Partizan pobedio na kraju priprema, rađa se novi as našeg fudbala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.02.2018.
16:24
Izvor: Sportske.net

Partizan pobedom završio pripreme na Kipru. Ipak lepa uvertira za Viktoriju Plzenj, iako se to posle prvog poluvremena nije moglo reći. Junak meča momak koji je došao do punog izražaja na ovim pripremama i njegove igre su možda i najnoviji dobitak crno-be

EPA/SERGEY DOLZHENKO
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana rezltatski uspešno su okončali pripreme u Limasolu, pošto su danas u generalnoj probi za nastavk sezone savladali Šahtjor Soligorsk rezultatom 2:1.

Prvo poluvreme ove utakmice bilo je baš monotono u svom najvećem delu, bez ikakvih uzbuđenja i na jednoj, i na drugoj strani.

Tek posle 25 minuta igre, prva opasnost pred golom Šahtjora. Zoran Tošić je iznudio slobodan udarac sa dvadeset metara, on ga je i izveo, odlično gađao pod prečku, ali je golman Andrej Klimovič odlično reagovao.

Devet minuta kasnije, Marko Janković je pokušao sa ivice kaznenog prostora, što je bio prvi pokušaj crno-belih iz igre, a najlepša akcija Partizana viđena je u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kada je opet Janković šutirao, ali je protivnički golman još jednom izašao kao pobednik.

To je bila najava onoga što je usledilo posle tri minuta igre u nastavku meča.

Crno-beli su iznudili korner sa leve strane, Pantić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Tavamba skrenuo put toj lopti i okrenut leđima golu je poslao u mrežu - 1:0.

Partizan je imao inicijativu u najvećem delu meča, na drugoj strani je Stojković bio uglavnom besposlen, ali do 68. minuta, kada je Šahtjor bukvalno ni iz čega stigao do izjednačenja.

Sve se dogodilo posle centaršuta sa desne strane, lopta je na ivici kaznenog prostora pogodila Nemanju R Miletića i - prevarila Stojkovića - 1:1.

Trener Partizana je potom izvršio nekoliko izmena, ušli su i Suma i Vakulko i 17-godišnji Đerlek, a ovaj poslednji je izrastao u junaka utakmice.

Armin Đerlek je deset minuta pre kraja sjajno reagovao posle centaršuta Slobodana Uroševića sa leve strane i postavio konačnih 2:1.

Trijumf Partizana je mogao da bude i ubedljiviji, ali Vakulko nije uspeo da u nadoknadi vremena realizuje lepu akciju Jankovića i Sume.

Partizan se tako u pobedničkom raspoloženju vraća sa priprema na Kipru uoči duela sa Viktorijom Plzenj narednog četvrtka.

Partizan: Stojković, Vulićević, Miletić (R) Nemanja, Mitrović, Urošević, Jevtović (od 46. Radin), Pantić (od 70. Vakulko), Tošić (od 77. Đerlek), Janković, Ivanović (od 63. Suma), Tavamba.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zg partizan igokea
Friday, 09.02.2018
01:11

Ma novi Ronaldo se rodio.

avatar
Friday, 09.02.2018
09:22

Novi as naseg fudbala, sta fali tom naslovu? Ne nego je Boaci novi Drogba.

avatar
El_nikolic
Thursday, 08.02.2018
21:59

Suma drugi igrac, drago mi je zbog njega jer se videlo da covek zna fudbala, Urosevic odlican, nisam ocekivao da je toliko dobar, bar na ovim pripremnim utakmicama pokazuje da je dobar..

avatar
ercov
Thursday, 08.02.2018
20:20

Sto se tice igre i efikasnosti sve je ostalo isto bas kao i pre ovih priprema. Po obicaju imamo vise poseda lopte u nasem posedu ali bez kvaliteta finalizacije. Ipak je ovo kvalitetnija ekipa u odnosu na predhodnu jer je pojacana fizicki spremnijim i sve boljim Sumom, veoma kvalitetnim Vakulkom, mladim i potencijalnim Ivanovicem, iznenadjujuce dobrim Urosevicem i veoma vaznim osvezenjima u liku nase talentovane dece Djerlekom, S.Markovicem,Bosnjakom,Cucinom i Jovanovicima. Sto se tice Zdjelara on je za mene jos uvek velika nepoznanica i ne verujem u tandem Zdjelar - Pantic jer je Vakulko po dosad vidjenom najkvalitetniji fudbaler na mestu zadnjeg veznog dok je za defanzivne zadatke jos uvek ne prevazidjen a najvise kritikovan i omalovazavan M.Jevtovic.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Thursday, 08.02.2018
18:32

Sta? Sa ovakvom igrom da pobedimo Viktoriju??? Ne zelim da mracim ali ovo bas i nije ohrabrujuce! Mada je ovo samo pripremna utakmica, ko zna, videcemo... E mislim da ce nas nasi stoperi unistiti a najvise Miletic! Pazite sta vam kazem

avatar
DeXy \'92
Thursday, 08.02.2018
20:44

Ajde ne seri pa i ti,i viktorija je gubila,primala po 5 golova,da smo mi toliko primili mogu da zamislin dlsta bi rekli...ako nemas nista pametno da kazes bolje cuti i ti i ostali koji mrace...

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Friday, 09.02.2018
08:49

Ma ti se razumes u fudbal ko ja u violinu :))))

avatar
kocka2015
Thursday, 08.02.2018
18:28

Najveći dobitak je Urošević, pola golova na pripremama smo dali posle njegovih centaršuteva

avatar
neme
Thursday, 08.02.2018
18:01

Odmah as kod nas kad klinac da gol odmah je lansiran

avatar
chaki
Thursday, 08.02.2018
17:42

Ma novi Ronaldo ajde oladite malo...

avatar
Zlatko_M
Thursday, 08.02.2018
17:35

Djerlek strasan potencijal, ogromno osvezenje i najprijatnije iznenadjenje na pripremama! (Iako se znalo koliki je potencijal) uz njega svakako najvise je pokazao Suma, borbeniji, konkretniji, spremniji nego sto je bio u jesenjem delu i svakako zasluzuje sansu pre Ivanovica. Ivanovic na ovim pripremama nije pokazao gotovo nista... Prijatno me je iznenadio Urosevic, konacno bek (posle Lomica) koji zna da centrira. Odbrana nam je idalje najveci problem i tu ce sigurno biti prostora za Svetozara Markovica da dobije koju sansu u Super ligi. Samo se nadam da vec na leto necemo citati kako su Djerlek, Markovic ili neko od mladjij prodat Fiorentinama i ostalim klubovima za neku sicu! Oni su nasa buducnost, moramo da pokazemo da smo porasli kao klub i da takve potencijale ne prodajemo odmah nego da sacekamo da donesu nesto klubu i onda da ih unovcimo, to je dobro i za klub i za njihove karijere... Da li ce to konacnk shvatiti

avatar
Sladjan Radisavljevic
Thursday, 08.02.2018
23:00

Na našu žalost druže neće. Uvek će nam neke Fijorentine uzimati decu za male pare.

avatar
magister
Friday, 09.02.2018
01:25

Hmmm, voleo bih i ja da se nadam, jer nada je pozitivno osećanje. Međutim, realnost mi ne dopušta. Vlahović. Odigrao par utakmica i prodat, pa ga čak više i nema iako i nije prodat... Šta rade ti ljudi? Koji bi se pravi vlasnik kluba tako ponašao. Ali, u takvoj stvarnosti mi ovde živimo.

avatar
magister
Thursday, 08.02.2018
17:33

Tim priprema na Kipru: Stojković - Vulićević, Miletić (Bošnjak), Mitrović (Marković), Urošević - Vakulko, Pantić, Janković (Tošić), Suma - Tavamba, Đerlek. Zdjelar i Radin - solidan utisak, kao i Antonov. Vakulko na poziviji zadnjeg veznog - za sada ubedljiv.

avatar
magister
Friday, 09.02.2018
01:27

Vakulko na poziciji...