Opet po starom, Srbija bez pobede u Istanbulu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 14.10.2020.
22:37
Izvor: Sportske.net

Igra nije loša, ali ima dosta toga da se popravi pred baraž.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Iako brojke to neće pokazati, Srbija je bila bolji rival u prvom poluvremenu, opasniji po gol, kada bi imali loptu odbrana protivnika je morala da napravi velike napore kako bi mreža ostala netaknuta.

Nakon nekoliko udaraca koji nisu bili pretnja Dmitroviću, Srbija stiže do gola. Akcija je trajala dugo, lopta je išla sa leve na desnu stranu i obrnuto, na kraju Ristić levicom pronalazi Sergeja koji rutinski pogađa glavom za 1:0.

Mogla je Srbija i do drugog gola da lopta nije prevarila Ristića koji je bio u odličnoj situaciji da postigne prvenac u dresu reprezentacije.

Već na startu drugog poluvremena nakon kornera Aleksandra Kolarova sa leve trane Nikola Milenković skače visoko, bio je veoma blizu i on da duplira prednost naše reprezentacije.

I onda se to i desilo, penal za našu reprezentaciju. Đuričić je prošao, ušao u kazneni prostor, izgubio loptu na koju naleće Sergej, malo ispred defanzivca Turske koji pravi faul. Mitrović koristi penal za 0:2.

Turska se vratila u meč veoma brzo.

Naš tim je izigran kod ovog gola Turske, akcija je trajala sigurno jedan minut, na kraju Čalhanoglu uspeva da odigra dupli pas sa saigračem i da pogodi gol našeg Dmitrovića.

Nakon toga Mitrović u velikoj šansi, nije bilo jasno da li je šutirao ili je želeo da proigra nekog u sredini, a lopta je od golmana Gunoka udarila samo u stativu. Imao je i Sergej udarac glavom koji je golman protivnika odbranio.

Na drugoj strani Under u velikoj šansi kada je Dmitrović odlično reagovao, spasio je naš tim izjednačenja.

Turska je uspela da se potpuno vrati u igru. Igrao se 76. minut, prethodno su i jedan i drugi selektor napravili ogroman broj izmena. Nakon prekida Turska traži penal, ali je u nastavku akcije Tufan uspeo da pogodi za 2:2.

Malo je falilo da Srbija povede, Lazović je pronašao Vlahovića, ovaj šutirao glavom, ali su Turci izbacili loptu sa gol-linije.

Do kraja je imalo prostora i za jedne i za druge, Turska je do kraja ostala i sa igračem manje kada je Jilmaz dobio drugi žuti karton. Ipak, promene nije bilo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
toma1980
Thursday, 15.10.2020
08:37

Mirise na Podelu bodova.....
U Beogradu 0:0 a sada 2:2....

avatar
Nikola Ljubić
Thursday, 15.10.2020
06:55

Nekako je sve krenulo nizbrdo izlaskom Ristica odnosno ulaskom Mladenovica. Lukic i pored solidnog meca nije kapacitet za reprezentaciju. Vlahovic i Sergej dobri. Tumba jos jednom pokazao da je on najslabija karika reprezentacije. Kokeza i Tumba hvala na svemu i dovidjenja!

avatar
magister
Thursday, 15.10.2020
01:27

Sastav sam predvideo (osim što sam očekivao Gaćinovića umesto Ristića i iznenađenje je Lukić umesto Gudelja), ali sam se nadao boljem rezultatu. Moramo vratiti samopouzdanje, naučiti da kad povedemo - dokusurimo protvnika, da ga pritisnemo još jače, da mu ne dozvolimo da digne glavu i krene u ofanzivu.

Što se tiče naših golova - SMS u top formi. Što se tiče golova reprezentacije Turske - kod prvog - ispadanje Kolarova, ali i sjajan gol, mora se priznati, kod drugog je prethodio jedan faul prilikom skoka igrača Turske na glavu našem odrambenom igraču, ali posle i potpuna dekoncentracija i izgubljenost SMS-a, koji nije napravio dva mala koraka koja bi ostavila Turskog gol igrača u ofsajdu, a posle je negodovao i tražio ofsajd. Mora bolja koncentracija kod svih za vreme igre i biće i boljih rezultata.

avatar
k.na.bicikli
Thursday, 15.10.2020
00:43

Uzasan report..ljudi nemojte da radite ovaj posao ako ga ne volite

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 15.10.2020
00:40

Mitrovic po obicaju jedan gol na 3 stopostotne sanse. Gde nadjose ovog Vlahovica, SMS izgleda pocinje da bude vodja ovog tima. Vidi se svetlo na kraju tunela, sad da li cemo do njega stici je druga stvar

avatar
Südkurve München
Wednesday, 14.10.2020
23:16

Marko Drobnjak na golu reprezentacije

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 14.10.2020
22:47

Zao mi ovog malog Vlahovica nece ga gol,a mali kida kako igra,i ocigledno je da moze sa dvojicom da se igra napred kad imas spiceve koji rade i krecu se,nazalost Jovic je takodje izuzetan spic ali totalno drugaciji plus on momak nije glavom u fudbalu vec skoro dve godine dok to ne promeni i vrati se igrama kako zna i ume,onda Vlahovic definitivno zasluzuje da bude drugi izbor.O igri ne bih puno trosio reci,bilo je toplo hladno i opet dosta sansi propustenih,Kolarov me opasno nervirao u drugom delu svojim loptama i kontrama koje je pravio,Tumbakovic je to uvideo al ipak primismo gol bas kad je bila izmena za promenu formacije.I na kraju sudija,pa dal je realno da nama uvek sude neki tetrebi.

avatar
Petar Petar
Wednesday, 14.10.2020
22:42

Kako probamo da igramo defanzivno tako je to potop za nas. Ne znam koja utakmica po redu, dok napadamo licimo na opasnu ekipu, kako se povucemo da branimo tako raspad sistema krene. Problem je sto ne moze da se samo napada mora i defanziva dobra da bude. Ali ipak ovo su nekakvi pomaci u igri, delujemo kao ozbiljnija reprezentacija. Samo sto ovakve utakmice jednostavno moramo dobijati kad vec imamo rezultat.