Ocene - Stojke nije morao da dolazi, ko je igrač utakmice?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 22.09.2019.
20:23
Izvor: Sportske.net

Fantastično izdanje Partizanove sredine terena koja je sprečila sve napade Crvene zvezde.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Crvena zvezda je odigrala verovatno najslabiju utakmicu ove sezone.

Ekipa Vladana Milojevića je preslišana od strane Partizana, Savo Milošević je uspeo da nadmudri Vladana Milojevića i to je donelo prevagu na današnjem meču. Reklo bi se da je utakmica rešena na sredini terena gde su fudbaleri Partizana bili daleko bolji od Jovančića, Vulića, Marina i ostalih.

Odbrana Partizana je funkcionisala dobro, Stojković će ostati neocenjen jer nije odbranio niti jedan šut (nije bilo ni potrebe), a moramo napomenuti i da su izmene Miloševića bile fenomenalne.

Sve tri su urodile plodom, Suma je postigao gol, baš kao i Tošić, a Brežančić je asistirao.

Sadik ima problem kada se okrene ka golu, na drugoj strani Boaći nije ni došao na utakmicu.  

Evo ocena:

PARTIZAN: Stojković – Miletić 7, Ostojić 7,5, Pavlović 7,5, Urošević 7 – Zdjelar 7,5, Šćekić 7,5 – Stevanović 7, Natho 7 (od 77. Tošić 7), Asano 7 – Sadik 6,5 (od 64. Suma 7,5).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 7 - Pankov 6, Milunović 6, Degenek 5,5 (od 84. Simić) - Gobeljić 6, Vulić 5,5, Jovančić 5, Žander 5,5 - Marin 5,5, Van la Para 5,5 (od 56. Vukanović 5,5), Boaći 5 (od 71. Pavkov 5,5).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 23.09.2019
10:43

Ova generacija Zvezde lici pomalo na onu Grofovu labudju pjesmu. Sudar losih pojacanja i nemotivisanih igraca iz proslih sezona koje uprava nije uspjela prodati. Jovancic i Vulic katastrofa, Marin katastrofa ko zna koji derbi po redu, napad - nista. Milojevic - katastrofa. Kako je moguce da ga takvi takticki geniji kao sto su Mirkovic i Milosevic stalno nadmudruju? Jedino je sa Djukicem koliko-toliko izlazio na kraj. Niej ovo jedna utakmica, takav je bio skoro svaki derbi otkad je Miloje dosao, jedino je dobro sto smo konacno izgubili i nemamo vise cime da se pokrijemo.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Monday, 23.09.2019
10:19

Zaista ne shvatam Miloja, konstantno ekipa odigra kriminal derbi, nebitno gde se igra. Uzmes Liverpulu bodove, Partizan te konstantno preskisava ma kakvu imao ekipu. Onda idemo, ma mi smo u LS, titula je na kraju nasa i to se pise. Prosto, derbi se igra da razbijes rivala a ne da se blamiras. Svaka cast Partizanu na pobedu a Miloju od mene veliki minus jer se toliko ulaze u ekipu, imas u nekom momentu 3x jaci sastav i remi ti je plafon. Luzerski pristup i nepostovanje nas navijaca, da nepricam o onima koji gore na stadionu nebi li podrskom dali klubu vetar u leca ( ne pricam o navijacima koji dolaze da naprave sranje, prave politicke demostracije, nije stadion mesto za to ).

avatar
magister
Monday, 23.09.2019
09:53

1. Partizan je bio za dve klase bolji, to i Miloje gospodski priznaje.
2. Poništeni Zvezdin gol oko koga je najavljena analiza - jeste problematična situacija. Kontakta je bilo, kod nas se u takvim situacijama svira faul u 99% slučajeva, igrač jeste skakao leđima prema Stojkoviću, ali, u mom poimanju fudbala to - nije faul. Kriterijum bi morao biti kao igra u skoku bilo koja dva igrača, znači, ako ga gurne laktom, ako mu skoči ramenom u grudi - faul, ovako, po mom mišljenju ne. Sudija je opravdano svirao taj faul, jer to je kriterijum otkako se ovde igra fudbal, ali to mi, smatram, trebalo menjati; u tom smislu je, po mom mišljenju, tačan komentar da je Stojković napravio težak kiks, jer npr. u Engleskoj mu ovo ne bi svirali: ta lopta se - boksuje.
3. Asano: od momenta u I pol. kad je primio na ivici 16, umesto da je lagano gurne desno prema igraču koji bi sam izašao pred Borjana i napravi 100% šansu, a on potrčao prema korner liniji pa tek onda u blok pokušao da doda i upropastio tu situaciju, čudio sam se što ga ne menja. A onda je presekao akciju, sa zemlje asistirao za odlučujući gol. Bravo i za njega i za Savu. Em je sačuvao u igri igrača koji je objektivno bio znatno slabiji od Sadika, em je ubacio 2 igrača koji su postigli dva gola i trećeg, beka, koji je asistirao za drugi gol. Maestralno Savo!
5. Sadik: on ima izuzetan potencijal, to valjda nije sporno. Deluje da se malo mačuje sopstvenim nogama, ali ima tehniku i unosi pometnju tim naoko nespretnim driblinzima. Nastaviću da navijam da mu se da ulogu zadnjeg veznog umesto Šćekića i da se tako duplo više iskoristi njegov veliki potencijal. Mislim da bi i odatle mogao da stalno utrčavanjem ugrožava protivnika i učestvuje na sličan način u akcijama, ima pregled, brz je i oštar, a povlačenjem sa špica u sredinu bi dobio mnogo više prostora. Naravno da bi u kontrama i polukontrama opet bio u sličnim situacijama kao sa pozicije špica, jer bi igrao drugog zadnjeg veznog i imao zadatak da bude prvi u kontri u sprintu prema praznom prostoru, čim se osvoji lopta.
6. Pavlović: potpuno neutralisao Boaćija pa Pavkova, osim u jednoj situaciji kad je Pavkov glavom dodao Marinu za jedinu Zvezdinu šansu, ali tad je neko od naših, čini mi se - zasmetao Pavloviću.
7. Stojković 6 (zbog neboksovanja kod one situacije) – Miletić 7, Ostojić 8, Pavlović 8, Urošević 7 – Zdjelar 7,5, Šćekić 7 – Stevanović 7, Natho 7 (od 77. Tošić 7.5), Asano 7,5 – Sadik 7,5 (od 64. Suma 8,5);
8. Suma i Tošić treba uvek da igraju zadnjih pola sata, pružiće više nego kad igraju 90 minuta, a starteri: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar - Natho, Marković, Sadik - Stevanović, Asano. Ovaj tim treba da igra baš ovako, totalno ofanzivno, visoki presing, a to može i ovakva postavka (4 1 3 2).

avatar
gorango
Sunday, 22.09.2019
22:56

Ja licno, razocaran u Miloja. Pokazao je i dokazao da ne zna da igra velike utakmice. Kapa dole Miloju za sve sto je uradio za Zvezdu, a jeste puno toga, ali hajde da otvorimo oci. A on tj. struka ponajvise. Vec dugo nesto ne stima, nemamo igru, napad odsecen, gleda se samo da se zatvorimo pa neka kontra APP. Nije dobro, ne treba drvlje i kamenje ali ovo je vec za ozbiljnu analizu. Nesto se menjati MORA!

avatar
DeXy \'92
Monday, 23.09.2019
09:05

Ovaj komentar sam procitao pod drugim imenom...koliko akaunta imas?

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 23.09.2019
10:45

Velike utakmice itakako zna, ali protiv Partizana - ne zna. I to protiv vise verzija Partizana, Djukic, Savo, Bata, koji skoro nista zajednicko nemaju. U finalu Kupa najgori Partizan u istoriji, po sastavu. Mislim da je vise do uprave, koja niti zna da proda igraca, a odavno vec nisu ni doveli dobro pojacanje. Sad imamo 30 prosjecnih igraca sa kojima Miloje ne zna sta bi.

avatar
toma1980
Sunday, 22.09.2019
21:18

Jel ovo Zvezda Igrala Fudbal ili kako da na zovem ovo ......???

avatar
MilošPB
Sunday, 22.09.2019
20:57

A kiks kod izmišljenog faula?! Što se mene tiče samo nek tako nastavi

avatar
paok
Monday, 23.09.2019
05:54

Svaki kontakt u petercu je faul, ne znam sta ti nije jasno. Cim nema penala mrka kapa.

avatar
MilošPB
Monday, 23.09.2019
14:04

Znači, golman se zakuca u prvog protivničkog igrača i reši problem. Stvarno ste komedija sa vašim tumačenjem pravila, a la dr who likes Young Boys. Mustafa je hteo da skine čoveku loptu sa glave i kiksirao. Mislim, da čak nije ni bilo kontakta, nego kad je video da je kiksirao, odlučio da padne i pravi se mrtav. Umesto da rešavate sve učestaliji problem Mustafinih egzibicija, vi lažete oko očiglednih situacija i samo ponavljate kao Kalimero: "Nepravda." Lakat vam nije deo ruke, ćutali ste oko poništenog gola Benu, izmišljate faul... Problem vam je kad Mrkela kaže da nije bio penal protiv Inđije, da je ovo izmišljeni faul... Sve vam je problem. U zadnjih 10 derbija (izuzev ovog) igrali ste ragbi i oprošteno vam je n kartona. Ali sve se to gura pod tepih zbog vaših kompleksa. Vi ste i dalje žrtve. Sudija po mom mišljenju nije namerno pogrešio i to je sve. Izgubili smo 2:0 a i da nismo, Miloje bi bio isključivi krivac za ovakvu "beskrvnost". Ali zato se i razlikujemo u shvatanju fudbala.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 22.09.2019
20:48

Na poslednja dva duela Partizana i zvezde nije bilo većih sudijskih grešaka, a na tim duelima je zvezda dala 0 (nula) golova i imala 1 (jedan) šut u okvir gola Partizana koji je Stojković da je hteo mogao da zaustavi sa 2 prsta. Prvu od te dve utakmice Partizan je rešio ranim golom tako da je zvezda imala 75 minuta da juri i pokaže šta zna, a drugi s 2 gola pri kraju utakmice i to rezervista sa klupe, iako je pre toga imao šanse Stevanovića i Sadika koje su uz gol Tošića jedine na meču. Partizan je prošlog proleća u derbiju plasirao jednog vunkerkinda potencijala svetske klase, a u ovom derbiju i drugog koji su bili najbolji na terenu, pogotovo Strahinja Pavlović koji je j večeras potvrdio da je najtalentovaniji štoper na svetu, ali nema veze neka u reprezentaciji9 Srbije igraju Spajić, Maksimović, S.Mitrović, nemoj Miletića bolje Gobeljića, zovite Jovančića, Pavkova, u mladoj neka igraju braća Ilić, Račić, Petrović, a nemoj Stevanović, nemoj Lazar Pavlović itd. Neka zvezda i dalje šeta sa javorom, radničkim, mladošću, spartakom, vojvodinom...a mi moramo da budemo još bolji jer je potencijal za napredak kod mladih igrača neverovatan, jer Natko nedovoljno spreman još uvek ne može u jačim utakmicama da zauzme poziciju Šćekića i da bi mogao da se otvori prostor i za Sumu na poziciji ofanzivnog napadača pa da vezni red bude Zdjelar-Natko-Suma što je plan Partizana i da iz tog veznog reda krila i napadač dobiju još više upotrebljivih lopti, zatim realizacija Asana, Sadika i L.Markovića...ali i Partizan koji je još uvek daleko od svojih 100% je daleko jači od zvezde. Stojković je neocenjen jer su zvezdini igrači precenjeni.

avatar
ViniciusJR
Sunday, 22.09.2019
23:53

Jesam navijac Partizana, ali 2 stvari koje si rekao su ravne nebulozi. Prvo, Pavlovic, koliko god da mi je drag, nazvati ga najtalentovanijim stoperom na planeti, zezas se? Zapravo ne kontam to forsiranje, da svaki mladi igrac koji zaigra za Partizan (posljednjih 2 god) dobija epitet vunderkinda, i to ne mislim samo na tebe nego i upravu partizana i vecinu fanova. Markovic, Djerlek, Sehovic, Lazar Pavlovic, sad Strahinja i mali Stevanovic...tom pricom se njima ne cini usluga, vec bas suprotno. To jesu talentovani momci, neki od njih i zaista iznad prosjeka (posebno mislim na malog Stevanovica), ali zasto ga podizati u nebesa tek tako kad on ima jos dosta toga da nauci da bi uopste stasao za igranje u jacoj evropskoj ligi...a vecina te djece se zbog tih prica i pogubi kasnije, to ocigledno ponese i njihove roditelje i menadzere i sve oko njih, i onda odjednom misli da je novi Maradona. Pa toliko vunderkinda koliko ih ima u Partizanu zadnje 2 sezone nema ni u Ajaksu. I druga stvar, Scekic je igrac koji je veoma vazan za Partizan, a to je saglasan svako ko fudbal prati dublje od gledanja ciste statistike (golova, asistencija) i nepotrebnog rolanja lopte.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 24.09.2019
15:57

Ja sam govorio u globalu za sve njih rekao sam da to uglavnom radi javnost,uprava...Strahinja Pavlovic definitivno nije najtalentovaniji stoper na planeti, cak zvuci komicno...za malog Stevanovica ja se slazem da je zaista biser i treba ga podrzati i pumpati samopuzdanje na treninzima a ne putem medija. A svaka ekipa u danasnjem fudbalu mora da ima igraca zadatka, a Scekic obavlja ogroman posao na sredini, nije on majstor, daleko je od toga, ali je veoma vazan na sredini. Ali, ako ti to posmatras drugim ocima, ko sam ja da ti govorim...sve najbolje.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 23.09.2019
20:35

Ko je talentovaniji mladi štoper na svetu od Strahinje Pavlovića? Kada sam ja rekao da su Marković, Đerlek, Šehović i L.Pavlović vunderkindi i za koga sam još rekao osim za Strahinju Pavlovića i Filipa Stevanovića? Ne brini, znam šta pričam tj. znam o kome pričam, i da pročitaju ovo što pišem neće ih ni milimetar odvojiti od zemlje jer su takvog kova i mentalnog i igračkog, treba ih samo pumpati samopouzdanjem da još bolje igraju jer imaju sve što treba za tako nešto. Kakvo inostrastvo, treba ih zadržati najmanje još po 3-5 godina. Šćekić je igrač zadatka koje može da ispunjava protiv ekipa koje su do nivoa zvezde ili tek nešto jače, protiv jačih ekipa to ne može i onda postaje beskoristan na terenu, a tek bi bila šteta da Natko ne (može da) igra na svojoj poziciji sa koje bi još više oplemenio igru Partizana.

avatar
paok
Monday, 23.09.2019
05:57

U pravu si za sve, jos oni trebaju da uce.

avatar
REsist
Monday, 23.09.2019
00:31

Bravo za komentar!!!! Zaista sve lepo objašnjeno a zasnovano na činjenicama, bravo!

avatar
Old_school
Sunday, 22.09.2019
20:47

Ej Gobeljic 6?! Od 20 dodavanja, 19 pogresnih. Pankov? Sve sto je mogao da promasi, zakasni, pogresno doda je uradio.

avatar
gorango
Sunday, 22.09.2019
22:54

Ne zaboravi Milunovica a i Jovancica.

avatar
Mani2
Sunday, 22.09.2019
20:40

Auu ko sve igra LS

avatar
Südkurve München
Sunday, 22.09.2019
20:27

Sramotna igra CZ, prvi put ovo kazem