OCENE - Neozbiljno i nekvalitetno, sedite (1)

Autor: Nemanja Janošev
utorak 22.10.2024.
20:55
Izvor: Sportske.net

Vladan Milojević pao na kontrolnom zadatku u Monte Karlu.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Vladan Milojević je iznenadio postavom protiv ekipe koja ima izvanredan napadački potencijal i koja je to ove sezone više puta demonstrirala. Odabrao je strateg Crvene zvezde da od prvog minuta igra sa trojicom igrača pozadi, te da mu Silas i Olajinka budu podrška štoperima Seolu, Đigi i Spajiću. Usput, Šerif je igrao u paru sa Duarteom što je takođe bilo predmet diskutabilnosti i pre nego što je utakmica počela.

I, sve te odluke ispostavljaju se kao samoubilačke. Inicijalno, krenulo je od povrede Duartea posle sedam minuta igre čime se izmenio napadački potencijal ekipe, ali onda su se gomilali defanzivni problemi koje tim kao što je Monako sa užitkom kažnjava.

Stoga, strateg Crvene zvezde nije mogao da položi večeras ni sa jednom odlukom, bilo da je to odabir prvih 11 ili doprinos igrača sa klupe. Eventualno može da se istakne Dalsio Gomeš tokom prvog poluvremena, kasnije se i on uklopio u potpuno posrnuće srpskog šampiona.

Marko Ilić (5) – Golmanska pozicija u Crvenoj zvezdi ove sezone jeste zadovljavajuće popunjena, ali nijedan od dvojice čuvara ne unosi sigurnost u ekipu. U izostanku Omrija Glazera večeras, očigledno je postojao ozbiljan šum u komunikaciji između Marka Ilića i ostatka odbrane. Lopte koje su išle u peterac posle prekida su lako pronalazile igrače Monaka ili prolazile kroz golmanski prostor, dok ni kod ispucavanja nije pomogao, odnosno pronalazio kolege iz tima. Odbranio je nekoliko pokušaja, ali nije to popravilo utisak.

Jung-Vu Seol (5.5) – Dosta obaveza za južnokorejskog beka koji je konstantno morao da se uverava da li Silas prati svog igrača i popunjava prostor na drugoj stativi kada lopta dolazi sa leve strane. Nekoliko puta je imao izlaske ka napred što mu je i prirodno, ali ne i neophodno kada znamo da je Zvezdina odbrana u ovakvoj postavci porozna. Neverovatno je da jedan bek ekipe u Ligi šampiona sebi dopušta da pri izlasku gore bez gledanja šalje pas unazad. To se uči na prvim treninzima u životu.

Uroš Spajić (6) – Vukla ga je lopta večeras, pa je tako izlazio u nekoliko navrata nešto više, što nije uvek najbolje markirano od strane ostatka odbrane, ali Monako nije profitirao iz toga. Sasvim dovoljno agresivan da bi vršio opstrukciju igre rivala u poslednjoj trećini. Nažalost, pripisivaće mu se drugi gol Monaka, ali ne bi trebalo da bude tako, jer da nije postavio nogu lopta bi došla do Takumija Minamina.

Naser Điga (5.5) – I za njega je situacija u kojoj je izgledala odbrana Crvene zvezde bila dosta zbunjujuća. Rano se videlo da je komunikacija problem i da ne može da se fokusira na primarne zadatke budući da vodi računa o tome kako Silas ili Olajinka drže svoje igrače. Dešavalo mu se da gubi koncentraciju, da ga to košta poseda. U duelima koliko-toliko i solidan...

Silas (do 60. minuta) (5) – Definitivno najslabiji pojedinac u prvom poluvremenu i čovek koji je direktno kriv za vođstvo Monaka od 1:0 kada se sporo vraćao iz defanzivne postavke. Nesnađen na poziciji na kojoj se nalazio, što nije njegova krivica, ali grešio je i u nekim osnovama očigledno porušenog samopouzdanja. Igraču čija je vrednost 10.000.000 evra to ne bi smelo da se dešava. Možda i žrtva današnje formacije, ali činjenica je da je da nije doneo razliku ni u jednom momentu susreta. Ni u pasu, ni u prodoru, što bi u osnovi trebalo da bude njegov osnovni kvalitet.

Timi Maks Elšnik (5) – Od nekoga od koga se očekuje sigurnost na sredini terena kada je s loptom u nogama nismo dobili željenu partiju. Vrlo siromašna ponuda Slovenca. Bez agresivnosti, bez tačnog pasa, kako u ideji da se lopta sačuva, tako i u progresiji igre. Govor njegovog tela takođe nije bio kao u nekim ranijim mečevima...

Rade Krunić (do 60. minuta) (5) – Ukoliko pogledamo njegov CV, legitimno može da se kaže jedno od najvećih pojačanja u novijoj istoriji kluba. Ali, ukoliko pogledamo partije koje je pružao od dolaska, tu definitivno ne može da se svrsta. Bez prilike da demonstrira razliku s loptom u nogama, tek poneko solidno trčanje bez poseda...

Andrija Maksimović (do 74. minuta) (5.5) – Svakako da je njemu sa ovim godinama teško mnogo toga zameriti, posebno kada su spram njega igrači sa kojima se suočavao u Milanu i Monte Karlu. Uz to, nije da mu je ekipa olakšavala posao ne bi li ostavio bolji utisak. Nije previše grešio, ali fizički nije mogao da isprati protivnika, te nije značajno doprinosio.

Piter Olajinka (5.5) – Olajinki ove sezone nimalo nije strano da podržava odbranu na način na koji je to radio večeras. Vrlo disciplinovan, pričao je sa saigračima konstantno i postavljao ih. Pokušavao je da učestvuje u progresiji, mada je to bilo dosta teško. Njemu prosto nije mesto nisko

Bruno Duarte (do 7. minuta) – Povreda posle prvog sprinta i izlazak kroz nekoliko minuta. Bez ocene.

Šerif Endiaje (6) (do 75. minuta) – Znalo se da Šerif može da parira i Singu i Kereru u fizičkom pogledu. Znalo se i da ima solidnu brzinu da im se suprodstavi, ali od ostatka ekipe ili individualnih grešaka protivnika zavisila je njegova uloga u večerašnjoj utakmici. Upravo je tako i materijalizovao neopreznost Singa i Kerera, ali je usput i pokazao smirenost u situaciji kada bi mnoge povuklo da šutiraju. Stoga je on jedini koji je uspevao da na tom nivou večeras dobije prelaznu ocenu, uz 

Izmene:

Dalsio Gomeš (od 9. minuta) (5.5) - Vladan Milojević je rešio da potpuno eksperimentiše u kneževini, pa ni Dalsio nije izostavljen iz tog plana. Defanzivni vezista je ušao umesto povređenog Bruna Duartea i igrao na istovetnoj poziciji kao Brazilac. Ono što jeste bilo začuđujuće jeste njegova prilagodljivost tom mestu, pa je tako podelio nekoliko odličnih lopti, dao ključan pas za akciju u kojoj je iznuđen penal. U drugom poluvremenu je premešten niže i nismo ga videli kako na bilo koji način doprinosi.

Milan Rodić (od 60 minuta) (5) - Nije počeo meč iako se očekivalo da tako bude, a onda nam je za vrlo kratko vreme pokazao zašto to više nije Milan Rodić koji je bio ponajbolji igrač Zvezde pre nekoliko godina. Te zasluge ne znače ništa zvezdašima kada u odsudnom momentu izgubiš balans i učiniš da tvoja odbrana bude predmet mimova.

Luka Ilić (od 60. minuta) (5) - Nikakav doprinos po ulasku u igru. Het-trik od pre nekoliko dana mu nije zagarantovao mesto u startnoj postavi, ali nije demonstrirao večeras da bi trebalo da bude drugačije. Doduše, sama ekipa je već ionako tonula ka dnu.

Aleksandar Katai (od 74. minuta) - /

Gelor Kanga (od 74. minuta) - /

Iz Monte Karla: Nemanja Janošev

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke