Partizan potvrdio, milimetri odlučivali da Suma izgubi oko!

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.10.2020.
13:30
Izvor: Sportske.net

Novi izveštaj o zdravstvenom stanju Partizanovog ofanzivnog veziste.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Činilo se na početku da bi Sejduba Suma mogao da obeleži 163. večiti derbi, jer je odlično odigrao prvih nekoliko minuta kada je Partizan i poveo, ali vrlo brzo došlo je do duela sa Sekuom Sanogom, posle kog je Suma morao ne samo van terena, nego i na hitan oftalmološki pregled na VMA.

Danas su obavljeni novi pregledi, posle kojih je ustanovljeno da zbog Sanogove neopreznosti Suma neće moći da pomogne Partizanu u narednih mesec dana, ali ne samo to.

Sve je moglo da se završi jezivo...

''Posle opsežnih medicinskih pregleda prvotimac Partizan Sejduba Suma izostaće sa utakmica svog tima u narednih mesec dana, kao posledica udarca u oko na 163. večitom derbiju od strane igrača Crvene zvezde Sekua Sanoga.

Povreda je toliko ozbiljna da minimalan napor u toku dana moze dovesti do potpunog gubitka vida, dok je sam igrač imao ‘sreću’ jer da je je povreda bila 2 mm dalje na licu mesta bi izgubio vid i oko'', saopšteno je danas iz Partizana.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 21.10.2020
01:57

Pretpostavljam da se radi o mirovanju da ne bi došlo do ablacije mrežnjače, odnosno odvajanja režnjače i zatim ozbiljnog ugrožavanja oka i vida. Nadam se da će se ovo toliko ozbiljno shvatiti, koliko i jeste ozbiljno, jer ukolio Suma ima taj problem, a ne bude bukvalno 100% mirovao, može zaista doći do teških posledica, možda i do tzv. vitrektomije (operacije oka sa vađenjem staklastog tela), da bi se zatim ipak mrežnjača fiksirala. To može da donese za posledicu trajno oštećenje vida, odnosno - slabovidost na tom oku, što čak može da bude i dobar ishod jer opasnost je i potpuni gubitak vida. Sanogo je - kasapin, ali sigurno nije želeo tako nešto. Međutim, kad praviš onakve faulove, kakve je on pravio, onda realno možeš da očekuješ da nekog i ozbiljno povrediš. Ne verujem da je i pomislio da će ga udariti u oko, ali sam siguran da ga je namerno udario otvorenom šakom u lice. Prosto, tako čovek igra. A Zvezda je celu utakmicu sprovodila taktiku - namerni faulovi da se spreči kontra.

Suma, budi 100% disciplinovan, 100%, i onda će biti u redu. Inače...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 21.10.2020
19:09
avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 20.10.2020
23:58

Šteta je što u našem fudbalu, Zvezda već u nekoliko poslednjih utakmica jedan deo svoje taktike zasniva na tome da se na bilo koji način "eliminišu" najbolji i najopasniji partizanovi igrači. Većina vas koji čitate ovo, setiće se da su Suma i Sadik na nekoliko derbija dobijali takve batine da je to nešto što prelezi sve granice fudbalske igre, a o ferpleju i da ne pričam.
Uostalom, ovo nije prvi put da Suma, ali ni Sadik dok je bio u Partizanu, nisu završili utakmicu i da su posle derbija imali dugotrajna odsustva iz ekipe zbog povreda zadobijenih u derbiju.
Sviđalo se to nekom ili ne, sudija je posle Suminog izlaska sa terena, odnosno posle zamene zbog povrede, morao Sanogou ili kako se već zove da podeli žuti karton, mada bi većina evropskih sudija dodelila diretni crveni.
Bilo kako bilo, zamisao i taktika D.Stankovića je uspela i to više nego što se i sam Stanković nadao s obzirom da će Suma opet morati na dužu pauzu.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 20.10.2020
14:52

Jebes fudbal, ne mora da igra do kraja sezone, samo neka se skroz oporavi.

avatar
Dorotej
Tuesday, 20.10.2020
14:37

Dosta više sa tim spinovanjem uprave Partizana. Ne znaju da se zaustave. Čitam izjavu Ilijeva da je to Sanogo namerno uradio. Bolesno. Dogodilo se. Svako je mogao da vidi da stvarno nije bilo namerno. Sa noktom ga je zakačio i to nije bilo moguće predvideti. Odlično da je izbegnuta tragedija. To nas sve ljubitelje fudbala raduje. Partizan je parkirao autobus na svom stadionu. To zaboravljaju. Odugovlačili su, krali vreme od samog početka utakmice. Ali oni su bili bolji, Zvezda nije imala niti jednu šansu, sudija nam poklonio penal i u tom stilu. Partizan živi u nekoj virtualnoj stvarnosti.

avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 22.10.2020
22:04

tačno je da Suma nije namerno povređen. Ko bi prilikom trčanja uspeo da potrefi igrača koji takođe trči direktno u oko? Realno gledano, to je zaista nemoguće.
Druga je stvar da li su pojedini igrači zvezde dobili zadatak da se Suma povredi. Pretpostavljam da jeste, no s obzirom da se desilo neplanirano ovo sa prstom u oku, prosto nije bilo potrebe da se taj deo zadatka izvrši, jer je Suma napustio teren.

avatar
Dorotej
Friday, 23.10.2020
10:10

Ko o čemu "baba o uštipcima", a Partizan o zaverama. To nema šanse da smo išli na namerno sakaćenje vaših igrača. Ljudi u Partizanu, uprava i navijači, skulirajte se jedamput.

avatar
NikolaBuki
Tuesday, 20.10.2020
14:28

Kakve gluposti slusamo ovo je strasno. Da je fudbalski rat na terenu bio bar upola kakav je rat saopstenjima gde bi kraj bio nasem fudbalu...