Odjeci katastrofe u Italiji - Đorović je najmanje kriv...

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 25.06.2019.
17:30
Izvor: Sportske.net

Pitanja je mnogo nakon katastrofe u Italiji, a jedno je i pitanje selektora.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović se prvi našao na udaru kritika nakon debakla koji je doživela naša mlada reprezentacija u Trstu.

Velika očekivanja javnosti, vrednost mladih igrača reprezentacije, činjenica da smo bili u grupi u kojoj smo mogli da pariramo ostalim reprezentacijama, kao i predviđanja stručnjaka pred ovo Evropsko prvenstvo za mlade dovela je do velikog pritiska na leđima naših igrača, kao i selektora Đorovića kojem je ovo bilo prvo veliko takmičenje kao selektoru.

Sećate se pitanja koje smo postavili pred kraj maja, skoro sve reprezentacije su objavile spisak putnika na Evropsko prvenstvo osim naše, a selektor Đorović je otkrio spisak tek 1. juna. Dakle, svega 15 dana pre početka samog prvenstva, odnosno par dana pre početka priprema za Evropsko prvenstvo. Kao što se očekivalo, falio je jedan od najboljih, Marko Grujić, koji nije u dobrim odnosima sa savezom.

Već tada je mirisalo da nešto ne štima u reprezentaciji, a ako dodamo i činjenicu da igrači nisu stizali u isto vreme, da su oni najvredniji stigli poslednji i da skoro i nisu prošli pripreme, onda dolazimo do zaključka da je vremena za uigranost bilo veoma malo i da nije ni čudo što se naša igra raspala već u prvim minutima utakmice protiv Austrije.

Kada govorimo o Đoroviću, pitanje koje se postavlja jeste - da li njemu treba nešto zameriti?

Odveo je reprezentaciju na Evropsko prvenstvo što treba smatrati uspehom. Među prvima smo obezbedili plasman, pobeđivali smo redom, istu tu Austriju u gostima smo lagano savladali sa 1:3, pobedili i Ruse dva puta, pokazali da ćemo biti i među favoritima na Evropskom prvenstvu. Formacija je bila ista, igrači isti na ovom prvenstvu. Šta je onda problem?

Da li biste i vi izveli istu postavu već u prvoj utakmici? Verujemo da biste to uradili, uz eventualno par izmena.

Goran Đorović je neko ko je bio pomoćnik Slavoljubu Muslinu u reprezentaciji Srbije i neko ko je uspeo da uspostavi kontinuitet dobrih igara u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo što ga je i dovelo do jednog od kandidata za mesto trenera Crvene zvezde o čemu smo pisali ovog leta. Možda ga možemo uporediti i sa Ilijom Petkovićem koji je briljirao u kvalifikacijama za Mundijal 2006. godine, da bi se kasnije igra naše reprezentacije raspala na samom Mundijalu kada smo primili takođe deset golova u tri utakmice.

Sadašnji selektor je preuzeo sve na sebe, prihvatio je odgovornost, sada je na udaru javnosti i medija, možda i nezasluženo. Ono što je problem, jeste to što će ga nacija posmatrati kroz prizmu neuspeha na ovom Evropskom prvenstvu, a ne zbog dobrih igara u kvalifikacijama koje su svi već zaboravili.

Đorović je samo jedan u nizu, baš kao i Petković, možda i Mihajlović, možemo da ih stavimo u isti koš. Dok čekamo neke nove Đoroviće, lepo bi bilo poželeti mladom treneru uspeh u daljoj karijeri, da li na klupi naše mlade reprezentacije, ili na nekom drugom mestu, uopšte nije ni bitno.

Ono čime može da se pohvali jeste i to što je u suštini i svrha  mlade reprezentacije, a to je "izbacivanje" igrača u A selekciju. On je imao čak devet igrača iz svoje selekcije koji su bili na spiskovima Mladena Krstajića.

Deset pobeda na klupi će se zaboraviti, tri poraza će se pamtiti, to je sudbina Gorana Đorovića kojoj nije kasno stati na put.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 25.06.2019
22:11

Cekaj bre malo, ko NIJE ZVAO Vanju, Pavlovica, Ilica, Grujica i Vlahovica?! Mi ili on? Vanja umesto Ostojica, Ilic (ili na primer Denic) umesto Adzica i Grujic i Vlahovic umesto dvojice od Zlatanovica, Joveljica i Saponjica (da, njih), a na kraju mozda i Pavlovic umesto onog treceg spica iako jeste to praksa da se vode tri napadaca bez obzira na formaciju u kojoj pocinjes.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 25.06.2019
21:39

Nemojte da mi zabranjujete superkorektne komentare koji su pritom i veoma argumentovani i potkrepljeni.

avatar
Čeki
Tuesday, 25.06.2019
20:43

Ja njega najmanje i krivim i nista mu skoro ne zameram. Jer, on covek ne vodi glavnu rec ko ce igrati, nego Savez i menadzeri. Kad tome dodas i nabedjenost igraca koji, plus, razmisljaju o odmoru, a ne da igraju - dobije se ovaj rezultat. Zato, ja najvise krivim igrace koji su uopste uzeli da igraju, a nemaju ni 50 min. igre u svojim klubovima, kao i igrace koji nisu nista posebno (citaj: Milenkovic i Radonjic) a nabedjeni su da su neko i nesto.

avatar
Dorotej
Tuesday, 25.06.2019
20:32

U fudbalu se broje rezultati. On ga nije napravio kad je trebalo. Treba da ode. Tu nema milosti. Ja sam ubeđen da ima mlađih trnera koji su potencial (čitam o našem čoveku u Fejenordu, sigurno nije jedini) i nekom od njih dati priliku.

avatar
No.1 Gargamel
Tuesday, 25.06.2019
19:50

Kako je moguce da samo Djorke bude kriv. Pogledajte ekipu i realno recite ko je odigrao kako treba. Pocnite od raspalog kapitena iz Benfike, izuzimam golmane bili su najbolji. Nas mentalitet je cudo , zadnje dve tekme u grupi golova 0. PE golova 1-10, buduce zvezde treba oterati na radnu akciju jedno metar dana.

avatar
Zoran Popnovakov
Tuesday, 25.06.2019
19:16

Ma jok, ja sam kriv ! Kakav je to selektor i trener koji nema prepoznatljiv sistem igre, koji ne ume da motiviše igrače, koji spisak putnika na EP objavi dve nedelje pred isti, koji ne ume da proceni koji su igrači istrošeni, premoreni dugim, napornim sezonama. Ni u jednom aspektu nije zadovoljio. Nije mi jasno ni otkud on uopšte na tom mestu kad nije imao nikakvog iskustva. Izgleda je kriterijum za njegovo postavljanje bio isti kao i Krstajićev, politička i poslušnička podobnost...

avatar
Svarog
Tuesday, 25.06.2019
18:57

Како није крив кад стоји пасивно поред линије током читавог меча? Играчи сами признају да ниједном није повисио тон на њих. Сви су криви - од играча до савеза. Срамоћење државног грба није мала ствар. Изгубити 6:1 није прихватљиво ни у тенису.

avatar
ludjak
Tuesday, 25.06.2019
18:30

Djorovic je pravio spisak, on je znao da ce ti igraci kasnije doci na pripreme i da nece imati vremena da ih uigra... Pa ko je onda kriv ako nije on.... 100% njegova krivica....

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 25.06.2019
18:22

Kokeza ostani, zaslužio si da nam biraš nove selektore.

avatar
Marko7
Tuesday, 25.06.2019
18:05

Uopšte ne treba očekivati od naših mladih reprezentacija ništa jer je itekako poznato da su naši talenti uvek debelo precenjeni i da je ono osvajanje SP bila neviđena sreća. Eto vam primer Živkovića, dečko se još ni u portugalskoj ligi nije izborio da igra redovno u prvoj postavi.