Partizan je sinoć MNOGO izgubio, da li je išta dobio? I zašto će meč sa Astanom IMATI važnost?

Autor: Darko Mitrović
petak 29.11.2019.
10:29
Izvor: Sportske.net

Ako posle svega želite da tražite bilo šta pozitivno u katastrofalnom epilogu po Partizan, ovde ćete pronaći nešto od toga...

EPA-EFE/KOEN VAN WEEL
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Povezane vesti

Evropsko proleće bilo je za Partizan nadohvat ruke u većem delu meča sinoć u Hagu.

Sve je išlo kako se samo poželeti može, brzo vođstvo, pa još jedan gol, uz odličnu, dopadljivu igru, sigurnu i u defanzivi, bez ozbiljnije prilike za rivala, a kada je u 83. minutu AZ Alkmar ostao bez svog najboljeg streca Majrona Boadua, koji je zaradio crveni karton i neće igrati u poslednjem kolu protiv Mančester junajteda, utisak je bio upotpunjen.

Ali, umesto da mirno privede meč kraju, Partizan je sam sebi zagorčao život i dozvolio brojčano slabijem rivalu da izvrši snažan pritisak i da ekspresno stigne do izjednačenja - 2:2.

Gubitak je ogroman - rezultatski je sve bilo jasno odmah po završetku meča, a finansijski, umesto još 570.000 evra koje su mu već bile u ''džepu'', Partizan će moći da računa samo na 190.000 evra, koliko donosi remi u Ligi Evrope. Osim toga, crno-beli su ostali i bez prilike da eventualno zarade i dodatni novac od plasmana u nokaut fazu Lige Evrope.

Do kraja grupne faze, Partizanu ostaje još utakmica poslednjeg kola protiv Astane, 12. decembra u Beogradu.

Ta utakmica nema značaja kada je u pitanju plasman u sledeću fazu takmičenja, ali iz dva druga razloga ipak nije beznačajna.

Naime, Partizan je sinoćnjim remijem uvećao svoj klupski koeficijent sa 19.000 na 20.000, a ukoliko savlada Astanu, klub iz Humske će ovu evropsku sezonu završiti sa koeficijentom 22.000, što će mu dosta značiti u žrebu kvalifikacija za sledeću evro-sezonu.

Pomenuli smo već i zaradu koju donosi pobeda u LE, pa ukoliko je crno-beli ostvare protiv kazahstanskog tima, njihova kasa biće punija za još 570.000 evra, uz dodatnu zaradu od ulaznica.

Dakle, nije svejedno, ima Partizan još za šta da se bori...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.11.2019
12:12

Partizan nije izgubio sinoć, već mu je šansa za prolazak grupe oteta protiv Mančester Junajteda kada su mu sudije UEFA-e otele 3 boda. Sa ta 3 zaslužena boda bila bi mu dovoljna pobeda protiv Astane i da AZ ne pobedi u Mančesteru što je realno iz današnjeg pogleda na stvari. Partizanu je tim otimanjem 3 boda protiv Mančestera otet koeficijent koji iznosi 2.000 i oteti su mu 570 000 €. Na tu činjenicu se dodaje da je Partizan svojim kiksevima ispustio još 4 boda protiv AZ još koeficijent 2.000 i još 760 000 € i najverovatnije prvo mesto u grupi, tj. lakši žreb i veće šanse za prolazak 1/16 finala LE. Realnost je da je Partizan ispao zbog sudije, a da je izgubio prvo mesto u grupi i zbog sudije protiv Mančester Junajteda i zbog loših rezultata protiv AZ u odnosu na prikazano na terenu i stvorene prilike. Na osnovu ove poslednje rečenice klub treba da radi analizu, a ne na osnovu režirane tragedije koja dolazi od strane navijača Partizana. Ja analizu već imam u glavi i mogu da kažem da je najlošije to što Partizan iz utakmice u utakmicu nije popravio greške ili one koje je ispravio iz jedne u drugu već u treću utakmicu je ponovio. To ozbiljnom stručnom štabu i ozbiljnom timu ne bi smelo da se dešava. Naravno nemoguće je praviti selekciju igrača van prelaznog roka, ali postoji rad na treninzima i razgovor, nemoguće je ni sve rešiti treningom, neke stvari se moraju rešiti selekcijom igrača. Tu analizu niko u klubu ne može drugi da uradi do samog trenera i stručnog štaba jer ostali nemaju pojma o fudbalu, a vidim da ovde pojedini navijači teraju Miloševića. Verovatno treba opet da nam selekciju igrača radi Vazura ili neki trener koji je doveo pojedine igrače koji trebaju otpasti u sledećoj selekciji igrača ili ovi koji traže da se bez obzira na sve skloni Stojković, da verovatno brane Kljajić ili Stevanović zaboravljajući da je Stojković zaslužan što je Partizan uopšte u toj LE, a da njegove rezerve nisu mogle ni u SL da pokažu da su za Partizan.

avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 29.11.2019
22:39

Kad nema kiše, dobar je i led.

avatar
adidas forever
Friday, 29.11.2019
15:25

'Ako posle svega želite da tražite bilo šta pozitivno u katastrofalnom epilogu...' - da li želimo? Pa ne da želimo već je u toku najžešće takmićenje u toj disciplini ikada viđeno u našem sportu. Glavni instruirani inicijatori ovoga takmičenja su 'sportski komentatori', 'novinari', 'fudbalski stručnjaci', 'treneri', 'igrači', a veoma mladi 'navijači' edukovani na ovaj način sasvim logično moraju dati svoj puni doprinos ovom takmičenju.

Ne samo ovo takmičenje već i celokupan performans koji prati ove 'uspehe' domaćeg fudbala (besomučna pevanja po stadionima uprkos svemu što se dešava na terenima itd.) je zapravo život u paralelnom univerzumu u inat realnom. 'Lepo' je što se na ovaj način brišu sve razlike između pobede i poraza, uspeha i neuspeha, ali zašto bi se iko u budućnosti trudio da pobeđuje kada i porazima donosi toliko toga dobrog i pozitivnog?

avatar
Dorotej
Friday, 29.11.2019
12:30

Kao navijač Zvezde čestitam Partizanu na igri u većem delu utakmice. To patetisanje uprave Partizana posle ispadanja je nepotrebno. Partizan ima igru i treba u tom smeru da nastavi. Kupljeni su pravi stranci. Jedino je frka sa Nathom, jer čovek nema kondiciju da odigra celu utakmicu kvalitetno. Treba mu naći neku solidnu zamenu. Partizan neka nastavi sa takvim radom pa će i rezultati doći na međunarodnoj sceni. U Srbiji naravno da bude iza Zvezde. :-)

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.11.2019
11:59

Partizan da bude iza zvezde koja ne može nijedan gol da da u SL? Natko nema kondiciju da igra po 90 minuta na svaka 3 dana jer nije prošao pripreme, a nije ih prošao jer nije doveden na vreme, a nije doveden na vreme jer Partizan nema para dok ih ne obezbedi kroz LE ili ukoliko ne igra kvalifikacije za LŠ, a ne igra kvalifikacije za LŠ jer mu zvezda preko sudija krade titule u Srbiji. Natko je jedan od najboljih igrača Partizana, a samim tim i lige tako da je veoma perfidno istovremeno želeti jači Partizan i Natka van Partizana.

avatar
REVØLT
Friday, 29.11.2019
12:19

Bolje da onaj mali nije simulirao i dobio crveni, njih je samo trglo to iskljucenje, a ne zaboravite da smo imali igraca vise i u Beogradu. Neverovatno je kako smo ispustili (pod ispustanjem podrazumevam i ono sto nam je uradjeno protiv Mance) 5 do 7 bodova, NE-VE-RO-VAT-NO!