"Orlići": "Jak kolektiv donosi rezultat"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.06.2015.
18:59
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Mladi reprezentativci Srbije ocenili su da mogu da budu zadovoljni remijem na startu Evropskog prvenstva u Češkoj, a nakon meča sa Nemačkom istakli su da jak kolektiv donosi dobar rezultat.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Dan nakon remija koji su ostvarili na startu Evropskog prvenstva u Češkoj mladi reprezentativci Srbije izašli su pred novinare i izneli svoje utiske sa meča u kojim su odmerili snage sa vršnjacima iz Nemačke.

"Rezultat 1:1 protiv faborita poput Nemačke svako bi prihvatio pre meča, a sada stvarno možemo i da žalimo za šansom da osvojimo sva tri boda. Bili smo bolji, dominatniji, moglo se i do pobede" ocenio je Aleksandar Pešić.

"Orlići" su u prvom kolu grupe "A" na stadionu "Letna" u Pragu odigrali nerešeno 1:1 sa selekcijom Nemačke koja je u poslednjih dvadeset minuta utakmice imala igrača manje.

"Dobro smo parirali nemačkoj selekciji, u nekim momentima bili i bolji tim, ipak uspeli su da kazne trenutak naše nepažnje. Prava takmičarska utakmica, bez mnogo rizika. Zadovoljan sam kako je sve funkcionisalo. Ekipa se ne poznaje najbolje, ipak, sve smo to uspeli da prevaziđemo" dodao je Uroš Spajić.

Vezni fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Kovačević dodao je da snaga reprezentacije Srbije leži u kolektivu u kojem nema sujete i loših odnosa.

"Velika snaga ove reprezentacije leži u činjenici da smo jak kolektiv, da nema sujete i loših odnosa među nama. Pojedini igrači znaju se i po više od deset godina. Kad je tako, onda ne može da se dogodi da bude loše atmosfere" poručio je Kovačević.

Nakon prvog kola grupne faze takmičenja Srbija se nalazi na deobi drugog mesta u grupi "A" sa jednim osvojenim bodom koliko ima i Nemačka, dok Danska sa tri boda zauzima prvo mesto.

Poslednjeplasirana Češka koja je na startu turnira izgubila od Danske (2:1) biće naredni rival "Orlića" a taj meč zakazan je za subotu od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke