"Orlići" bolji od Grka, Šaponjić u elementu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.06.2017.
20:56
Izvor: Sportske.net

Mlada reprezentacija Srbije, generacija 1996. i mlađi fudbaleri, savladala je selekciju Grčke u sklopu priprema za novi kvalifikacioni ciklus.

Epa/Ben Campbell
Epa/Ben Campbell

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije koju čine igrači rođeni 1996. godine i mlađi odigrana je u petak drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za novi kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Selekcija koju sa klupe predvodi Milan Obradović savladala je vršnjake iz Grčke rezultatom 3:1 (1:1) na novosadskom "Karađorđu".


Prvi deo igre protekao je u pravom takmičarskom ritmu, a sudeći po žestini u duelima i brojnim žutim kartonima, susret kao da nije imao prefiks prijateljski. Gosti iz Grčke su bolje ušli u meč i posle jedne propuštene stopostotne prilike, došli su u vođstvo preko Andrusosa.

"Orlići" su do kraja poluvremena uspeli da stignu do izjednačenja iz jedanaesterca, a siguran realizator bio je Ivan Šaponjić.

Isti igrač je u nastavku doneo vođstvo, da bi Pantović trećim golom praktično rešio meč. Oba selektora su iskoristila priliku da svim igračima ukažu priliku.

Ova selekcija koju predvodi Milan Obradović, pre četiri dana imala je test u Izraelu, gde je susret završen bez golova.

U borbi za plasman na Evropsko prvenstvo ovu selekciju očekuju dueli sa Rusijom, Austrijom, BJR Makedonijom, Jermenijom i Gibraltarom.

SRBIJA: Rosić (od 65. Jevrić), Blagojević (od 77. Vučić), Babić (od 65. Cvetković), Ćalasan (od 77. Stojanović), Stevanović (od 46. Lazarević), Glavčić (od 77. Đurišić), Zličić (od 46. Bainović), Pantović (od 65. Lutovac), Srećković (od 88. Mijailović), Jović (od 77. Apostolović), Šaponjić (od 65. Rušević).

GRČKA: Teodorakis, Saliakis (od 46. Deliaginidis), Cimakis (od 70. Katranis), Evangelu (od 46. Nikolau), Karacalos, Kuluris (od 46. Vergos), Lampru (od 46. Lumnios), Andrusos, Mantatis, Orfanidis (od 46. Angelopulos), Pasalidis (od 77. Čatiterzoglu).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke