''Orlićima'' izmakla pobeda, Nemci kaznili promašaje!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.07.2014.
19:56
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije ostvarila je još jedan remi na aktuelnom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, i to protiv odlične selekcije Nemačke, ali nažalost, mnogo više razloga za zadovoljstvo imaju ''Panceri''.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Paunovićevi ''Orlići'' odigrali su danas sjajan meč protiv vršnjaka iz Nemačke, bili na pragu pobede, ali su na kraju morali da se zadovolje još jednim remijem - 2:2.

Posle 1-1 protiv Ukrajine, kao i ubedljivog starta Nemaca protiv Bugarske (3-0), pomalo smo se pribojavali ovog meča, ali su naši reprezentativci od početka su bili bolji, opasniji rival, a najviše problema ''Pancerima'' zadavao je vihorni vezista Partizana Andrija Živković.

Gotovo svaki njegov prodor bio je opasnost po gol rivala, pa je upravo posle jedne od Živkovićevih akcija po desnoj strani došao i vodeći gol reprezentacije Srbije.

Živković je odlično probio, zatim još bolje centrirao, pa je Maksimovićui ostalo samo da se ''pokloni'' i iz neposredne blizine prosledi loptu u mrežu - 1:0.

Delovalo je da Nemci nemaju pravi odgovor, ali su se rezultatski vratili u igru sedam minuta kasnije, kada je posle njihovog kornera sa desne strane, naš golman Rajković loše reagovao, a odbijenu loptu je Zelke sproveo u mrežu - 1:1.

Srećom, ni radost Nemaca nije dugo potrajala. Samo dva minuta kasnije još jedna sjajna akcija Andrije Živkovića, ponovo pometnja u odbrani Nemačke, a najsnalažljiviji je u kaznenom prostoru bio Luka Jović, koji je pravovremeno reagovao i odličnim šutem poslao loptu u donji de sni ugao - 2:1!

Tim rezultatom se otišlo i na odmor, da bi u nastavku Srbija ponbovo bila bolji rival, ponovo je stvarala šanse, ali ih, za razliku od prvog poluvremena nije pretvarala u golove.

Luka Jović je imao najbolju priliku da reši meč, kada je osvojio loptu na sredini terena, a onda krenuo sam ga kaznenom prostoru, međutim Kempf je uspeo da ga stigne i u ključnom trenutku izblokira njegov udarac.

Imao je i Danilo Pantić jedan odličan prodor i udarac, pa Luka Jović još jednu dobru priliku, onda i Mandić i kada one nisu bile iskorišćene, Nemci su to u svom stilu kaznili.

U poslednjim trenucima meča, na isteku devedesetog minuta, akcija Nemačke po levoj strani, Dražić koji je tek ušao u igru nije uspeo da isprati protivničkog igrača, usledio je centaršut u peterac, gde je na pravom mestu bio defanzivac Štark, koji postavlja konačnih 2-2.

Da sve bude gore, u poslednjem minutu nadoknade vremena, crveni karton je dobio naš kapiten Nemanja Maksimović, iako je startovao na loptu u duelu sa protivničkim igračem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke