"Orlovi" otputovali na turneju po Americi

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 21.01.2021.
11:56
Izvor: Sportske.net, Beta

Selektor Ilija Stolica poveo fudbalere iz Super lige pojačanu Rankom Veselinovićem.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije, koju čine igrači iz Super lige uz Ranka Veselinovića iz Vankuvera, otputovala je danas na američku turneju, na kojoj će igrati prijateljske utakmice protiv Dominikanske Republike i SAD.

"Mislim da je velika većina njih već bila u mladjim selekcijama, tako da su upoznati i sa zahtevom i sa idejama, imamo dosta igrača koji su bili sa nama u mladoj selekciji. Zadovoljni smo adaptacijom svih igrača, tako da je u suštini pred ovaj polazak sve veoma pozitivan utisak", rekao je selektor Ilija Stolica pred put.

Srbija će 25. januara igrati protiv Dominikanske Republike u Santo Domingu, a potom je šest dana kasnije čeka duel sa selekcijom SAD u Orlandu.

Zbog povreda nisu otputovali Filip Stevanović i Mihailo Ivančević.

"Taj detalj je poremetio sve, poremetio malo i sam koncept, atmosferu, zbog tih momaka koji ne mogu da putuju sa nama. Stevanović se povredio već prvi dan po dolasku, a Ivančević se nažalost povredio na poslednjem treningu. Ostaje žal zbog tih momaka koji neće moći da debituju u A timu, ali pred njima je dosta vremena i nadam se da će jednog dana to uspeti da ostvare", naveo je selektor Stolica.

Stolica je naveo da je zadovoljan kako su prošle pripreme, koje su od 15. januara bile u Staroj Pazovi.

"Moram priznati da je sve prošlo jako dobro, momci su prihvatili sve zahteve, a njihov odnos je od prvog dana bio na vrhunskom nivou. Možemo s pravom da očekujemo pre svega dobru igru, tako da mislim da će sve ovo i od strane rezultata biti dobro ispraćeno. Odlazimo dakle sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih čeiri–pet dana zajedničkog boravka", kazao je Stolica.

Fudbaler Čukaričkog Veljko Birmačnević je rekao da je putu prethodio dobar rad u Pazovi i da se nada da će se na turneji ostaviti dobar utisak i ostvariti pobede.

"Imamo odličnu atmosferu bez obzira što se svi ne poznajemo dovoljno dobro. A, kada se radi o zahtevima stručnog štaba, onda moram da kažem da ja i još neki igrači smo već upoznati sa tim zahtevima jer smo pošli kroz mladu selekciju. Ostali su sve dobro prihvatili i nadam se da ćemo svi zajedno biti spremni za ono nas očekuje", rekao je Birmančević.

Napadač TSC-a Nenad Lukić je istakao da je srećan zbog svega što njega i saigrače čeka na turneji.

"Sve ovo je neka nagrada za do sada uloženi napor, igre i golove koje sam postigao. Dobro smo radili u Staroj Pazovi, za relativno kratko vreme prihvatili zahteve onoga što traži šef i stručni štab. Nadam se da ćemo na ovoj turneji jako dobro prezentovati Super ligu i srpski fudbal", naveo je Lukić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke