Ovaj momak je Zvezdin novi adut u derbiju? Najavljuje i gol protiv Partizana

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.04.2018.
17:46
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

U prethodnih nekoliko okršaja crno i crveno-belih strpljivo je čekao šansu sa klupe za rezerve, da li je sada vreme da konačno dobije pravu priliku?

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

Praznični odmor završen je za fudbalere Crvene zvezde, koji počinju sa pripremama za možda i presudnu utakmicu u borbi za šampionsku titulu.

U subotu će na ''Rajku Mitiću'' dočekati Partizan u 157. večitom derbiju i ukoliko trijumfuju moći će polako već da pripremaju završno slavlje.

Narednih dana pokušaćemo da procenimo koji će sastav izvesti na teren trener lidera na tabeli Vladan Milojević, a jedno od njegovih potencijalnih iznenađenja mogao bi da bude i sve bolji Luka Adžić.

Mladi ofanzivni fudbaler je ove sezone već imao par zapaženih nastupa, poput onog u prvenstvenom susretu sa Mačvom u Šapcu, ali ga u večitim derbijima do sada nismo videli u značajnijoj ulozi.

U seniorskoj konkurenciji protiv Partizana je nastupio samo jesenas, kada je u remiju bez golova na ''Rajku Mitiću'' ušao u igru u 90. minutu umesto Slavoljuba Srnića.

U još nekoliko prethodnih derbija je na klupi za rezerve, ali utisak je da je vreme za njegovu veću minutažu i u ovakvim utakmicama.

Luka Adžić se danas oglasio u izjavi za klupski sajt i tom prilikom progovorio i na ovu temu.

''Večiti derbi je najveća utakmica u Srbiji, ja je tako doživljavam oduvek. Evropski mečevi jesu veliki, imaju svoju draž, ali derbi je ipak nešto posebno. Mnogo večitih derbija odigrao sam u mlađim kategorijama, ali ceo život mi je bio san da u prvom timu debitujem na derbiju.

Taj san mi se ostvario, a sada želim i da ostavim dublji trag. Svi smo svesni koliki je ulog, smatram da bi pobeda protiv Partizana bila tačka na i, kao i kruna na sve ono što smo uradili u prethodnom periodu''
, izjavio je Adžić.

Naravno, osim Zvezdine pobede, Adžić ima i još jednu veliku želju pred derbi.

''Golovi znače za samopouzdanje svakom igraču, a posebno nama mlađima. Voleo bih da još do kraja popravim tu statistiku, verujem da će biti prilike. Naravno da mi je veliki san da postignem gol u večitom derbiju  i nadam se da ću ga i ostvariti'', istakao je Adžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke