Pantić: "Puni smo samopouzdanja, napašćemo Zvezdu od početka"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 12.04.2018.
09:57
Izvor: Sportske.net

Danilo Pantić uživa u derbijima, a očekuje da će ovaj biti otvoren.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Za Danila Pantića je derbi utakmica koja se razlikuje od svih ostalih, a ovaj subotnji će biti posebno važan i u njemu će Partizan od početka meča ići po pobedu.

"Mnogo mi znači derbi, on se razlikuje od svih ostalih mečeva. To je utakmica za sebe i ne mogu da kažem da pristupam drugačije, ali sigurno pristupam sa nekom drugom emocijom za razliku od ostalih utakmica. To je meč koji se najviše vrednuje kod nas. Lep je osećaj izaći na teren i igrati tako veliku utakmicu", rekao je Pantić.

Kakvu to emociju izaziva kod tebe?

"Ne može to da se opiše. Drugačije je kad izađeš na teren i kada igraš protiv Crvene zvezde i protiv neke druge ekipe iz naše lige. Ne omalovažavam nikoga, ali iskreno, to je to, to je rivalstvo koje traje toliko dugo vremena", priča popularni "Dača".

Između poslednje utakmice u prvenstvu i derbija proći će 10 dana. Ima li tenzija?

"Trenutno ne mnogo, ali se povećava kako se utakmica približava. Normalno, tenzija postoji, na neki način svi igramo fudbal zbog te tenzije. Ja krećem od sebe, ja volim to i uživam u tome", rekao je Pantić.

Partizan je u dobroj formi, vezao je šest pobeda, efikasan je, daje golove, da li vam to znači pred derbi?

"Znači nam, puni smo samopouzdanja. Trenutno imamo šest pobeda u nizu i mislim da imamo razloga za to samopouzdanje. Idemo po ceo plen na 'Marakanu'. Probaćemo da uzmemo sva tri boda, pa šta bude. Nadam se da će 'Marakana' biti puna", rekao je Pantić.

Partizan ima šest bodova manje, praktično sedam, jer Zvezda ima prednost čak i da ih stignete. Da li misliš da će možda da se zatvore, jer njima i remi odgovara?

"Ne verujem da će da se zatvore na svom terenu. Iskreno, sumnjam u to. Oni verovatno žele pobedu, da osiguraju titulu ili da nam pobegnu na deset bodova. Mislim da će biti otvorena utakmica, da se neće niko zatvarati", ocenio je igrač.

A vi ćete napasti od početka?

"Sigurno, nama trebaju sva tri boda i napašćemo od početka", odmah odgovara "vezista" šampiona Srbije.

Vršnjak si i saigrač iz mlađih reprezentativnih kategorija sa Nemanjom Radonjićem. Da li ste u kontaktu?

"Jesmo, mi se družimo i privatno, igrali smo zajedno dugi niz godina i dobri smo prijatelji. Sigurno ćemo se čuti još par puta pre derbija, a i posle derbija. A da li ćemo ići na večeru posle derbija? Videćemo kakav će rezultat da bude. Ako dobijemo, idemo, haha", odgovara Danilo Pantić.

"Večiti" derbi igra se u subotu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke