Okršaj sa srpskim klubom budi lepa sećanja kod "Armejaca"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 11.12.2017.
21:24
Izvor: Sportske.net

Nakon trinaest godina fudbalski klub CSKA ponovo se ukršta u eliminacionoj fazi evropskog takmičenja sa predstavnikom Srbije.

Epa/Saša Stanković
Epa/Saša Stanković

Povezane vesti

Navijače fudbalskog kluba Partizan vežu jako lepa sećanja za sezonu 2004/05 pošto je ekipa pod vođstvom Vladimira Vermezovića uspela da prezimi u Evropi i zatim dogura do osmine finala UEFA Kupa.

Trinaest godina kasnije crno-beli su ponovo uspeli da prezime u Evropi, a danas su na žrebu za šesnaestinu finala Lige Evrope za rivala dobili Viktoriju Plzenj.

"Večiti" rival beogradskog Partizana za protivnika je dobio moskovski CSKA, klub koji je pre trinaest godina u osmini finala UEFA Kupa izašao na megdan crno-belima.

Velika je razlika između tima koji je na proleće 2005. godine igrao protiv Partizana i onoga koji će se za dva meseca suprotstaviti Zvezdi, ali nema sumnje da je ishod današnjeg žreba probudio lepa sećanja kod "Armejaca".

Moskovski klub je u sezoni 2004/05 stigao do trofeja u UEFA Kupu, a na putu ka lisabonskom finalu CSKA je eliminisao Benfiku, Partizan, Okser i Parmu. Na kraju je šokirao Sporting na stadionu "Žoze Alvalade" i trijumfom rezultatom 3:1 stigao do trofeja.

Setiće se navijači Partizana da je ekipa Vladimira Vermezovića remizirala u Beogradu sa Moskovljanima (1:1), te da je CSKA sa dva igrača više u revanšu slavio sa 2:0 i obezbedio plasman u četvrtfinale.

U to vreme CSKA je imao paklenu ekipu, sastavljenu od najboljih ruskih fudbalera i stranaca koji su pravili razliku, a među njima je bio i naš Miloš Krasić.

Pored bivšeg reprezentativca Srbije za CSKA su u toj sezoni nastupali Igor Akinfeev, Sergej Ignaševič, Danijel Karvaljo, braća Berezucki, Ivica Olić, Vagner Lav, Čidi Odija, Juri Žirkov...

Pored najvećeg uspeha koji je taj tim ostvario u UEFA Kupu ekipa CSKA je u sezoni 2009/10 igrala u četvrtfinalu Lige šampiona što je do danas ostao najveći uspeh "Armejaca" u elitnom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner Pixi G00000L
Tuesday, 12.12.2017
16:35

pre 13 minutanKakve veze ovo ima sa Zvezdom.nNije u skladu sa uslovima korišćenja.nZbog cega ovo nije u skladu sa uslovima koriscenja???nZar je u skladu sa uslovimakoriscenja samo kad se pljuje i kleveta Zvezda,

avatar
DR DRE
Tuesday, 12.12.2017
09:28

Rahimic, Aldonjin, ali i Semberas, Gusev/Husev, Dudu...