''Orlovi'' - Prijović heroj, kako oceniti ostale?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.10.2017.
23:16
Izvor: Sportske.net

Posle velikog uspeha naših ''Orlova'', prilika je da na miru ocenimo igru reprezentativaca Srbije. Hajde da večeras ne budemo mnogo kritični. Momci su zaslužli sve pohvale.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Stojković 7.5 - Srećom, večeras nije bio na ozbiljnim iskušenjima kao u Beču pre tri dana, ali sve što je bilo do njega, i ovoga puta je odradio najbolje moguće, ulivajući sugurnost odbrambenoj liniji tima.

Ivanović 7 - Tokom prvog poluvremena van ritma, u nastavku je bio veoma zapažen i u ofanzivi, imao je par pokušaja posle kornera, kao i jedan opasan atak početkom drugog dela igre.

Maksimović 7 - Dobro obavljen posao, da je igrao u Beču, možda bismo već tada obezbedili plasman na Mundijal.

Tošić 7 - Dugo ga nismo gledali u našem nacionalnom timu, ali večeras je u potpunosti opravdao poverenje selektora Muslina.

Rukavina 6.5 - Može bolje, pokazao je to već u ovim kvalifikacijama, nedostajali su njegovi uporebljivi centaršutevi sa desne strane.

Matić 7 - Kao i čitav tim, tokom prvog poluvremena nije bio na svom nivou, u nastavku je sve došlo na svoje mesto. Imao je i najbolju priliku za naš tim pre vodećeg gola Prijovića, kada su gosti sa gol linije uspeli da izbiju loptu posle Matićevog šuta.

Gudelj 7 - Neprimetan u prvom, mnogo konkretniji u drugom poluvremenu. Imao je dobar pokušaj na startu drugog dela igre, potom je odlično izvodio kornere posle koji smo dolazili do ozbiljnih prilika.

Kolarov 6.5 - Nije ovo bilo njegovo veče, ali ne može mu se mnogo toga ni zameriti posle svega.

Ljajić 6.5 - Bljesnuo je par puta tokom prvog poluvremena, kada smo koliko-toliko pretili gostima, ali je imao i neprecizne centaršuteve. Više se očekivalo od njega večeras.

(Prijović od 61.) 8 - Junak utakmice, strelac gola odluke, iako je na terenu proveo tek pola sata. Ponovo se pokazalo da je u tandemu sa Mitrovićem velika opasnost za protivničke mreže i da je sa njima dvojicom na terenu naš tim mnogo opasniji.

Tadić 7 - Navikao nas je tokom kvalifikacija na bolja izdanja, možda nas i razmazio. Večeras nije bio na tom nivou, ali nema mesta ni većim zamerkama.

(Kostić od 88.) - Simbolična minutaža večeras, najvažnije je da se oporavio od povrede.

Mitrović 6.5 - Kao i u Beču, nije se posebno istakao, sve do te pobedonosne akcije, kada je asistirao Prijoviću za gol odluke. Može i on bolje, ali neka to pokaže u Rusiji.

(Milivojević od 77.) - Ušao posle Prijovićvog gola, doprineo dodatnoj sigurnosti u našoj defanzivnoj liniji do kraja meča, kada Gruzijci nisu stvorili više nijednu priliku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kucky Dog
Tuesday, 10.10.2017
00:02

Ostali? Hmm, na čitavim kvalifikacijama zahvaliti prethodnom selektoru Ćurčiću. Zašto? Zbog Tadića,eto zašto. Znam da je trenutno euforija, da je Tadić naš najbolji igrač itd. Da li se sećate Tadića u prethodnim kvalifikacijama? Odgovor je ne, jer je bio skoro pa očajan ali je konstantno igrao. E onda je Ćurčić odlučio da ga ne pozove, možda malo neprofesionalno s njegove strane jer mu nije ni javio, ali hvala mu jer od tog trenutka pa do prošle utakmice Tadić je bio fantastičan u reprezentaciji i svojim brilijantnim partijama i minijaturama uz podršku ostalih doneo prvo mesto. Hvala ti Ćurčiću

avatar
Libee
Monday, 09.10.2017
23:47

Muslin sikter sa njim Ivanović i ostali matorci...

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 09.10.2017
23:39

al kontru kako je izneo Bane je fantasticno

avatar
NikkiCFC
Monday, 09.10.2017
23:25

Ovo je nas najjaci tim samo Sergej umesto Gudelja i Basta umesto Rukavine i to je to. Karleusa se pokazao odlicno i mora on uvek da igra ispred Nastasica, Vukovica, Mitrovica... Takodje mislim da je Prijovic materijal da startuje ispred Mitrovica. Dakle: Stojkovic, Tosic, Maksimovic, Ivanovic, Kolarov, Matic, SMS, Basta, Tadic, Ljajic, Prijovic. Rezerve: Rajkovic, Dmitrovic, Vukovic, Nastasic, Obradovic, Rukavina, Milivojevic, Gudelj, Fejsa, Zivkovic, Kostic, Mitrovic. To su mojih 23 za svetsko.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
09:10

Nije lose, 17-18/23:-D Prelazak na 4-2-3-1 i Gajic umesto Rukavine, Spajic ili Veljkovic umesto Vukovica (Tosic i Maksimovic da se bore za to cetvrto stopersko mesto), Maksimovic umesto Milivojevica, Radoja umesto Fejse i Sulejmani ili Gacinovic (obojica mogu i umesto Kostica, ali Filip ce 100% ici na SP) umesto Tosica ili Maksimovica. Mozda bi cak i Pejcinovica sada mogao da povede (tu su jos i Milunovic i Rosic), ko zna, AKO IPAK ostane pri ovoj formaciji, morace sest stopera da ima...

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 09.10.2017
23:21

Trebali biste ozbiljnije da se zabrinete za nas isto kao sto ste i za Partizan jer Stojkovic ima samo dve ruke...

avatar
Petar Petar
Tuesday, 10.10.2017
01:02

Da, za Partizan su se zabrinuli jer nas on spasava, ali za Srbiju nisu zabrinuti. A realno, osim njega ni jedan igrac nije na nivou. Ove ocene ovde su bar za po jedan nize trebale biti za svakog igraca. Plus sto stalno spustaju Rukavinu, a stvarno ne vidim razlog, decko niti se istice u odnosu na druge, ali sigurno nije ni gori od drugih. veceras Tadic precenjen, znaci 6-ica ko kuca za njega. Sigurno nije bio bolji od Mitrovica, a ovaj je namestio gol. Sta vi hocete vise od spica, da ga da, ili namesti i on je zavrsio posao za tu utakmicu. Sta ima da se istice? Pa bolje je ovako nego da je masio pet stopostotnih sansi. U sustini kako nam ekipa izgleda u poslednje dve utakmice dobro da je i loptu pipnuo. Zavrsavamo akcije celo prvo poluvreme sa jednim igracem na boku koji centrira i samo sa njim u sesnaest, nigde ih nema u napadu.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 10.10.2017
20:52

Mozda bismo trebali sa dvojicom napadaca, ali onda moramo da se pomirimo da Tadic bas i ne moze da igra. 4-4-2 i sledeci sastav: Stojkovic- desni bek (ne svidja mi se Rukavina), Spajic/Maksimovic, Nastasic, Kolarov/Antonov- Zivkovic, Maksimovic (Gudelj), Matic, Ljajic- Mitrovic, Prijovic. Naravno, uvek moze i Ljajic uz -devetku-...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 10.10.2017
01:09

Mene malo brine kako loše Tadić igra poslednje 3-4 utakmice.

avatar
Herkules88
Monday, 09.10.2017
23:20

Ne znam kad je Rukavina uopste imao upotrebljive centarasuteve, sem onog jednog, pa su kao falili