"Orlovi", a da uzimate časove od ženske reprezentacije?

Autor: Beta Beta
sreda 30.12.2015.
23:21
Izvor: Beta

Fudbalske reprezentacije Srbije u svim uzrastima igrale su tokom 2015. godine ukupno 117 utakmica, a ženski sastavi su bili uspešniji od muških procentualno po broju pobeda.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Pet ženskih ekipa odigralo je 29 utakmica ove godine, u kojima je zabeleženo 13 pobeda, što je 44,82 odsto. Muške, kojih je bilo 11, ostvarile su 52 pobede na 117 utakmica, odnosno 44,44 odsto.

Takođe, uspešnija je bila i ženska A reprezentacija od muške, s obzirom na to da je pobedila na četiri od sedam utakmica, dok su muškarci dobili tri od osam.

Kako je saopštio Fudbalski savez Srbije (FSS), ukupno je odigrano 146 međunarodnih utakmica, u kojima su reprezentacije u različitim uzrastima pobedile na 65 susreta.

Najuspešnija selekcija bila je omladinska reprezentacija Srbije, koja je letos postala šampion sveta na Novom Zelandu. Ekipa sastavljena od igrača starosti do 20 godina je odigrala 11 trijumfa i ostvarila devet pobeda, uz po remi i poraz.

Najslabije rezultate imala je selekcija do 18 godina, koja je pobedila na samo dve od 14 utakmica, kao i reprezentacija za igrače do 16 godina, koja je dobila dva od 13 mečeva.

Najviše nastupa imala je reprezentacija Srbije u futbalu, koja je odigrala 20 utakmica, od kojih je dobila 12, dok su najmanje odigrali pioniri i ekipa do 23 godine, samo po jedan meč.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Thursday, 31.12.2015
09:21

Poraz od Portugala, pobeda nad Azerbejdzanom, poraz od Danske, pobeda nad Jermenijom, poraz od Francuske, pobeda u Elbasanu i poraz od Portugala kod kuce- sve vreme smo igrali cik-cak i umesto lepo da pobedimo na kraju godine i nastavimo taj cudnovati niz:-D, bilo je samo kak-kak i 1:4 u Ceskoj...