Partizan - Rad (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 14.03.2015.
16:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvi trijumf u 2015. na domaćem terenu pošto su u subotu u Humskoj savladali ekipu Rada rezultatom 2:0 u poslednjoj utakmici 19. kola JSL

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jelen Superliga Srbije, 19. kolo
Mesto i datum: Beograd, 14.03.2015.
Stadion: Partizan
Gledalaca: 3.000
Vreme početka: 17.00

Partizan danas bez Vladimira Volkova i odranije povređenog golmana Milana Lukača.

Partizan - Ž.Živković, Bandalovski, Petrović, Balažic, B. Ilić, Drinčić, S. Ilić, Babović (92' Brašanac), Grbić (80' A. Živković), Ninković, Kojić (88' Šaponjić)

Rad - Radunović, Đurić, Obradović, Maraš, Milošević, Raspopović, Rodić (75' Nenadović), Simić (62' Mladenović), Gnjatić, Mihajlović, Jelić (82' Marković)

Počeo je poslednji meč 19. kola domaćeg šampionata. Posle tri minuta igre po jedan šut u okvir gola na obe strane ali su pokušaji Kojića i Maraša bili bezopasni po golmane Radunovića i Živkovića.

Nakon prekida u 16. minutu Miloš Obradović je pokušao sa dvadeset i kusur metara ali je lopta pogodila dobro postavljeni živi zid. Minut kasnije još jedan udarac ka golu Živka Živkovića što samo potvrđuje tvrdnju da "Građevinari" nisu došli u Humsku sa željom da čuvaju "nulu".

Drugi udarac na meču u domaćem sastavu usledio je nakon centaršuta Bandalovskog sa desne strane ali je Nemanja Kojić loše zahvatio loptu i poslao je pored gola. Možemo da primetimo da za sada gledamo dinamičan meč u Humskoj.

Podigla se u 14. minutu nepotrebna "ujdurma" na terenu pošto su fudbaleri gostujućeg tima tražili penal u situaciji kada je Gregor Balažic grudima zahvatio loptu u šesnaestercu.

Fudbaleri Rada uputili su za 15 minuta više udaraca ka protivničkom golu ali je samo onaj na samom početku utakmice išao u okvir gola a ni on nije napravio veće probleme Živkoviću.

Sredinom prvog dela igre dva neprecizna šuta Bandalovskog i Kojića a onda fantastična prilika koju je majstorijom stvorio Nemanja Kojić.

Napadač Partizana bio je okrenut leđima u trenutku kada je lopta stigla do njega ali je levom nogom zahvatio polumakazice i umalo savladao Borisa Radunovića. Golmanu rada pomogla je i prečka pa je uz dosta poteškoća na kraju sačuvao mrežu!

Posle ravno pola časa igre Nikola Drinčić dovodi Partizan u prednost. Slobodan udarac sa više od 25 metara Drinčić je izveo majstorski ali je golu kumovala loša intervencija perspektivnog Borisa Radunovića koji se nalazio na strani u koju je vezista domaćih tukao - 1:0!

Gol pogledajte OVDE!

Partizan kontroliše situaciju na terenu nakon vodećeg gola, Drinčić je u 42. minutu još jednom testirao budnost Borisa Radunovića koji ovoga puta uspeva da sačuva mrežu.

U jedinom minutu nadoknade vremena Nikola Ninković je napravio slalom po levoj strani, izbacio dvojicu čuvara, tukao precizno ali je prečka spasila gostujući tim pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domaćih.

Počelo je drugo poluvreme duela u Humskoj. Nema promena u ekipama Marka Nikolića i Milana Milanovića. Rad je prvi zapretio u drugom delu preko Petra Jelića ali je Živko Živković bio siguran.

Odmah na drugoj strani Nemanja Kojić glavom šalje loptu u prostor, Grbić koristi brzinu i upornost pa uspeva da uposli Nikolu Ninkovića koji je rutinski matirao Radunovića i doneo domaćima prednost od 2:0 već u 50. minutu!

Gol pogledajte OVDE!

Tri minuta nakon drugog pogotka Partizana desni bek domaćih Ivan Bandalovski sjajno šutira na drugoj stativi ali Boris Radunović dobrom postavljanjem uspeva da spreči Bugarina da postigne prvenac u crno-belom dresu.

Kontrolišu crno-beli sutuaciju na terenu i za sada bez problema čuvaju stečenu prednost. Jasno je da bi još jedan gol u mreži "Građevinara" rešio pitanje pobednika ali izabranici Marka Nikolića strpljivo čekaju šansu da stave tačku na ovaj meč.

Pritiskaju fudbaleri Rada sredinom drugog dela ali udarac Nemanje Mihajlovića brani oprezni Živko Živković a potom i Nikola Drinčić blokira šut koji je usledio posle kornera.

Sredinom drugog dela igre usledio je nešto duži prekid zbog transparenata koje su navijači Partizana istakli na južnoj tribini. Sudija Milan Jeremić nije želeo da se igra dok sporni transparenti nisu uklonjeni.

Zbog OVIH transparenata je Jeremić prekinuo meč!

Deset minuta pre kraja meča Marko Nikolić pravi prvu izmenu. Publika pozdravlja požrtvovanog Petra Grbića, u igri je Andrija Živković.

U završnici susreta Partizan je održavao inicijativu, Nikolić je napravio još dve promene, a gosti nisu bili u stanju da dođu ni do počasnog gola, ostalo je 2:0!

Partizan je pobedom nad Radom povratio prednost od 4 poena nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom a šampionat se nastavlja za vikend.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke