Partizan - "Krvni doping" na Zlatiboru

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.06.2014.
18:44
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Vicešampion Srbije u ponedeljak je počeo pripreme za novu sezonu a kondicioni treneri Partizana podrobno su objasnili važnost prvog dela priprema na Zlatiboru.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ekspedicija FK Partizan doputovala je u ponedeljak na Zlatibor i počela sa pripremama za obaveze koje predstoje u Evropi i domaćem šampionatu samo 15 dana nakon završetka minule sezone.

Zlatibor je odabran po sada već ustaljenoj praksi jer ta planina crno-belima pruža odlične uslove za rad u prvoj fazi priprema. Kondicioni treneri na čelu sa Goranom Basarićem pokušali su da prosečnom navijaču pojasne zašto je prvi deo priprema na Zlatiboru toliko važan.

"To je uslovljeno nadmorskom visinom. Što je veća nadmorska visina i vazduh je razređeniji, a time je i veća mogućnost kod organizma da stvara crvena krvna zrnca, koja prenose kiseonik do svih mitohondrija ćelija. Najprostije rečeno – što imamo u sebi više krvnih zrnaca, imamo više i kiseonika. Posle te faze rada, kad se siđe u niže predele, igrači prosto lete, kao da su dobili prirodni krvni doping" objašnjava Basarić.

Kako crno-bele već na početku jula očekuju prve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona svakog navijača interesuje da li će izabranici Marka Nikolića biti fizički pripremljeni do te mere da bez problema pariraju kvalitetnim rivalima na šta kondicioni treneri imaju kratak i jasan odgovor:

"Bez problema!"

Fudbalere Partizana takmičarski mečevi očekuju jako brzo, već sredinom jula. Tada će crno-beli odigrati prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona a ime rivala znaće nakon žreba koji je zakazan za 23. jun.

Biće to ujedno i prilika da se na delu vidi koliko su reči kondicionih trenera Partizana bile istinite.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke