On bi u Partizanu ostao još dugo, a da li se to uklapa u ''klupsku politiku''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.02.2019.
11:56
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Za svoje godine veoma zrelo razmišlja, ipak, da li je to dovoljno da mu se želja ostvari?

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Mesecima se, tokom jeseni i aktuelne zime najavljivao transfer Svetozara Markovića iz Partizana u inostranstvo, ali je mladi štoper koji će u martu napuniti 19 godina ipak ostao u redovima vicešampiona Srbije.

U završnici zimskog prelaznog roka u Italiji, govorilo se o interesovanju Torina, Sasuola i SPAL-a za ovog fudbalera, kao i da je Partizan na ime obeštećenja tražio oko 4 miliona evra, ali takva ponuda nije stigla u Humsku.

Ipak, bez obzira na ovakav epilog, Marković ne samo da nije razočaran, nego mu je i drago što će i dalje nositi crno-beli dres i za razliku od mnogih njegovih vršnjaka uopšte ne žuri u inostranstvo, već čeka pravo vreme, kad potpuno sazri kao fudbaler.

U izjavi ''Novostima'' otkrio je svoju želju, ali pitanje je da li će je klusko rukovodstvo ispuniti ako se pojavi neka primamljiva ponuda.

''Drago mi je što sam i dalje u klubu u kome sam sedam i po godina. Voleo bih da ostanem još dugo godina, ali svi znamo kakva je klupska politika, kao i da svi igrači vole da odu u ligu bolju od naše.

Zasad sam tu, videćemo u nastavku sezone šta će se desiti. Možda je za mene najbolje što sam ostao. Smatram da je za svakoga ko sa 18 godina ode u inostranstvo rano'', istakao je Marković, a prenose ''Novosti''.

O ponudama se interesovao samo iz medija, ali zna da ih je bilo ''dosta'' ove zime. Kada jednog dana dođe vreme za njegov odlazak iz Humske, priznaje da bi rado prešao u neki od italijanskih klubova.

''Kad bih mogao da biram u koju ću ligu da idem izabrao bih italijansku. Dobra je za razvoj igrača poput mene, za štopera, tamo bih još više sazreo i iz nje bih mogao u neki bolju ligu. Nadam se da ću, kad dođe vreme da napustim Partizan, da odem u italijanski klub'', zaključio je Marković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke