Oglasilo se potencijalno pojačanje - Zvezda je na potezu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.01.2018.
15:48
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

On je svoje rekao, šta će na kraju odlučiti na Marakani?

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Poslednjih dana u medijima se sve glasnije najavljuje transfer Danijela Aleksića u Crvenu zvezdu. Pogotovo ako se ima u vidu da je Gelor Kanga pred odlaskom, s obzirom na sve veći broj ponuda koje stižu na njegovu adresu.

Aleksić je izbio u prvi plan posle neuspelih pokušaja iz Crvene zvezde da se angažuju Mirko Ivanić i Filip Đuričić, a da se po tom pitanju zaista nešto dešava, može se zaključiti i iz najnovije izjave nekadašnjeg fudbalera Vojvodine, a sada ofanzivnog veziste švajcarskog Sent Galena.

On se oglasio u izjavi za ''Kurir'', oprezno mereći svaku reč, ali je jasno da ''gde ima dima, ima i vatre''.

''Crvena zvezda je veliki klub i svakome imponuje, pa i meni, kad te traži nekadašnji prvak Evrope i sveta.

Čekam da vidim da se oni izjasne, jer su oni ti koji odlučuju. Ne bih želeo da sada dajem neke bombastične izjave ili da se nudim preko medija. Zna se dobro moj stav. Videćemo, prelazni rok je tek počeo'', istakao je Aleksić.

On je potom nastavio nešto konkretnije, otkrivajući koga već odlično poznaje iz Crvene zvezde, pa mu ni period adaptacije ne bi predstavljao teškoću.

''Znam Kosana (pomoćnog trenera), obojica smo Novosađani. Iz sadašnjeg tima Crvene zvezde dobro poznajem Vujadina Savića, Nenada Krstičića, Milana Rodića, Nemanju Milića...

Igrao sam s njima u reprezentaciji. Pratio sam Zvezdu tokom polusezone, imaju sjajne rezultate u Evropi i Superligi'', konstatovao je Aleksić i naglasio da bi Sent Galen ispoštovao njegovu želju ako definitivno odluči da ode.

On je još kao tinejdžer napustio srpski fudbal, otišao je najpre u Đenovu, potom je igrao i za Grojter Firt, pa Sent Etjen, ali je tek dolaskom u Sent Galen napravio pravi potez.

Sada se kaje što je izabrao takav put, ali njegov primer mogao bi da posluži i kao opomena mnogim drugim mladim igračima koji još kao tinejdžeri sanjaju odlazak u inostranstvo.

''Dugačka je to priča. Kazaću samo da nije bila moja želja da sa 18 godina idem u Đenovu. Nisam srećan kako se sve to završilo. Naučio sam jednu životnu lekciju na teži način'', poručio je Aleksić i dodao da tek sada počinje da igra pravi fudbal.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke