Partizan - Nije samo štoper, Nikolić nagovestio još par mogućih pojačanja

Autor: Darko Mitrović
subota 24.12.2016.
23:31
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Štoper je svakako prioritet posle odlaska Gregora Balažica, ali u Humskoj aktivno rade i na dovođenju još nekih igrača.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Ono što je nedavno istakao sportski direktor Partizana Ivica Iliev, potvrdio je i trener Marko Nikolić u intervjuu za TV Partizan, ali uz još par zanimljivih detalja.

Šef struke crno-belih je, između ostalog, govorio i o potencijalnim pojačanjima, analizirajući sve linije tima kojim raspolaže.

Dovođenjem Tavambe, Partizan je već rešio pitanje napadača i trener Nikolić će na proleće imati dovoljan izbor kvalitetnih igrača na toj poziciji.

Slično je i u veznom redu, ali trener crno-belih ostavlja mogućnost da Humsku napusti Marko Jevtović, pa možda čak i Everton, iako je Iliev najavio njegov ostanak kao definitivnu stvar do kraja evropskih kvalifikacija narednog leta.

Bilo kako bilo, Nikolić otkriva da su u Partizanu spremi da reaguju i ako neko od pomenutih igrača ode i kako kaže, ''imaju spremnu zamenu na toj poziciji''.

Kada su štoperi u pitanju, Nikolić trenutno na raspolaganju ima Milenkovića, Ostojića i ''rehabilitovanog'' Ćirkovića, ali nema sumnje da će im tokom zime biti pridodat još jedan iskusni defanzivac (mediji spekulišu o Nikoli Vujadinoviću).

Ali, šef struke Partizana najavio je mogućnost pojačanja i na bekovskim pozicijama, želeći da pojača konkurenciju, ali i ostavljajući mogućnost da neko od igrača na tim pozicijama (Vulićević, Miletić, možda i Bogosavac) ove zime promene sredinu.

Vulićević tokom jeseni i nije imao pravu konkurenciju na poziciji desnog beka, dok je Bogosavac pao u drugi plan od dolaska Marka Nikolića, koji je ukazao puno poverenje Nemanji Miletiću.

''Moramo igrače da stavimo u najoštriju moguću konkurenciju, tako ja razmišljam. Zašto bi se išlo linijom manjeg otpora i govorilo da je jedan prva opcija, a drugi će biti u rotaciji. Dovešćemo najbolje moguće, pa neka se sudare. Ukoliko se otvori na tržištu, a pratimo aktivno, levi ili desni bek, jako kvalitetan, možda ćemo reagovati.

U veznom redu smo popunjeni, ali imamo spremnu zamenu ako ode Jevtović ili možda Everton'',
poručio je Nikolić i naglasio da ozbiljni klubovi ne dovode po 10-12 igrača u prelaznom roku, što se letos desilo Partizanu.



 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zmaj sa Juga
Monday, 26.12.2016
02:46

Dovesti jednog dobrog u veznom redu umesto Jevtovica i desnog beka i to je too za sad

avatar
Born2Won der
Sunday, 25.12.2016
17:10

Prodajte Evertona i videćete sebe kao treći tim na tabeli na leto. Vi nemate odbranu a izgleda kao da je imate samo zbog ovog momka.

avatar
Sunday, 25.12.2016
15:14

Da bih tamo izbegao silne replike, ovde cu vam napisati i ispraviti vas da danas nije katolicki Bozic, prosto je neverovatno da se tako nesto ne zna (ni) u 2016. godini.

avatar
Mitrandir
Sunday, 25.12.2016
14:53

Ovo je problem svih srpskih klubova. Ekipa se taman uigra i oni na zimskom roku prodaju pola te ekipe i dovedu nove igrace, i taman se i oni uigraju - dodje ljeto prodaju opet pola igraca i nadaju se Evropi ... U Evropu se ne moze tako

avatar
Povratak kralja #47
Sunday, 25.12.2016
12:22

Ukoliko prodamo određene igrače koji nisu nosioci igre lako možemo da zaradimo da imamo do kraja kvalifkacija i plus da ojačamo tim jer možemo bolje igrače da dovedemo.

avatar
Ša99
Sunday, 25.12.2016
06:09

Dzaba im sve ako ode Everton,motor ekipe

avatar
Lazar Grobar
Sunday, 25.12.2016
00:41

Samo da ne bude kao kad je Škuntelar odlazio,pa smo utakmice igrali bez špica ili sa Šaponjićem. Ali sad imamo 2 super talenta,ja bih veću šansu davao njima nego Tawambi,neće Tawamba da bude budućnost rerpezentacije i ne možemo od njega da zaradimo 4-5 miliona u budućnosti kao što možemo očekivati od Vlahovića i Jovanovića,pa čak i Đurđevića. Nisam naravno mislio da su oni bolji od Đuke,ali on je već prešao one godine gde igrači odlaze iz Srbije za tolike pare,bez Evrope nema šanse da damo Đurđevića za 5 miliona. Do 20-e godine možemo očekivati dobre pare od ove dvojice koji nisu punoletni.

avatar
Povratak kralja #47
Sunday, 25.12.2016
12:18

Pogrešno razmišljanje koje nas je dovelo do toga da nas igrači U21 ucenjuju, a maloletni preko svojih očeva i menadžera. Partizan mora da dovede najbolje što može i da igraju oni koji zaslužuju, a na mlađim igračima je da zasluže da igraju u kvalitnom timu, a ne u slabom timu na silu da se guraju.

avatar
Povratak kralja #47
Sunday, 25.12.2016
21:06

Za ovaj drugi komentar si u pravu jer realno tako stoje stvari u srspkom fudbalu ali to važi samo ako se pristupi onako kako sam ti prvo napisao. Ne može više od pola tima da ti budu mladi igrači i da juriš prvo mesto jedino ako to nisu igrači za dve lige iznad. A opet ako ne budeš u vrhu bez obzira što su oni kvalitetni biće im manja cena. Tako da je džaba što ih imaš više istovremeno u timu ako im je ukupna cena manja nego li za 3-4 mlada igrača u šampionskom timu.

avatar
Lazar Grobar
Sunday, 25.12.2016
14:56

Da nisu mladi igrači niko ne bi znao da Srbija igra fudbal. Da nisu mladi igrači Partizan ne bi postojao.

avatar
Sunday, 25.12.2016
00:36

Tako je, Everton da ode, a Fantom da ostane, to je prava politika kluba, izem ti zeno majku koliko je dalekovidna u najavi:-D Jeste Mileta placen kao kajgana kod Svetog Pere, ali mozda je bolje Bogija da prodaju, mali Cempi je tanak u odbrani pa je tanak, ovaj bi barem bio dosta zahvalan igrac za klupu slash rotaciju.

avatar
Lazar Grobar
Sunday, 25.12.2016
00:45

Aj malo razjasni ovo,Fantom,Čempi... Koliko sam razumeo Čempi je Bogosavac,a Fantom Miletić,ali nisam siguran.

avatar
Petar Petar
Sunday, 25.12.2016
01:16

Ako ode Everton, a ostane ova motka Jevtovic tu ce biti kraj svih ambicijama, ako ih i imamo. Jevtovic mora da ode i u slucaju da Everton ide i u slucaju da ostane. Jednostavno tu mora bolji igrac da dodje. Decko je korektan fudbaler, ali nista vise od toga.

avatar
Sunday, 25.12.2016
00:48

Fantom je Jevtovic.