Ocene - Stojković junak derbija, Kanga lider Zvezde!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 27.08.2017.
21:10
Izvor: Sportske.net

Derbi odličan u prvom poluvremenu, u nastavku teške noge od četvrtka. Imao je svoje junake, ali i one od kojih se više očekivalo...

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

CRVENA ZVEZDA:

Borjan -

U prvom poluvremenu praktično bez šanse da interveniše, a ni u nastavku Partizan nije imao zrelih prilika. Neka ostane neocenjen.

Stojković 6

Ofanzivan u prvom delu, ali bez većeg učinka, ima je nekoliko dobrih situacija, no bez prave završnice.

Savić 6

Nervozan, sudija Grujić mu je na početku oprostio karton zbog prekršaja nad Sumom, nekoliko puta ušao u sukob sa igračima Partizana, ali je posao obavio dobro.

Le Talek 6.5

Ništa novo, Le Talek deluje mnogo bolje kao štoper nego kao vezni igrač. Vrlo siguran u većini situacija

Gobeljić  6

Videlo se neiskustvo u nekoliko situacija, probao da se ubacuje, da pomogne Pešiću, stvori višak, optereti Vulićevića, ali bez većeg uspeha.

Krstičić 6.5


Debi za nekadašnjeg igrača Sampdorije i reprezentativca. Izveo nekoliko opasnih prekida, jasno, teško je ovako upasti u tim, biće mu potrebno vreme, ali njegov kvalitet ne treba dovesti u pitanje.

(Milijaš - Jasno da se od njega tražio prekid, možda je on trebalo da izvede slobodnjak kada je Vulićević igrao rukom)

Donald 7

Kao i obično borben, dobio dosta duela na sredini terena, vodio veliku bitku sa Radinom i Evertonom, ali nije stizao da se ubaci u prvom poluvremenu u završnicu napada.

Kanga 7.5

Najvažniji igrač Zvezde, organizator igre, imao nekoliko sjajnih poteza, spojio par puta saigrač sa golom, sigurno jedan od najboljih stranaca koje smo gledali u Srbiji. Imao priliku u nastavku da možda i reši derbi.

Srnić 6

Jedan od slabijih, imao veliku šansu, kao da je nekako gubio dah u duelima sa Miletićem u prvom poluvremenu. Doduše pripremio šansu Kangi u nastavku, ali ovaj igrač može mnogo bolje.

(Luka Adžić - ušao u nadoknadi)


Pešić 7

Igrao po boku na levoj strani napada, mučio Vulićevića, pogodio prečku, bio mnogo aktivniji nego saigrači na drugoj strani terena. Iako je ovo možda nova uloga, pokazao da može da odgovori zahtevima tima. Umorio se u nastavku, posle sat izašao iz igre.

(Radonjić - Nije promenio ništa na terenu)

Boaći 6

Uvek opasan, u jednoj situaciji mu je zasmetao loš teren, odlično se kreće, otvara prostor za saigrače, vidi se da je u pitanju veoma školovan igrač. Ali, ni on nije imao pravih lopti u nastaku.


PARTIZAN


Stojković 8


Velika je vrednost imati ovakvog golmana, kao i u Mađarskoj skinuo prve dve lopte, šanse Boaćiju i Srniću, on svojom mirnoćom i iskustvom zaista mnogo znači odbrani Partizana.

Vulićević 6.5

Imao dosta muka sa Pešićem, ali nije posustajao nijednog trenutka, iskusni desni bek Partizana je često ostajao u situacijama "jedan na jedan" sa opasnim napadačem domaćih, ali na kraju je dobro obavio posao.

Nemanja R. Miletić 6

Bolji od dva štopera Partizana, mada je to daleko od onoga što je potrebno za Evropu.

Ostojić 6

Mnogo sigurniji nego u Mađarskoj, mada je nekoliko puta pogrešio u prvom delu u postavljanju što Zvezda nije iskoristila.

Nemanja G. Miletić 6.5

Veoma dobar u defanzivnim zadacima, gotovo sem jednom u prvom poluvremenu da nije imao izleta na protivničku polovinu. Ipak, svoj posao je obavio solidno na svojoj polovini.

Janković 5.5

Videlo se da je umoran, protiv Videotona nestvarno dobar, na derbiju bez daha i ideje u prvom delu. U nastavku ništa bolji, očekivano ga je Đukić zamenio.

(Đuričković - Iako je imao dvadesetak minuta, ostao bez konkretnog učinka)

Radin 7

Od njega uvek znate šta možete da očekujete, preorao teren, već smo u nekoliko navrata konstatovali veoma zahvalan igrač. Napravio i par grešaka, zbog jedne dobio karton, ali u derbiju u kome je prvi put starter delovao solidno.

Everton 6

Nervozan, oborio rekord derbija kartonom posle pedesetak sekundi, morao je posle da se čuva. U nastavku bolji, dobio više duela, Partizan je uspeo da pacifikuje Zvezdu.

Suma 6

Suma je na momente pokazivao kakav je majstor, ali čini se da ono što može nećemo još videti, možda u pauzi dođe do daha, ali tek kada prođe kompletne pripreme biće čovek oko koga se sve okreće u timu. Ispoljio nervozu kod zamene, iako u drugom poluvremenu nije gotovo ni pipnuo loptu.

(Saša Ilić - Kapiten je ušao da stane na loptu, doprinese iskustvom, nekim potezom možda reši derbi, ali malo je imao prilika, poslednjih pola sat su bila prava rovovska borba)

Tavamba 6.5

Imao problem sa Grujićem oko sumnjive situacije oko penala, borio se sa Zvezdinom odbranom, dosta lopti pokupio u vazduhu, ali to nije puno pomoglo ekipi. Ipak, kada pogledate ono što je njegov defanzivni učinak, čini se da je bio jedan od najboljih igrača Partizana u derbiju.

Đurđević 5.5

Neprimetan u prvom poluvremenu. Odsečen bez prave prilike, probao jednom iz slobodnog udarca. Nije bilo pravih lopti za najboljeg strelca Partizana, koji je možda odigrao svoj poslednji meč u crno-belom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Monday, 28.08.2017
11:14

Jedan Zvezdas u partizanu vredi pola tima. Bravo Stojke Delijo.

avatar
zg partizan igokea
Sunday, 27.08.2017
23:21

partizan bez prave sanse za gol. Sta reci.

avatar
Jastreb
Sunday, 27.08.2017
22:33

Da li mi gledamo utakmicu istim ocima naravno da ne ,ali mi nije jasno ko moze da kaze da igra Zvezde zavisi od kange pa on slovima nijednu utakmicu u prvenstvu nije odigrao ni priblizno dobro sebican kvari kontre ,jedva cekam da ode,sto se tice partizana bezidejan bez suta u okvir gola nedelju dana da se igralo nebi stvorili priliku.....

avatar
CELAVI DRVOSECA
Sunday, 27.08.2017
22:02

Inace, pre faula Evertona koji tesko da je bio za zuti karton, bio je ocigledan faul nad njim!

avatar
Sunday, 27.08.2017
21:59

Nikad gori derbi u nikad goroj atmosferi na nikad gorem terenu.

avatar
Sunday, 27.08.2017
21:45

koji pešić 7, ja mu ni trojku ne bih dao ne ume pas da odigra najprostiji

avatar
CELAVI DRVOSECA
Sunday, 27.08.2017
21:39

Nikako Radin ne moze da dobije bolju ocenu od Evertona, a tesko da je i Nema Miletic bio bolji od Ostojica, u prvom poluvremenu sigurno nije. I Miletic sa kosom je precenjen...

avatar
SERBON
Sunday, 27.08.2017
21:18

Nažalost, bi kao što sam rekao. Loša utakmica. Zvezda je još nešto i igrala, imala solidne prilike, pogodila prečku. A mi...apsolutno ništa. Stojković je suvo zlato, opet nas je spasio.

avatar
costadeen
Sunday, 27.08.2017
21:17

Stojke legenda, znalo se da ce biti najvece pojacanje za ovu sezonu.

avatar
crveno beli
Sunday, 27.08.2017
21:16

Ma daj bre, Kanga se nalozio samo suta iz daljine.

avatar
Povratak kralja 56
Monday, 28.08.2017
07:40

A šta on drugo zna? Na ovom nivou protiv Partizana ništa drugo ni ne može.

avatar
Povratak kralja 56
Monday, 04.09.2017
19:23

Nisu videli Borjana ali su videli kako Grujić izgleda u šesnaestercu, oko istog, na zvezdinoj polovini i dobar deo Partizanove polovine terena. Dva penala! Nije te sramota da pričaš o fudbalu nakon onakve krađe?! U svakoj normalnoj ligi bi Partizan dobio onu utakmicu 2 razlike. Kanga nema mesta u Partizanovih 11, toliko o njemu.

avatar
crveno beli
Monday, 28.08.2017
19:54

To sto on zna videle su odbrane Krasnodara i Sparte.Decko pored suta poseduje mnoge druge vrline poput sjajnog osecaja za pas gde mu jedino zameram kontakt vise koji pravi,sjajno se gradi,lopta je sigurna kad je kod njega.On je jedan od boljih stranaca koji je igrao u Srbiji.Vi trenutno takvog igraca nemate.Mislim da sam ti naveo dovoljno stvari i odgovorio ti na pitanje.Drugi deo tvog komentara je besmislen jer tvoja ekipa nije ozbiljno ugrozila gol Zvezde,vasi napadaci nisu videli kako Borjan izgleda.Momak je i pored velikog umora stvorio saigracima 2 ciste sanse,sta bi tek da je 100 % spreman...

avatar
Povratak kralja 56
Sunday, 27.08.2017
21:13

Ocene zvezda: Grujić 10 jer je spasio zvezdu, svi ostali 5 jer i pored ovakvog suđenja nisu mogli da pobede. Ocene Partizan: Stojković 10 jer je spasio Partizan, svi ostali neocenjeni jer nije realno davati ocene kad im sudija nije dozvolio da igraju.

avatar
Revolt revolta
Sunday, 27.08.2017
21:34

Upravu si,Partizan je igrao bolje :)

avatar
LoleRava
Sunday, 27.08.2017
21:36