Otkriven plan - Sve što ste želeli da znate o Partizanovom prelaznom roku!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.01.2019.
17:51
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Ono što bude urađeno ove zime imaće ogromnu važnost za dalje funkcionisanje kluba iz Humske.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Došlo je i Badnje veče, a u Partizanu još uvek nema nijedne promocije pojačanja u aktuelnom zimskom prelaznom roku, iako pripreme za nastavak sezone počinju već 9. januara.

Podsetili smo i juče, iako je generalni direktor Miloš Vazura pred Novu godinu uveravao da će morati brzo da se radi i da će do pomenutog datuma biti i dolazaka i odlazaka, još uvek se ništa od toga nije dogodilo, ali on sada u intervjuu za ''Informer'' poručuje da je neki okvirni rok za realizaciju plana  - 20. januar.

''Prelazni rok je živa stvar, a kod nas bi velika većina stvari trebalo da se dogodi između 10. i 20. januara'', istakao je Vazura.

S obzirom na veliki bodovni zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu, ali i na niški Radnički, navijači očekuju da Partizan u drugi deo sezone uđe znatno jači, a pojačanja bi ponovo mogla da dođu iz inostranstva. Istovremeno, crno-beli će pojačanja tražiti i među svojim najtalentovanijim omladincima.

''I jedno i drugo. Idemo na to da dovedemo kvalitetne igrače, ali sada ćemo primeniti i već oprobanu strategiju, a to je ubacivanje i forsiranje mlađih fudbalera.

U narednih šest meseci ćemo profilisati naše mlade igrače iz škole. Moraćemo da se okrenemo omladinskoj školi. Neki mladi igrači će ići na pripreme s prvim timom, pa da se u narednom periodu ubace u vatru'', objašnjava Vazura.

Ali, on je i ovoga puta ponovio da finansijska situacija nije sjajna, da postoje i određena kašnjenja sa isplaćivanjem plata, jer junski prelazni rok nije prošao kako se očekivalo, a izostala je i značajnija zarada od učešća u Evropi.

''Teško nam ide nakon ispadanja iz Evrope. Koliko-toliko uspevamo da isplatimo plate, iako i tu ima malih kašnjenja.

U junu smo imali prelazni rok koji nije bio sjajan, a ostali smo i bez prošlogodišnjeg izvora finansiranja, Lige Evrope. Mora se priznati, nismo imali sreće pošto smo izvukli Bešiktaš, klub koji ima ogroman budžet'', istakao je Vazura.

Zbog toga se, za početak, razmišlja o prodaji nekog od aktuelnih prvotimaca, a u prvom planu je mladi štoper Svetozar Marković, za koga ima nekih interesovanja, ali za sada ništa konkretnije. Međutim, ponuda ima i za najboljeg strelca Rikarda Gomeša, možda bi Partizan najlakše došao do novca njegovim transferom, ali je u klubu, bar za sada, procenjeno da on nije na prodaju ove zime.

''Za njega smo već odbili pet ponuda iz Kine i Arabije. On ostaje jer je dobar igrač. Za sve igrače koje sportski sektor proceni da mogu da odu, probaćemo da realizujemo transfere tako da Partizan dobije što više novca'', poručio je Vazura.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 07.01.2019
14:17

Zbog ove dvojice gadi mi se sport, nikada manje nismo imali gledao ca.Ne mogu nikoga da prodaju da bi mogli da te pare pokradu.Mars lopovi i neznalice iz Partizana.Tre ba ih svake utakmice bombardov ati JAJIMA jer su jajare.

avatar
Slavko Knezevic
Monday, 07.01.2019
10:09

Kad vidim ovu dvojicu zgadi mi se sport uopste ne samo fudbal.

avatar
Matara
Sunday, 06.01.2019
22:31

Nece mi biti nikad jasno. Zelimo titulu,zelimo Evropu,zeliko pare i zelimo da nam igraju deca. A ja ne videh da je neki trener dao priliku nekom omladincu i osvojio titulu. Kao prvo mi treba da sad ovih 6 meseci prodamo sve sto nam ne treba,i deci da se ukaze prilika ,a od leta da se sa pojacanjima i sastavljanje spiska za pripreme i odlaske. Ne moze uspeh da se postigne preko noci.

avatar
Osijek 51
Sunday, 06.01.2019
21:14

Poslije ovakvih i slicnih gotovo svakodnevno komentara predlazem da Partizan preregistruje djelatnost u TPP, trgovacko politicko poduzece...

avatar
Osijek 51
Sunday, 06.01.2019
21:10

Da imate malo ljudskog dostojanstva, poslije toliko rzznih rijeci na vas racun, otisli bi iz Bg i naravno Partizana

avatar
svojnasvome
Sunday, 06.01.2019
21:10

Cuj pricu koju ne znam ko treba da proguta.....kolika je vasa plata, kol'ko trošite, odreknite se vi dela.....kakvi ste fujjjjj.....nema tu niti dovodjenja (citaj izmedju redova, po malo kasne plate...) a niti odlazaka jer nema kvaliteta...mozda par nasih klinaca za malu lovu......sve veca dubioza nesposobnjakovica.......podsećanja radi od sezone 2017 oprihodovalo se preko 20 miliona od prodaje igraca i LE......niti je obezbedjeno stabilno funkcionisanje niti je dug smanjen........a tim krs krseva

avatar
Igor K.
Sunday, 06.01.2019
21:01

Prodati sve koji imaju slovo "V" u prezimenu, uključujući upravu :)

avatar
magister
Sunday, 06.01.2019
20:04

Poželjni odlasci: Vučelić, Vazura, Vuletić, Ilijev...
Poželjni dolasci: Partizanovi velikani - Antić, Golac, Bjeković...

avatar
Znajsha
Sunday, 06.01.2019
19:38

Sve se vec zna.Nemaju nikoga vrednog za prodaju znaci niko znacajan nece ni doci.Krecu od nule.

avatar
paok
Sunday, 06.01.2019
19:33

Mene bi bilo sramota da ovako pricam. Pa kasnilo se sa parama u kada smo igrali Evropu. Zar nisu pojedinci odlazili bez obestecenja a za uzvrat su oorastali dugove. Sreca nasa sto ne mozemo da saznamo u kakvim smo dugovima.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 06.01.2019
19:25

Pisi propalo. Da ste hteli da forsirate mlade igrace, ne biste oterali Nisica, Petrova i Jovanovica, ne biste gusili Kokira, ne biste radili sve sto mozete u korist (necu da kazem svoje jer Partizan vas nije i vi niste PartizanovCi) nase stete...