Ovo je na Milojevićev račun? ''Šest meseci smo u zastoju, takve stvari nam se ne smeju dešavati''

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.04.2020.
22:03
Izvor: Sportske.net, Zvezda TV

Gde je Zvezda pogrešila?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Dolaskom Dejana Stankovića ove zime na klupu Crvene zvezde došlo je i do određenih kadrovskih promena u ekipi. On se odmah odrekao usluga pojedinih igrača iz inostranstva, poput Van la Pare, Žandera ili Kanjasa, a priliku je ukazao talentovanim domaćim igračima - Veljku Nikoliću, Željku Gavriću, Njegošu Petroviću, koji su mu uzvratili odličnim igrama.

Sa ove vremenske distance, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić smatra da je ovoj trojici igrača trebalo dati pravu šansu šest meseci ranije. Tada je trener bio Vladan Milojević.

''Trebalo je da ih forsiramo od avgusta, mislim da smo šest meseci u zastoju, a takve stvari nam se ne smeju dešavati. Imate 8-9 igrača koji treba da budu lokomotiva. Njih trojica su od zime bili ponajbolji, što pokazuje da je trebalo da igraju i tokom jeseni, pa da ih povuku ovi stariji.

Svake godine moramo da prodajemo igrače za minimum 10 miliona evra kako bismo poslovali pozitivno. Mi iz godine u godinu poslujemo pozitivno, više zarađujemo nego što trošimo. Zvezdi treba 30 miliona evra za život kluba'',
naglasio je Terzić u izjavi za Zvezda TV.

S tim u vezi, otkrio je i kakva je struktura Zvezdinog budžeta i za koliko će morati da budu ''skresani'' troškovi.

''Ovo će imati posldice, moraćemo i mi da smanjujemo budžet za 30 posto, moramo da smanjimo naše rashode na 20 miliona evra. Imamo plan prihoda, transferi igrača su 40 posto budžeta, evropska takmičenja 30 posto, od sponzora 15 posto, ali samo 1 posto od TV prava... To je problem.

Zvezda ima osam posto prihoda od ulaznica. Ljudi često komentarišu kako Zvezda neće biti oštećena, oni ne shvataju da je Zvezda deo jednog sistema u Evropi, da funkcionišemo u sistemu spojenih sudova, svi problemi se prenose na sve lige iz Evrope.

Neminovnost je da smanjimo opeativne troškove za 30 posto'',
objasnio je Terzić.
-
Bonus

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Thursday, 16.04.2020
16:22

Ako ne hvališ Terzića, komentar ti neće niti objavljen. To što nema komentara samo znači da je svim navijačima Zvezde dozlogrdio. Svi bi da mu vidimo leđa. Ovo je za administratora napisano.

avatar
Dorotej
Thursday, 16.04.2020
19:14

Kad ste bili hrabri da to objavite, objavite i ovo što duže vreme pišem što se cenzurira. Terzića, Mrkelu i tu njihovu bulumentu najuriti i vratiti Džajića za predsednika pa neka izabere saradnike. Nije on još uvek tako mator (1946). Postavili su ga za počasnog predsednika da ga izbace iz igre. Čovek je sposoban da vodi klub, pored toga ima šmek za mlade talente, a zna i da proceni kvalitet fudbalera. Nebi se više događali obakvi "La Para" transferi.

avatar
Dorotej
Thursday, 16.04.2020
15:20

Uvek si svi drugi krivi, samo ti Terziću Zvezdane nikada nisi (podigli su cene karata za LP bez tvog znanja, dovodili razne La Pare bez tvog blagoslova, mnogo su se ogrešili o tebi). Svesni smo toga navijači Zvezde. Zato bi bilo pravedno da si doživetni predsednik kluba. Suze mi naviru od sreće kad pomislim na tu mogućnost.

avatar
dr Milojević
Thursday, 16.04.2020
09:32

To je lako, prestanite sa dovođenjem neproverenih igrača. Ti i tvoje podguzne muhe ste tih 10 miliona promašili samo u ovoj godini sa transferima poluigrača i njihovim platama.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 15.04.2020
22:52

Demagogiji nikad kraja,'taj', nazovi taj Milojevic koji nas je digao iz mrtvih i doneo toliko para ne zasluzuje da se na ovaj nacin indirektno optuzuje za nesto,iako je i on imao svojih gresaka,ali da me neko ubedi da je on hteo da ima preko 30 igraca sve ovo vreme,na nekim pozicijama po 5,i to dobrano placenih pa jadan vise ni on nije znao ko treba da igra a ko ne,a pritom treba neko opravdanje za tolike propale transfere pa su gurane vedete poput Van la Pare i mnogih drugih,i na sve to dodas da kasnimo 6 meseci sa Nikolicem i Gavricem,da kasnimo samo ne znam gde bi i njih smestio pored tih silnih igraca,a da nije dosao Stankovic nastavilo bi se sa guranjem svih skupo placenih pojacanja,Van La Para,Kanjas,Ivanovic,Garsija ,itd.,i onda se niko ne bi ni setio Gavrica I Nikolica, ovog drugog i mozda,ali bi bio na klupi,a Gavrica ni u snovima,ali kazem sreca pa je dosao Stankovic koji zna sta je Zvezdina skola.Tako da madjijo malo manje pro.eravanja!

avatar
Dorotej
Thursday, 16.04.2020
19:04

Potpuno se slažem sa napisanim. Ti iz uprave bi morali da ustanu kad pomene ime Milojevića, a ne da "peru usta" sa njim. Nagurali su mu gomilu (ispod)prosečnih igrača zbog svojih provizija. Morao je da rotira iz nedelju u nedelju da što više tih perli igra, zato nije ni mogao da uigrava tim.