''Parni valjak'' proradio i na mrazu, serija je nastavljena!

Autor: Darko Mitrović
petak 12.02.2021.
18:25
Izvor: Sportske.net

Bezidejno prvo i efikasno drugo poluvreme.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana nastavili su seriju pobeda na domaćoj sceni. Desetu u nizu ostvarili su večeras na svom terenu protiv Novog Pazara u utakmici 21. kola Linglong Superlige rezultatom 4:1.

Ovim trijumfom ponovo su bar do sutra smanjili prednost vodeće Crvene zvezde na šest bodova razlike, ali lider na tabeli sutra ima priliku u Nišu da se ponovo odvoji na ''plus devet''.

Utakmica je odigrana u zimskim uslovima, na zaleđenom terenu, a da li iz tog razloga ili zbog nečeg drugog, Partizan tokom prvog poluvremena gotovo da nije pripretio golu gostiju.

Jedina prilika za crno-bele u tom periodu igre je ona iz 25. minuta, kada je Asano šutirao sa distance, golman Drobnjak odbio loptu do Lazara Markovića, koji je veoma loše zahvata i šalje preko gola.

U poluvremenu, trener Partizana Aleksandar Stanojević je na teren poslao Šćekića i Natha umesto Jojića i Sume i već u 54. minutu Partizan je uspeo da povede. Sve se dogodilo posle veoma lošeg ispucavanja lopte od strane golmana Novog Pazara, usledio je dupli pas Lazara Markovića i Filipa Holendera, a Marković iskosa sa leve strane pogađa suprotni ugao gola golmana Drobnjaka - 1:0.

Od tog trenutka Partizan je mnogo češće počeo da stvara prilike, najpre u dva navrata preko Holendera koji nije uspevao da iskontroliše loptu, ali u 62. minutu Lazar Pajović u svom kaznenom prostoru obara Natha i za sudiju nije bilo dileme - penal za Partizan. Natho ga je i izveo u svom stilu, sigurno, precizno, po zemlji - 2:0 za crno-bele.

Samo minut kasnije Drobnjak je i treći put morao da vadi loptu iz mreže. Ovoga puta Miljković je sa desne strane centrirao na drugu stativu, tamo je Holender sačekao loptu i sproveo u mrežu - 3:0.

Posle toga, trener Partizana je na teren poslao i još dvojicu mladih igrača, Štulića i Jovića umesto Holendeera i Lazara Markovića, nešto kasnije ušao je i Bajbek umesto Zdjelara i odmah posle te poslednje izmene Pazarci su stigli do počasnog gola.

Igrao se 76. minut meča, slobodan udarac za Pazarce sa desne strane, usledio je centrašut u kazneni prostor, gde je Jovo Kojić bio najviši u skoku i udarcem glavom poslao loptu u donji desni ugao Popovićevog gola.

Nije ni to bilo sve kada su golovi u pitanju, u 87. minutu akcija Bajbeka i Štulića, koji sa desne strane šalje loptu u peterac ka Joviću, ali ispred njega Vlajković, u pokušaju da loptu izbije u korner, postiže autogol za konačnih 4:1 u korist Partizana.

GOLOVI

TABELE

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke