Partizan ima novog Vlahovića i to je mnogo važnije od pobede!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.01.2023.
16:50
Izvor: Sportske.net

Crno-beli u drugom poluvremenu slomili otpor Ahmata.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

U drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji, Partizan je danas savladao ekipu ruskog premijerligaša Ahmat iz Groznog sa 3:1, posle bolje igre u drugom poluvremenu.

Partizan je poveo već u petom minutu posle šuta Nemanje Jovića iskosa sa leve strane, kada je lopta zakačila jednog od igrača ruskog tima, a Ahmat je izjednačio u 36. minutu posle greške crno-belih na sredini terena i izgubljene lopte. Usledila je kontra ekipe Ahmata, a Olejnikov ju je realizovao za 1:1.

Ekipa Ahmata je bolje ušla u drugo poluvreme, u kome je trener Partizana Gordan Petrić na teren izveo gotovo potpuno novi tim, a iz prvog poluvremena je na terenu do kraja ostao samo golman Nemanja Stevanović.

Prvu konkretniju akciju Partizan je izveo u 63. minutu, kada je mladi Vanja Vlahović lepo prosledio loptu za Andriju Pavlovića koji je imao opciju i da vrati loptu Vlahoviću u sredinu, ali je želeo da šutira, oklevao i - upropastio ovu akciju.

Ali, to je bila najava bolje igre Partizana koja je usledila u narednom periodu, a 18-godišnji Vanja Vlahović je preuzeo jednu od glavnih uloga na terenu.

Prvo je u 73. minutu iznudio slobodan udarac koji je izveo Pantić, golman Oparin je zaustavio taj šut, a samo tri minuta kasnije Vlahović je doneo novo vođstvo Partizanu.

Akcija crno-belih išla je brzo po desnoj strani, gde je Lutovac primio loptu, golman Oparin je istrčao u prazno, što je krilo crno-belih iskoristilo da pošalje loptu ka praznoj mreži, a Vlahović je sve to lepo ispratio, utrčao u peterac i ''zakucao'' loptu u mrežu - 2:1 za Partizan.

Kako se bližio fniš meča, Partizan je preuzeo potpunu dominaciju na terenu, a u 80. minutu Kvinsi Menig je preciznim udarcem po zemlji sa oko 13 metara rešio pitanje pobednika - 3:1 za Partizan.

Četiri minuta kasnije je Partizan mogao i do četvrtog gola, Menig je bio u još jednoj odličnoj prilici, pogodio je stativu iskosa sa desne strane, a Pavlović se obrukao reakcijom na odbijenu loptu - umesto da loptu prosledi u praznu mrežu, on ju je traljavo zahvatio i poslao daleko pored gola.

Kompletnu utakmicu možete da pogledate OVDE.

-


-


-

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke