OCENE - U Zvezdi od 16 igrača na terenu položila samo četvorica, Milunović svetli u tmini

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 15.09.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Slobodni pad crveno-belih je osetan, a dok je tako, samo jedan igrač "vadi prosek" čitavo vreme.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde vezali su još jedan poraz u grupnoj fazi Lige Evrope i tako stavila sebe u nezavidnu situaciju pred nastavak takmičenja.

Putovanje od preko 2000 km nije bilo mnogo isplativo za Crvenu zvezdu budući da su protiv Trabzona na stadionu „Šenol Guneš“ pružili jedno od najgorih izdanja u poslednjih nekoliko godina. Sama postavka pre početka duela izazvala je mnogo sumnji i polemika, što se ispostavilo kao opravdano. Nije funkcionisalo ni na jednom kraju terena i konačan ishod od 2:1, baš kao i u duelu sa Monakom ne oslikava realno stanje na igralištu. Ako je tada Zvezda zaslužila više, onda je sada Trabzon bio tim koji je trebalo utakmicu da završi sa golom ili dva viška. Ne zato što su u globalu bolja ekipa, već jer su bili kvalitetniji tim na ovom susretu.

Nije bilo momaka koji su se specifično istakli osim možda Nemanje Milunovića, koji pokazuje izvanrednu formu iz utakmice u utakmicu nevažno kojeg je kvaliteta.

Milan Borjan (7) – Nije imao mnogo šansi ni kod jednog od primljenih golova. S jednom odličnom intervencijom otvorio je utakmicu, do kraja je bio siguran i činio sve što je u njegovoj moći da se mreža ne zatrese.

Strahinja Eraković (7) – Pomagavši Srniću na desnoj strani dosta se istrošio, ali je na zavidnom nivou obavljao svoje obaveze. Odavno je izrastao u defanzivca bez straha u utakmicama poput ove i to je još jednom viđeno na delu. 

Nemanja Milunović (7.5) – Ponovo je pokazao da je čovek sa najboljom formom u Crvenoj zvezdi u ovom trenutku, al i u proteklih mesec i po dana. Nivo igre mu potpuno odgovara uprkos tome što je njegova odbrana dva puta kapitulirala. Odlično se nosio u duelima sa Maksijem Gomezom, a potom i Trezegeom koji se ubacivao s krila. Govor tela i postavka karakterisično dobri. Još jednom je bio komandant svog tima i drugi put u nizu u Ligi Evrope najbolji na terenu.

Aleksandar Dragović (6.5) – Ni njegova partija nije bila na lestvicama na koje je navikao javnost.  Umeo je da iskače i time kreira rupu u odbrani. Kasnije je bio prebačen u vezni red ulaskom Radovana Pankova, što je izgledalo potpuno nerezonski.

Slavoljub Srnić (do 45. minuta) (6.5) – Počeo je na desnom beku gde je okarekterisan kao slaba tačka od strane Trabzona. Nije tako lako ispadao i poletao ka napred poput Rodića, te se može reći da je korektno obavljao defanzivne zadatke. Što se ofanzivnih tiče, ubacivao se ne bi li centrairao, ali uglavnom Zvezda nije dobijala ništa od toga. Zato, već od poluvremena, bio je zamenjen.

Seku Sanogo (do 59. minuta) (6.5) – Čvrst kao i obično sa dosta efanzivnog posla imajući u vidu kakav je početak Trabzon imao. Bez prave podrške u iznošenju lopte što je prilično otežavalo njegovu situaciju na terenu. Zamenjen nakon jednog časa igre, tempo, ali i zahtevan posao su ga fizički premorili.

Gelor Kanga (do 84. minuta) (6.5) – Daleko od Sanoga pri organizaciji igre. Bez dovoljno „asistencije“ ka svom najbližem saigraču u tom segmentu. Klasično zadržavanje lopte u nogama bez preke potrebe i često je bio primoran da bude okrenut ka svom golu. 

Milan Rodić (6) – Vrlo loš ulazak u utakmicu. Nesiguran, bez praćenja linija tima. Konstantno je kasnio što je otvarao autoput za Đaninija i Bakasetasa, dok ni u ofanzivnom delu terena nije pravio razliku. Vrlo slabo izdanje jednog od pouzdanijih igrača na koje Milojević može da računa.

Kings Kangva (6) – Nije se video u prvih 25 minuta. Bez ikakvog doprinosa da bi po promeni formacije na 4231 bio uključeniji i hrabriji konstantno tražeći looptu. To ipak nije drastično promenilo stvari, ali jeste njegov potez u drugom poluvremenu kada je drugim žutim kartonom lišio svoje saigrače sopstvene pomoći. Ubrzo nakon toga pao je i drugi gol za Trabzon.

Osman Bukari (do 70. minuta) (6.5) – Jedini koji je kreirao energiju u i iole mučio Elmalija i Densvila. Imao i najbolju priliku u prvom poluvremenu kada je sjajno šutirao i da ne bi maestralnog Čakira, rezultat bi se lako promenio na 1:1. Kako je utakmica odmicala, tako je i on bledeo i utapao se u sivilo ekipe.

Aleksandar Pešić (do 59. minuta) (6.5) – Odsečen iz igre sa manjkom konkretnih lopti. Pokušavao jeste, ali potpuno sam kao najbliži golu i bez pomoći, nije mogao da parira pouzdanim štoperima Trabzona. Povreda prsta može da se podvede kao razlog za tako nešto.

Aleksandar Katai (od 45. minuta) (6) – Nije mnogo toga uneo u igru Crvene zvezde od svog ulaska. Dobio je žuti karton zbog protesta.

Ibrahim Mustafa (od 59. minuta) (6.5) – Dobro se pokazao po ulasku u igru. Upisao je asistenciju što mu daje neku prelaznu ocenu.

Kalifa Kulibali (od 59. minuta) (6) – Nerezonski dueli, bez unošenja razlike na teren mada se igra od njegovog ulaska drastično promenila crvenim kartonom Kangve i činjenicom da su ga saigrači uglavnom tražili dugim loptama.

Veljko Nikolić (od 70. minuta) (7) – Veljko Nikolić je od prvog trena svog ulaska bio agilan, agresivan tokom poseda rivala. Rastrčao se, želi da se dokaže kod novog trenera koji mu pruža šansu i nagrađen je ulaskom u šesnaesterac i lepim pogotkom.

Radovan Pankov (od 84. minuta) – /

 

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke