Pančev i Savićević potpisali za Partizan! Kako su onda završili u Zvezdi?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.02.2021.
18:12
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Posle više od trideset godina sve je jasno.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Za one mlađe koji ne pamte Bari i Tokio, podsetićemo na početku da su Darko Pančev i Dejan Savićević istaknuti članovi najslavnijeg Zvezdinog tima u njenoj istoriji, a Pančev je postigao i odlučujući gol u penal-seriji finala Kupa šampiona 1991. protiv Olimpika iz Marseja u Bariju.

Nemerljiv je njihov doprinos Zvezdinim istorijskim uspesima te godine i njihova imena će zauvek ostati zlatnim slovima upisana u Zvezdinu istoriju, ali mnogi ne znaju da su njih dvojica pre dolaska na ''Marakanu'' bili na pragu Partizana.

I ne samo da su bili pred vratima Humske, nego su imali i potpisane (pred)ugovore sa crno-belima. Kako je došlo do velikog preokreta, u emisiji ''Teme do Arene'' objasnio je nekadašnji generalni sekretar Crvene zvezde Vladimir Cvetković.

''Pančev i Savićević su dva vrlo specifična slučaja. U to vreme, predsednik Zvezde bio je Miša Slepčević i on je uspeo vezama i autoritetom i uz pomoć mene i Džajića, da preobrati i Pančeva i Savićevića, koji su već potpisali za Partizan i čak primili deo para. Veliko čudo da takvi igrači i takve vrednosti, posle već potpisanih ugovora, pređu u najvećeg rivala. To je sve zasluga Miše Slepčevića'', potvrdio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke