Pakult: "Cilj je zapaženija uloga Radničkog u domaćem prvenstvu"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 12.06.2017.
21:05
Izvor: Beta

Novi trener Radničkog iz Niša Austrijanac Peter Pakult rekao je danas da je cilj da ekipa u narednoj sezoni ima zapaženiju ulogu u domaćem fudbalskom prvenstvu, kao i plasman u vrh tabele.

Epa/Jan Woitas
Epa/Jan Woitas

Povezane vesti

Peter Pakult je danas predstavljen kao novi trener i počeo je pripreme s fudbalerima Radničkog.

"Cilj ove sezone je da Radnički dovedemo ispred svih klubova koji se takmiče u Super ligi, a koji su u dosadašnjem periodu dugo bili iznad njega. Želimo da klub bude u samom vrhu tabele i da ove godine ima zapaženu ulogu u domaćem šampionatu. Gledao sam utakmicu između Vojvodine i Radničkog u Novom Sadu, gde mi je par igrača iz Radničkog zapalo za oko, ali konačan izgled ekipe znaćemo tek u narednih nedelju, dve", rekao je Pakult.

Iskusni 57-godišnji Austrijanac je na klupi Radničkog zamenio Milana Rastavca, koji je prošle sezone zauzeo peto mesto na tabeli sa Radničkim u plej-ofu. Pomoćni trener u stručnom štabu biće Boban Dmitrović. Kako se navodi na sajtu Radničkog, Pakulta je u klub doveo predsednik kluba Ivica Tončev. Oni su, kao dugogodišnji prijatelji, "vrlo brzo ugovorili međusobnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo".

Pakult je do sada radio u Minhenu 1860, Dinamu iz Drezdena, Rapidu iz Beča, Lajpcigu, slovenačkom Zavrču i hrvatskoj Cibaliji.

"U moje vreme Radnički je bio veoma poznat u Evropi, klub sa velikom tradicijom i jedan od dobrih reprezenata tadašnje Jugoslavije. Bila mi je želja da ga i iznutra upoznam. Nije to samo sportski motiv, već su tu i mnoge druge stvari za koje ima prostora da se promene na bolje. Pitanje je koliko će brzo ekipa da prihvati te promene kao i moje zamisli", rekao je Pakult.

"Mislim da mogu mnogo da doprinesem zahvaljujući svom iskustvu, kako igračkom tako i trenerskom u Austriji i Nemačkoj. Znam da to ne može od danas do sutra, ali verujem da će u veoma kratkom periodu sve biti kako treba", dodao je.

Pakult je rekao da od naredne nedelje počinje da pravi ekipu, zajedno sa sportskim direktorom Markom Jovanovićem.

"Najpre ćemo sagledati čime raspoložemo, razgovarati sa postojećim igračkim kadrom o tome da li žele da ostanu i da li žele da igraju. Svako ko ne bude želeo da ostane, moći će da ide. Novi trener svakako predstavlja i novu šansu za svakog igrača. Sigurno je da će nam dolaziti i igrači na probu i da nećemo nijednog igrača uzeti ako ne provede odredjeno vreme s nama", naveo je on.

Što se tiče najbližih saradnika, Pakult kaže da još nije formiran stručni štab ali da bi u svom timu voleo da vidi kvalitetnog trenera golmana kao i mladog trenera iz Niša koji bi "učio zanat" od njega i brzo napredovao u ulozi pomoćnog trenera.

Austrijski stručnjak nije detaljno govorio o svom sistemu rada ali je otkrio da više voli treninge sa manje trčanja uz više rada s loptom i da će mu u pripremnom periodu odgovarati dobra podloga i kvalitetniji tereni. Prvi deo priprema planiran je za terene u Nišu a o drugom delu nije bilo reči.

Pakultu su se danas na početku priprema javili Saša Stojanović, Pavle Popara, Lazar Ranđelović, Andreja Apostolović, Miloš Petrović, Aleksandar Jovanović, Rijota Noma, Nikola Stevanović, Aleksa Jovanović, Nikola Mitrović, Aleksa Ivanović, Saša Domić, Nikola Suskić, Marko Listeš, Marko Branković, Dušan Živković, Lazar Andjelković, Lazar Kostić, Marko Stojanović i Aleksandar Arsić.

Tu su bili i Nikola Petković, Mladen Mitrović, Milorad Kojić, Nikola Krstić, Mladen Stojiljković, Vladimir Bajić, Lazar Nikolić, Aleksandar Pešić, Petar Bogdanović, Nemanja Ljubisavljević, Marko Tomić, Miloš Stanojević, Lazar Arsić, Petar Krstić, Nikola Stanković i Marko Mrkić.

Ekipi će se naknadno priključiti i Radoš Bulatović i Anid Travančić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke