Partizan imao 2:0, pa strahovao i pobedio!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 28.09.2020.
19:52
Izvor: Sportske.net

Sedma pobeda crno-belih.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom stadionu u Humskoj ekipu Bačke rezultatom 2:1 (0:0) u devetom kolu Superlige Srbije.

Partizan je poveo golom Sadika, potom su gosti postigli autogol preko Tomovića, da bi Đorđević postavio konačnih 2:1.

Gosti su očigledno dobro uvideli sve slabosti ekipe Partizana od početka ove sezone, crno-beli su se prečesto mučili da probiju ''bunkere'' rivala, pa su se i u Bačkoj odlučili da zatvore sve prilaze golu i iz kontri pokušaju da ugroze gol domaćina.

Bez Filipa Stevanovića i Asana, Partizan nije nalazio prava i brza rešenja u napadu, bilo je nekoliko dopadljivih akcija, isticao se mladi Denis Stojković u prvih petnaestak minuta, ali kada je trebalo uputiti završni udarac, tu su crno-beli veoma loše delovali.

Najbolji pokušaj domaćina imao je Lazar Marković kada je odlično gađao donji desni ugao, ali golman gostiju izbio je loptu u korner, međutim kako je meč odmicao, gosti su sve češće kretali u prilično opasne kontre.

U 27. minutu Marko Pantić je uputio odličan šut sa tridesetak metara u donji desni ugao Popovićevog gola, ali mladi golman Partizana je uspeo da tu loptu izbaci u korner.

Još bolju priliku, stopostotnu, imao je Luka Ratković u 36. minutu, kada je izbio sam ispred golmana Partizana Aleksandra Popovića, ali je mladi čuvar mreže na vreme istrčao i odličnom reakcijom odbio tu loptu u polje. Akcija gostiju je još malo potrajala, ali opasnost je konačno otklonio Banjak požrtvovanom intervencijom.

baner

Ipak, u drugom poluvremenu, Partizan je u razmaku od 10 minuta rešio pitanje pobednika.

U 50. minutu, Suma je iskoristio prazan prostor po levoj strani, prošao i pronašao Sadika na petercu, ovaj pogađa za 1:0.

Pogodak Partizana za vođstvo protiv Bačke pogledajte OVDE.

Ubrzo su gosti dodatno otežali sebi posao, pošto je na isteku sata igre, Tomović postigao autogol i duplirao vođstvo Partizana.

Marković je centrirao sa desnog boka, Suma je skočio i krznuo loptu, ali je defanzivac Bačke bio taj koji je pogodio mrežu svog tima.

Drugi pogodak Partizana pogledajte OVDE.

U nastavku, Partizan je nastavio da dominira, ali je Bačka uzvratila i pripretila i postigla zasluženi pogodak. Đorđević se oslobodio dvojice čuvara i potom pogodio za 2:1.

Mogao je potom Sadik da reši pitanje pobednika, imao je dve dobre šanse, prvi put je šutirao preko gola, a potom ga je zaustavio golman Bačke.

U nadoknadi je došlo do velike gužve, tražili su penal posle šuta Tomovića, ali je sudija mislio drugačije.

Partizan je do kraja sačuvao vođstvo, došao do sedmog trijumfa i sačuvao drugo mesto sa bodom više od Vojvodine i šest manje od Crvene zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 30.09.2020
11:24

Победили Бачку на мишиће судије јер у свему им је ишао на руку. Јадан је клуб који не може на свој квалитет да исваја бодове. Сигуран сам да овај пут нећемо видети саопштење.

avatar
Delije Sever 021
Tuesday, 29.09.2020
08:03

Kako vidi utakmocu latinoguda, ko je kriv i to, zna li se sta?

avatar
Gogi-11
Monday, 28.09.2020
20:43

Bas interesntno... kada partizan vodi minimalno i kada treba da se sacuva onda je nadoknada sa.3 min nikad duza a kada gubi ili nereseno onda nikad manja od 6-7min... fss i sudije protiv partizana hmmm???

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Monday, 28.09.2020
20:03

Ooet protivnik ostecen za penal 🤣🤣🤣 ovo vec postaje komedija, jos 2 boda zahvaljujuci sudiji, celih 8 od pocetka prvenstva je poklonjeno Partizanu...