zonski presing odakle osvajaju lopte i onda koriste ekstra kvalitet i brzinu u napadu da iz kontranapada daju golove. Gol Tošića može da bude presudan ako smo pametni da odigramo kao oni protiv nas i damo prvi gol.

avatar
ViniciusJR
Friday, 23.08.2019
00:08

Nije fer prema Vujacicu, odradio je muski posao i cistio odlicno, posebno kad se uzme u obzir da je redovno morao da ispravlja Miletica, i jos dobise istu ocjenu. Scekic po meni odigrao losije od ovoga sto ste ocijenili, bas kao i Miletic. A Urosevic treba da dobije jos vecu ocjenu, pokidao je.

avatar
Brajkoo
Thursday, 22.08.2019
23:39

Partizan je za razliku od naseg drugog predstavnika u Evropi odigrao hrabro i napadacki! Bravo za Savu i njegove momke, to je Partizan kakav hocemo

avatar
Mr. Picolo
Friday, 23.08.2019
01:07

Bato, treba biti malo realan! Molde vredi 11,2 miliona, što je manje i od Voše, dok Young Boys vredi 66,45 miliona, Kopenhagen 44,5, a Malatyaspor 16,08. U prevodu, razlika između Zvezdinih i Pertizanovih protivnika je prevelika. Srećno u revanšu, i pod hitno da kupite krštenog napadača!

avatar
IDEA ponos severa
Monday, 23.09.2019
15:27

Suma i Bambi pitaju kako te? Xaxaxaxaxax Savo vas je ponovo oducio od fudbala

avatar
Brajkoo
Sunday, 08.09.2019
22:26

Jangbojs i Kope hagen zajedno imaju manji budzet od Crvene

avatar
Bato C.
Friday, 23.08.2019
10:40

Picolo,
Nije da nema smisla ovo što si napisao. Ali nije sve u novcu. Ili kako reče jedan pametan čovek "Džaba vam novci moji sinovci". Realno je da bi Voša dala bar 2-3 komada onakvom Kopenhagenu.
Srećno u revanšu i vama!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
09:12

Pozivaš se na potencijalne prodajne vrednosti sa Transfermarketa koje nisu realne jer niti mogu da pogode prodajne cene igrača niti prodajna cena ocenjuje kvalitet igrača. Malatija i Molde u jače ekipe od zvezde, zvezda nema krila i napadače kakve imaju oni, a odbrana Moldea je bolja od zvezdine dok Malatija ima boljeg golmana od zvezde.

avatar
IDEA ponos severa
Friday, 23.08.2019
06:30

Bato al treba biti jos realniji. Sve to drzi sto si napisao. Al young bojs bez sedam igraca i to iz prvog tima!! Kopenhageen prosecna ekipa a razmongirali su vas u igri. Imali ste vise srece sto su i sami vasi pojedinci priunali. A helsinki sam znas kako ste jedva prosli. Malatija je kao kopenhagen po kvalitetu trenutnom. A Molde kao young bojs. Molde je daleko prvi u Norveskoj ligi.

avatar
paok
Friday, 23.08.2019
06:16

Nekad i nije bitno ko koliko vredi. Pa vi ste odigrali mnogo bolje nego protiv Kioenhagena a mi protiv Malataje. A za napadca bolje da se ne komentarise.

avatar
Amar Zornic
Friday, 23.08.2019
01:33

Ovo danas sigurno nije ono sto zelite , ovaj tim ima potencijala da bude bolji i ja vam i zelim da u Evropi uradite sto vise . A sto se tice drugog predstavnika malo je neukusno komentarisati pozz

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 22.08.2019
23:36

Loše organizovan presing Sadika i Sume na njihovu zadnju liniju i totalno neodgovorna igra u odbrani Tošića koji uopšte nije pratio njihovog levog beka su doveli do toga da je Miletić stalno imao dvojicu protivnika protiv sebe što mu je dodatno pravilo probleme, a Vujačić je onda morao s više rizika da ulazi u intervencije. Takav problem Urošević i Pavlović nisu imali jer je mali Stevanović svoje odbrambene obaveze izvršio kako treba. Zbog lošeg presinga Sadika i Sume i zbog viška po levoj strani Zdjelar i Šćekić nisu mogli da pokriju sve, prosto je nemoguće čuvati svoja dva igrača i trčati od njih na desnu stranu kao ispomoć Miletiću i Vujačiću i još višak koji se javljao u sredini jer Sadik i Suma nisu uspeli to da isprate. Uz to Sadik je bio igrač manje u napadu i tu se Partizanova igra raspala. Urošević odličan, a da je samo pogledao da odigra povratnu Natku ili Ožegoviću umesto što je šutirao kod šanse Asana bio bi možda i junak dvomeča.

avatar
paok
Friday, 23.08.2019
06:18

Rekao sam ti za Sadika da je jedna obicna nula a ti kazes da je ozbiljno pojacanje. Ne govorim samo za ovu utakmucu. On realno moze da bude mozda tek 3. napadac.

avatar
Stefan Lazović
Friday, 23.08.2019
09:57

Nisu svirana 22 penala za Molde, igraci partizana su 54 puta nepravilno izveli aut, Moldeu je ponisteno 11 cistih golova, sa tribina je uletelo 4159 upaljaca od kojih je 1455 pronaslo glave igraca moldea, podignuto je 207 nepostojecih ofsajda, nije pokazano 18 cistih crvenih kartona igracima partizana, neprimereno navijanje citave utakmice, igralo se svega 90 minuta plus nadoknada, trava nije bila dobro podsisana, vetar je bio za nijansu prejak sto je smetalo znacajno igracima Moldea, partizanovi su se valjali i ukrali 79 minuta od svega 90 koliko se igrala utakmica koja je morala biti prekinuta u vise navrata i registrovana rezultatom 0:10

avatar
McMilan
Thursday, 22.08.2019
23:27

Sćekić 6, Sadik 0, Ožegovic 5, Kalaba 8, Urošević 9 itd