Ocene - Moraće bolje u Ligi Evrope...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.10.2020.
21:41
Izvor: Sportske.net

Sviđalo se nekome ili ne, Zvezda nastavlja da pobeđuje ove sezone i gledaćemo je u grupnoj fazi Lige Evrope.

Starsport/crvenazvezdafk.com
Starsport/crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Jedini kiks od početka sezone tim Dejana Stankovića imao je u penal-seriji protiv Omonije pre dve nedelje, zbog čega se iz kvalifikacija za Ligu šampiona preselio u kvalifikcije za Ligu Evrope, ali večeras crveno-beli nisu dozvolili nikakvo iznenađenje.

Ararat je savladan sa 2:1, izborena je četvrta uzastopna jesen u Evropi, ali ono što je pokvarilo utisak jeste poslednjih dvadesetak minuta, kada je Zvezda umesto da ode na 3:0 dozvolila rivalu da umalo izjednači i meč uvede u dramatičnu završnicu.

Šampion Jermenije je jedino iz kontri pretio, one su bile retke, ali prilično neugodne i opasne i Zvezdini defanzivci se u nekoliko navrata nisu snalazili, pogotovo u 18. minutu, kada je Zvezda imala mnogo sreće pri rezultatu 0:0, a onda i sredinom drugog dela kada je Lima savladao Borjana. Potom je usledila i šansa za izjdnačenje koju je Rodić zaustavio svojom intervencijom...

Kada je u pitanju ofanzivni deo, tokom prvog poluvremena je bilo dosta izgubljenih lopti pred kaznenim prostorom gostiju, nedostajala je završnica, sve do Kataijeve majstorije u 45. minutu, posle čega je sve bilo mnogo lakše.

Tandem Ivanić-Falćineli je potom proradio u drugom poluvremenu, Italijan pokazuje da će biti pravo pojačanje i da ga Siniša Mihajlović nije tek tako preporučio Dejanu Stankoviću. Šteta što vrlo dobru partiju nije krunisao još jednim golom kada mu je Čupić odbranio.

Ben nije bio na očekivanom nivou, navikli smo da bude opasniji i konkretniji, a Kanga je ovoga puta bio racionalni nego protiv Omonije, kada je imao i dosta nerezonskih šuteva iz daljine.

Crvena zvezda: Borjan 7 – Gajić 6, Pankov 6, Degenek 6.5, Rodić 7 – Kanga 6.5 (Petrović 5.5), Nikolić 6, Ben 6 (Gobeljić -), Ivanić 6.5, Katai 7 (Gavrić -) - Falćineli 7.5.
-
Baner 15

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 02.10.2020
09:02

Zato Cupic - cista desetka, branio je stvarno dobro. Sto se tice nasih, nemam sta dodati, jako skromna predstava u utakmici sezone, igrali smo mnogo losije nego protiv Omonije i generalno nastavljamo niz losih igara u Evropi.

avatar
12Thierry14Henry
Thursday, 01.10.2020
23:19