Ovo smo čekali - Krstajić otvoreno o svemu!

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 03.09.2018.
17:55
Izvor: Sportske.net

Selektor je dao odgovore na pitanje koja su mnogi postavljali nakon što se u javnosti pojavio spisak igrača za duele sa Litvanijom i Rumunijom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Konferencija za medije u SC FSS u Staroj Pazovi na kojoj se javnosti obratio selektor "Orlova" Mladen Krstajić imala je poseban značaj nakon svega što se dešavalo tokom prethodnog meseca.

Selektor je 22. avgusta objavio spisak za mečeve u Ligi nacija protiv Litvanije i Rumunije, a nekoliko dana pre objavljivanja spiska digla se bura zbog izjave Luke Milivojevića ali i tvrdnje pomoćnog tenera Milana Obradovića da su neki reprezentativci preko menadžera podrivali selektora.

Mladen Krstajić je na početku čestitao Crvenoj zvezdi na plasmanu u Ligi šampiona i izrazio žaljenje što i drugi klubovi nisu uspeli da se domognu Evrope, a zatim je prešao na stvar.

"Sama Liga nacija je takmičenje koje je novo u kalendaru UEFA i pre SP smo imali ideju da napravimo širu grupu igrača koja će da igra u šest utakmica i da isprobamo mlađe igrače koji su zaslužili da nose dres Srbije i pokažu svoj kvalitet. Tu mislim na zlatne orliće koji su osvojili na Igrači koji nisu trenutno pozvani ne znači da su skinuti sa spiska za sva vremena, to je odluka ovih igrača koje smo pozvali da dokažu svoj kvalitet kroz ove utakmice", rekao je Krstajić.

Usledio je dogovor na pitanje vezano za ono što je u medijima rekao Milan Obradović a tiče se sprege pojedinih reprezentativaca i menadžera Faljija Ramadanija.

"Što se tiče Obradovića, ja sam sa njim prijatelj dugi niz godina i znam ga kao igrača i čoveka, igrali smo u reprezentaciji, bili smo cimeri. To je činjenica, to su neke stvari iza kojih mogu da stanem iza onoga što je rekao i ne bih komentarisao dalje", rekao je selektor.

Komentari i javna kritika Luke Milivojevića?

"Ja sam 20 godina igrao profesionalni fudbal. Bio sam u situaciji da sam se slagao ili nisam slagao sa šefovima ili selektora, ali to je moje vaspitanje da neke stvari nisam govorio u javnosti, jer poštujem mesto i tim sa kojim radim, a to se odnosi na ekipu i stručni štab, ali ne mogu da zabranim bilo kome da kaže šta misli i gde će to da kaže. Što se tiče samog spiska, znao sam ga 10-15, a objavio sam ga 22. Zato informacija da se pojavi 21. nije mi jasna. Ako imate protiv mene, izađete kao čovek i kažete sve što imate posle. Ovaj spisak se znao dve nedelje ranije, bez obzira na izjave 21. ništa nije promenjeno", rekao je Krstajić.

Na insistiranje da objasni šta se desilo sa Lukom Milivojevićem selektor je objasnio da postoje samo trojica igrača bez kojih reprezentacija ne može.

"Svaki igrač je podjednako bitan izuzetv par igrača Kolarova, Matića koji je neprikosnoven, Tadić, to su neka tri igrača bez kojih Srbija ne može, bez svakog drugog može. Ni sa kim nisam imao konflikt, ne mogu nekome da dajem crveno i zeleno svetlo. Pitate neke stvari za koje nisam kompetentan, dao sam odgovor što se tiče pomoćnika", istakao je Krstajić.

Na spisku nema ni Vladimira Stojkovića, evo kako je njegov izostanak obrazložio selektor.

"Stojković, o njemu je suvišno komentarisati, vrhunski momak i profesionalac, igrali smo zajedno u Partizanu i reprezentaciji. Mnogo je dao Srbiji i ona njemu, nemam nikakav nesporazum. Jesdnostavno, u ove tri utakmice je prilika da i mlađi golmani pokažu šta umeju, bez obzira što nisu prijateljske utakmice. Pokušaćemo u Ligi nacija da budemo prvi. Ko misli da treba nešto da se kaže, treba da se kaže u lice. Ja uvek kažem direktno i takav je moj stav i takav će biti uvek", dodao je selektor.

On je naglasio da niko nije otpisan iz reprezentacije.

"Niko nije precrtan, ovo je trenutni spisak, ovo su igrači za ove dve utakmice, sve ostalo je otvoreno. Nisam se čuo sa igračima, imamo svoj sistem rada ko treba da se čuje sa njima", zaključio je Mladen Krstajić.

A da li ste se čuli sa ovom četvoricom igrača koji se nisu našli na spisku i rekli im isto što i nama?

"Nisam se čuo, imamo svoj sistem rada i imamo ko treba da se čuje sa igračima", odgovorio je selektor.

U javnosti se pojavila informacija da ćete dobiti nekog savetnika, pominjali su se Kosanović i Dušan Bajević.

"To je normalno da u našoj zemlji ima tih priča. Sportska smo nacija, pa se uz kafu uvek gurne i neka zanimljiva tema. Lično ne poznajem gospodina Kosanovića, znam njegov rad, čuo sam lepe stvari o njemu, ali ne bih dalje da pričam. Što se tiče gospodina Bajevića, to je isto bilo u nekim novinama. On je legenda jugoslovenskog fudbala, veliki čovek, veliki trener, za respekt, ali to su neke stvari koje ne bih dalje da komentarišem", odgovorio je selektor.

Na konferenciji za novinare bio je i novi sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Darko Kovačević, koji je otkrio kako će biti pojačan i stručni štab reprezentacije.

"Stručnom štabu se priključuje dosadašnji skaut Zoran Filipović. Trebalo je da se priključi i Bratislav Živković, a trebalo je i Bratislav Živković, ali je Zvezda to odbila i vratila ga je u klub", rekao je Kovačević.

Reprezentaciju Srbije u narednih deset dana čekaju prve dve utakmice u trećoj grupi Divizije C Lige nacija, a rivali će joj biti Litvanija i Rumunija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slobodan Andric
Wednesday, 05.09.2018
21:47

Bice smenjen ako repr.izgubi prvu utakmicu..i to ODMAH...

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 04.09.2018
03:45

Rekoh pre koji mesec i opet cu, necemo videti Euro. Nadao sam se smeni selektora medjutim ide se onom stazom gde je stao Tole. Ali za utehu mi bar ostaje Zvezda

avatar
Zikone pfc
Tuesday, 04.09.2018
01:55

Podrska za Krstajica. Ovi sto imaju dugacak jezik tipa Milivojevic dovoljno je da im se posalje zahvalnica. Nema sa njima sta da se prica. Nezadovoljni igraci nam ne trebaju. DEcko igra za Palas , utripovo da je Ljuba Fejsa. Jos ti trebas da treniras da bi dostigao nivo velikog Ljubomira Fejse. Jedina zamerka selektoru je sto nije pozvao na Svetsko Fejsu umesto ovog manekena. Nema selektor razloga da se pravda bilo kome sto nije pozvao nezadovoljnog igraca. Idemo SRBIJA

avatar
Mirjevac
Tuesday, 04.09.2018
00:05

Rece Krstajic da sve voli da kaze u lice, kad mu je Milivojevic reko u lice onn ga izbaci iz reprezentacije, obican je neznalica i demagog ovaj Krstajic!

avatar
Mirjevac
Monday, 03.09.2018
23:52

Hahahaha, rece trener neznalica, da srbija NE moze bez njih trojice a to su Kolarov, Matic i Tadic, hahahaha, ajd sad TADIC je stvarno klasa, a dok ova dvojica nula obicna nula, jest da igraju u velikim klubovima ali u reprezentaciji su nulaa bas nula! Srbija dobro zna bez koga nemoze ali ti to ne shfatas, zato bicemo zadnji u gupi!

avatar
Zikone pfc
Tuesday, 04.09.2018
02:13

Ne izleci se decko. Kad zavrsimo prvi u grupi umesto tog hrcka na profilnoj bice slika velikog Mladena Krstajica.

avatar
3x3
Monday, 03.09.2018
23:17

Nema vremena da zove igrace koje je otpisao jer je posao selektora svakodnevna taktika i treninzi sa igracima.

avatar
3x3
Monday, 03.09.2018
23:14

Pitajte me direktno i u lice i odgovoricu. Zasto nema Milivojevica u reprezentaciji...izbegnut odgovor. Ponovo pitanje zasto nema Milivojevica...ponovo izbegnut odgovor. Ali, pitajte sve sto vas zanima. Jako je on da ne kazem sta.

avatar
Zikone pfc
Tuesday, 04.09.2018
02:10

A sta ce Milivojevic u reprezentaciji? Decko je nezadovoljan. Zuljala ga klupa na svetskom pa se uvredio. Povredio mu Mladja ego pa se udidio. Novinari ne treba ni da spominju vise milivojevica. Decko je zavrsio. Fejsa mnogo bolja opcija.

avatar
RealisticChelseaFan
Tuesday, 04.09.2018
04:02

Nema Milivojevica zato sto je JAVNO kritikovao taktiku umesto da to kaze treneru u cetiri zida. Jel to toliko tesko da se skapira?

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 03.09.2018
22:35

Nista on nije rekao. Samo galami a ne kaze nista. Luka Milivojevic je previse dobar igrac da ga zove neko drugi i kaze mu da trenutno selektor ne racuna na njega. Isto vazi i za Stojkovica. Nikakav komentar za Ramadanija? Neki drugi ljudi su imali hrabrosti da kazu konkretne stvari, a selektor - nista. Nadam se da ce barem nakon te famozne Lige nacija znati tim, tesko nama ako se pojave neki novi talentovani klinci, vjecito ce samo davati sansu i birati. Doci ce i te kvalifikacije, moranje, pa cemo vidjeti gdje smo, to ce biti konacana presuda Krstajicu, da li je ili nije za selektora.

avatar
RIP-chechk
Monday, 03.09.2018
21:44

Procitam ovo "uigravamo mlade igrace", i odmah pomislim, da li ijedan od ovih poltrona od Selektora ima ideju da pravi tim koji ce dati rezultate sada, koji ce se uigrati na nekom od treninga, biti u formi tokom sezone, nede podizati formu, nece se spremati za nesto tokom reprezentativnih pauza. Nego ono, ko sto neki drugi sportisti dodju spremni, da igraju SADA, ne neki lepi drugi suncani, sa malo oblaka dan, gde ce vetric lagano carlijati, a pticice cvrkutati, dok se oni budu spremali, da mozda odigraju neki minut u dresu reprezentacije, a u to vreme ce selektor imati iskustva da zna koji tim da posalje znati taktiku da spremi i nece se uciti za neki buduci poziv, sportskog levosmetala u nekom drugom klubu druge kineske lige?

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 03.09.2018
22:36

Doce i te kvalifikacije, pa cemo vidjeti za sta je. Ovo do sada, jos uvijek hvata Muslinov vjetar u jedra.

avatar
Mare999
Monday, 03.09.2018
20:20

Hitno smeniti Krstajica i dovesti trenera sa mnogo vise iskustva i autoriteta, jedan od njih je svakako Piksi.

avatar
Zikone pfc
Tuesday, 04.09.2018
03:20

Da li ti stvarno mislis prijatelju da je neko lud (u ovom slucaju Piksi) da ostavi siguran posao u japanu da vodi ove umisljene srpske manekene kojima se ne sme nista reci. Savezu(drzavi) treba trener volonter. A ko je spreman da volontira? Trener koji ne moze da nadje angazman, koji nije na ceni ( muslin, antic) ili trener koji tek hoce da kuje zanat i koji je ambiciozan ( krstajic). Ja sam radije za mladog i ambicijoznog trenera bez iskustva nego za iskusnog i istrosenog .Samo upamtite da ce sutra i vama trebati podrska kad budete kretali neki posao od nule a beskorisna masa ce se utrkivati ko ce pre nogu da vam podmetne i da vas omalovazi.

avatar
Dejan Rakic_fb
Monday, 03.09.2018
18:35

Ja sam navijac Partizana,postujem te i cenim kao igraca.Ali kao selektora NE,jer ili ti stvarno neko drugi pravi spisak,ili mnogo nemas pojma o tom poslu.

avatar
ННСрбија
Monday, 03.09.2018
18:27

Шта је рекао? Ништа! Не би он ништа да коментарише. Па онда немој ни да коментаришеш кад за недељу дана буде 1000 гледалаца, ужа и шира родбина играча.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Tuesday, 04.09.2018
09:09

Prvo neka pogodi gde je bilo ono SP za igrace do 20 godina koje smo uzeli...

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 03.09.2018
18:18

kolarov: ''upucen sam jako dosta''

avatar
3x3
Monday, 03.09.2018
18:07

Nema obraz ni da se cuje sa igracima koje je otpisao vec to ostavlja drugima jer to nije njegov posao?

avatar
Zikone pfc
Tuesday, 04.09.2018
02:42

Ja verujem da je ove sto su ispali ljudi nazvao a ove kmezave sto placu po novinama i ne treba da zove dok se oni njemu ne izvinu prvo.

avatar
Monday, 03.09.2018
18:06

Sto se mene tice da'bogda sve utakmice izgubili.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 03.09.2018
18:05

Svidja mi se to sto je kolarov prozvao filipa stojkovica i Marusica.

avatar
Zikone pfc
Tuesday, 04.09.2018
01:26