'Orlovi' bez dileme - Ćurčić da ostane!

Autor: Beta Beta
sreda 19.11.2014.
10:18
Izvor: Beta

Reprezentativci Srbije pružili su jasnu podršku vršiocu dužnosti selektora Radovanu Ćurčiću, poslali tako jasnu poruku Savi Miloševiću koji će preseći i doneti konačnu odluku.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Srbija je u utorak uveče u gradu Hanja pobedila Grčku u prijateljskoj utakmici sa 2:0. Reprezentaciju je vodio vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić, koji je na klupu seo posle raskida ugovora s Holandjaninom Dikom Advokatom.

Nemanja Matić je kazao da bi voleo da Ćurčić bude dugoročno rešenje za selektora.

"Iskren da budem, iznenadilo me je koliko je direktan u onome što traži od nas. U ova dva dana što smo trenirali sa njim, nije bilo mnogo vremena, ali smo mnogo toga uradili. Mlada smo ekipa i samo treba raditi i ponavljati osnovne stvari",
kazao je Matić.

On je dodao da se reprezentativci nikada nisu mešali kada su čelnici Fudbalskog saveza Srbije birali novog selektora.

"Do sada nikada nismo imali pravo glasa. Između sebe, naravno, uvek pričamo. Voleo bih da Ćurčić ostane selektor jer je mlad, ambiciozan, dobro nas poznaje, ima dobar tim ljudi oko sebe. Mislim da smo dobili opciju za narednih 10-15 godina, ako budemo pametni", naveo je Matić.

Podršku Ćurčiću pružio je i kapiten Branislav Ivanović, koji je u svojoj izjavi OVDE odao priznanje primremenom selektoru, koji je načinio momentalni pomak u igri Srbije, sa čime se složio i Matić.

"U svakom momentu smo znali šta treba radimo na terenu i delovali smo kao prava ekipa. Selektor je odlično spremio utakmicu, stavio je svakom igraču do znanja šta se očekuje od njega. Ovo je model kako treba da igramo", istakao je Matić.

Prema njegovim rečima, Srbija je u tom duelu odigrala kako je Danska nastupila u Beogradu, kada je pobedila sa 3:1.

"Uvek je dobro kada se pobedi, pogotovo reprezentacija poput Grčke. Daleko od toga da je to fantastična reprezentacija, ali nije nimalo naivna, ima mnogo dobrih pojedinaca. Ono što su Danci igrali protiv nas, to smo mi bili protiv Grčke. Kako je utakmica odmicala igrali smo bolje, pronalazili slabe tačke, nesigurnost protivnika"
, kazao je Matić.

Srbija će narednu utakmicu odigrati u martu protiv Portugala u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat, a prema Matićevim rečima, dovoljno je vremena da selektor vidi šta dalje i koji su sledeći koraci.

Matić ističe da je reprezentacija svesna grešaka sa početka kvalifikacija, ali da svi u ekipi žele da se iskupe i plasiraju na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Svesni smo svojih grešaka iz prethodnog perioda, ali je netačno to što se priča da se ne borimo. Nije nam lako, svi želimo da se plasiramo dalje, ali ima šanse, barem da uđemo u baraž", rekao je igrač londonskog Čelsija novinarima tokom povratka u Beograd sa Krita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan Vujadinovic
Wednesday, 19.11.2014
14:55

Pa jel' selektor bira igrace ili obratno? Kod nas je sve naopako. Mislim nemam nista protiv da nam Curcic bude selektor, ali necemo, valjda, da ustanovimo trend da nam igraci biraju onoga koji ce njih, posle, birati... Cirkus...

avatar
Homer J.Simpson
Wednesday, 19.11.2014
13:22

To smo mi,jedna utakmica,jedna pobeda,protiv mlitavih Grka i odmah je Curcic Murinjo........

RAdovan Curcic ne treba i ne sme da bude slekektor nase reprezentacije-covek nije za taj posao....Jasno glasno sada kazem,da ne bude posle da imam naknadnu pamet..Curcicu jedno veliko NE za selektora.....

Valjda ce Savo klimoglavac to da razume....

avatar
nekros77
Wednesday, 19.11.2014
14:15
avatar
Delija
Wednesday, 19.11.2014
16:59

A ko po tebi treba da bude? Nisi naveo tvoj predlog!!! Čovek bez polovine standardnih igrača pobedi mlade Špance! Zar to nije dovoljno? Nakon 5-6 utakmica pobedi nekog! Evo ja predlažem: Koordinator stručnog štaba Ilija Petković (pravio ršum sa repkom, ali mu je minus bio lična afirmacija sina!!!), selektor Ćurčić, koselektor Drulović, Stanojević, selektor mlade reprezentacije - vreme rada (bez obzira na rezultate u prve dve godine) min 4 god tj 2 kvalifikaciona ciklusa. I svi da saradjuju oko odredjivanja spiskova, načina rada, saradnja sa trenerima prvoligaša... A nakon toga Ćurčić koordinator stručnog štaba, Drulović selektor, Stanojević koselektor!!! Samo na takav način i ovakvim načinom rotacije moćićemo da računamo na određene rezultate!