Ovako je selektor Hrvatske video meč u Beogradu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 13.11.2020.
10:17
Izvor: Beta

Susret između Srbije i Škotske privukao veliku pažnju u regionu.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

 Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je da ga je Škotska "prijatno iznenadila" na meču protiv Srbije i dodao da njegovoj ekipi neće biti lako na Evropskom prvenstvu.

Škotska je plasman na Evropsko prvenstvo izborila nakon što je sinoć u Beogradu pobedila Srbiju u finalu baraža sa 5:4 posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca, a nakon što je susret završio 1:1.

Reprezentacija Škotske igraće u Grupi D Evropskog prvenstva zajedno za Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

"Videli smo očekivano neizvesnu, izednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obe reprezentacije što je uticalo na igru, pa je razumljivo da nismo gledali atraktivnu utakmicu s previše prilika", rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

"Škotska me prijatno iznenadila u većem delu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom delu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, ali uspeli su da dodju do jedanaesteraca i tako izbore EURO, što je veliki uspeh za Škotsku", dodao je Dalić.

baner

Hrvatska će takmičenje na šampionatu Evrope otvoriti utakmicom protiv Engleske na Vembliju, u drugom kolu igra protiv Češke u Glazgovu, dok će takmičenje u grupi završiti duelom protiv Škotske, ponovo u Glazgovu.  

"Neće nam biti lako da igramo dve utakmice u gostima na EURO, to će sigurno Škotima, kao i Englezima, biti dodatan vetar u ledja. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, ali sve to ne menja naš cilj - dolazimo na EURO kao svetski vicešampioni i želimo da prođemo grupu",
istakao je Dalić.

Plasman na EP kroz baraž su izborile i Mađarska, Slovačka i prvi put Severna Makedonija.

"Vredi primetiti da su Slovačka i Mađarska izborile EURO, pa će četiri ekipe iz naše grupe biti na završnici, što dovoljno govori o kvalitetu grupe koju smo završili kao prvoplasirani. Čestitam Severnoj Makedoniji na istorijskom uspehu, a za EURO je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini"
, rekao je Dalić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke