Ovo su osnovne slabosti Milana, samo da li će Zvezda to umeti da iskoristi?

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.02.2021.
10:52
Izvor: Sportske.net

Pritisak raste, Milan u komplikovanoj situaciji. Zvezdi bi to moglo da pomogne, da napravi aktivan rezultat za revanš...

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Ovo je najgora nedelja u sezoni za Milan. Naime, posle poraza od Specije nesigurnost se uvukla, mada i mediji vrše pritisak verujući da je ovo početak kraja za "Rosonere" i da će činjenica da su izgubili prvo mesto pred "Madoninu" uticati na samopouzdanje tima.

Mediji su prepuni analiza, utakmica sa Zvezdom je postala bitna kako bi vratili deo sigurnosti, ali i pokazali da mogu da se podignu u teškom trenutku.

Šta su osnovni problemi Milana?

Po mnogima, umor koji je nastao zbog činjenice da nemaju dug roster i da zamene nisu ni približnog kvaliteta kao starteri. To se pokazalo i jesena u LE u par utakmica, a kada ispadne neko poput Kalabrije, igrači poput Dalota su imali horor predstave poslednjih nedelja.

Uz to, Tonali nije uspeo da do sada opravda očekivanja, premlad je, Pioli ne može da ga trpi u situaciji kada se trka za titulu i mada će "novi Pirlo" kako ga pretenciozno nazivaju biti u timu u četvrtak u Beogradu on jip nije na nivou koji je potreban Milanu.

Pioli je sam definisao problem kao odsustvo intenziteta u igri, što je uslovilo da Milan ne šutne na gol rivala. Dodao je i da tim ne ume da igra loše i pobeđuje što je svakako dobra vest za Zvezdu.

Ibrahimovića moraju da sačuvaju, Mandžukić je legenda, ali bez utakmica više od godinu dana, pitanje koliko može. Bez Benasera i Čalhanoglua fali kreativnost, kada ni oni nisu u formi, Ibrahimović je isključen.

Pioli je upao u klasičnu "kvaku 22", neki starteri su daleko od prave forme, a rezerve nemaju kvalitet, ili nisu imali prilike da se dokažu. Kastiljeho nije rešenje, Hauge ne dobija priliku Leao igra ali mnogi smatraju da ga guši Ibrahimović.

Tu se već ređaju problemi, po nekim mišljenjima ekipa je navikla da se za većinu stvari pobrine Ibra i mada su pobeđivali bez njega, kada su rivali jači, čini se da Milan nema rešenje.

Ibrahimović sigurno neće igrati, možda i doputuje ali Pioli mora da ga čuva za Inter.

Kako će sve izgledati videćemo, nadajmo se da je javnost u pravu i da će ove tri osnovne slabosti Milana Zvezda umeti da iskoristi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke