Osnovan Samostalni sindikat fudbalera Srbije - Ninković predsednik

Autor: Beta Beta
petak 07.07.2017.
20:42
Izvor: Beta

Samostalni sindikat fudbalera Srbije osnovan je danas u Beogradu, a kao predsednik će ga predvoditi nekadašnji reprezentativac Miloš Ninković.

Epa/Dan Himbrechts
Epa/Dan Himbrechts

Povezane vesti

Jedan od razloga za osnivanje sindikata je, kako se navodi u saopštenju, nedostatak odgovarajuće zaštite radnih prava fudbalera i činjenica da najveći broj njih ne uživa odgovarajuću sindikalnu podršku.

"Sigurni smo da našim bogatim medjunarodnim iskustvima možemo i te kako da pomognemo mladim fudbalerima da na najbolji način ostvaruju svoja prava", piše u saopštenju.

Ciljevi sindikata biće zaštita radnih i socijalnih prava profesionalnih fudbalera, zalaganje za unapredjenje propisa koji u Srbiji uredjuju radno pravni status, vodjenje socijalnog dijaloga sa državnim organizma, klubovima i Fudbalskim savezom Srbije kao nadležnim nacionalnim granskim sportskim savezom.

Sindikat će se baviti i zaštitom svih prava svojih članova i nastojati da ima aktivno učešće u pripremi i izradi novih zakonskih i podzakonskih akata, i primeni postojećih propisa koji uredjuju oblast sporta.

Kako se navodi, sindikat će se u skladu sa propisima FIFA i UEFA boriti protiv svih oblika diskriminacije u fudbalu, a posebna pažnja biće usmerena na poštovanje ugovora o profesionalnom igranju i položaju članova sindikata u fudbalskim klubovima.

Miloš Ninković, nekadašnji fudbaler izmedju ostalih Crvene zvezde, a sada član Sidneja u Australiji, jednoglasno je izabran za predsednika na osnivačkoj skupštini.

Njemu su podršku pružili mnogi bivši i sadašnji fudbalski asovi, poput Gorana Gavrančića, Radosava Petrovića, Slobodana Rajkovića, Vladimira Dišljenkovića, Aleksandra Lukovića, Nikole Gulana, Miloša Bajalice, Ivana Petrovića, Miloša Dimitrijevića, Dragana Mrdje i drugih.

Sindikat će u narednom periodu predstaviti plan i program rada i pozvao je sve fudbalere u Srbiji da mu se pridruže i zajedno rade na poboljšanju pravnog statusa igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Krejic
Saturday, 08.07.2017
12:17

Ideja je odlicna podrzavam je ali hocu zapravo da kazem da li ce to biti nesto slicno kao u KK Partizanu Pekovic kada je bio aktivni igrac a predsednik Partizana

avatar
noname
Friday, 07.07.2017
22:26

ali fudbalski as Nikola Gulan, ahahaha!

avatar
Amar Zornic
Friday, 07.07.2017
20:50

Ovo je i trebalo da se desi da zastiti fudbalere od Terzica , Ilieva , tomica ...

avatar
Friday, 07.07.2017
23:31

Od Ilieva i Tomića? Još si ih stavio u isti koš sa Terzićem? Šta uzimaš ti?

avatar
Zmaj sa Juga
Saturday, 08.07.2017
00:08

Zasto od Ilieva?