Partizan spakovao tri gola u mrežu "ribara"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.07.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali HB Toršavn u prvom meču drugog kola kvalifikacija za LŠ i tako već sada skoro pa sigurno obezbedili mesto u narednoj rundi takmičenja.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije upisao je ubedljivu pobedu u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv HB Toršavna čime je već sada obezbedio mesto u trećem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje.

Fudbaleri Partizana slavili su rezultatom 3:0 (1:0) protiv šampiona Farskih Ostrva koji je večeras u Humskoj ostao nedorečen usled mnogo bolje igre koju su crno-beli pokazali.

Kompletan tok večerašnje utakmice OVDE!

Partizan
- 25 Lukač, 4 Vulićević, 5 Nemanja Petrović, 6 Stanković (C), 15 Trajković, 8 Brašanac, 14 Grbić (od 54' A. Živković), 18 Drinčić, 55 Pantić (od 72' S. Ilić), 27 Lazović (od 83' Ninković), 32 Škuletić

HB Toršavn - 1 Gestson, 2 Aleks dos Santos, 3 Holm, 5 Johan Davidsen, 19 Jogvan (od 77' Flotun) Davidsen, 6 Vatnsdal, 7 Benjaminsen (C), 21 K. Mouritsen, 23 R. Joensen (od 63' Vardum), 24 Jensen (od 68' Ingson), 8 Edmundson

Opredeljenje Marka Nikolića da u večerašnji susret uđe sa dva napadača Partizanu nije donelo željeni rezultat u prvih 45 minuta iako se ne može reći da nije bilo prilika da crno-beli već do poluvremena stignu do ubedljive prednosti.

Prvu opasnost pred golom HB Toršavna videli smo već posle dva minuta igre i prekršaja koji je načinjen nad Petrom Grbićem. Već tada je postalo jasno da će Partizanova igra iz prekida praviti probleme Faranima ali u tom trenutku Branislav Trajković nije uspeo da iskoristi centaršut Nikole Drinčića i da neometan sa pet metara smesti loptu u mrežu gostiju.

U nastavku igre crno-beli su preuzeli konce igre u svoje ruke i diktirali tempo a novi prekid u 14. minutu doneo im je i vodeći pogodak.

Gol koji je u 14. minutu postigao Danko Lazović svedoči da su crno-beli dobro uvežbavali prekide tokom priprema jer je iskusni napadač samo završio sjajno odigranu akciju koju su priredili Drinčić i Grbić posle kornera.


Nedugo potom ponovo je pripretio Branislav Trajković posle kornera ali je štoper crno-belih loše zahvatio loptu i poslao je preko prečke iz izgledne pozicije.

Kako je vreme odmicalo popuštao je pritisak Partizana što je u 21. minutu rezultiralo i dobrom prilikom za goste, posle centaršuta kapitena na koji je zakasnio jedini isturen igrač u tim trenucima pa je lopta završila tik pored stative gola Milana Lukača.

HB Toršavn je možda i oštećen za penal u 28. minutu jer je Trajković neoprezno reagovao i oborio igrača gostujućeg tima ali je sudija iz Luksemburga pokazao da se igra nastavi.

Do odlaska na odmor desetak hiljada navijača videlo je pokušaj Petra Škuletića posle sjajne pete kojom ga je Danko Lazović spojio sa golom a i Nikola Drinčić je topovskim udarcem u 41. minutu namučio Gestsona i naterao ga da loptu šalje u korner.

PartizanPartizan.rs

Već na startu drugog dela igre fudbaleri Partizana pokazali su nameru da u prvih 15 minuta nastavka reše pitanje pobednika.

Mnoštvo prilika viđeno je u prvih deset minuta igre drugog poluvremena pred golom gostiju ali lopta nikako nije htela u gol iako su Pantić, Grbić i dva puta Lazović bili na domak postizanja pogotka.

Nagrada za trud i bolju igru stigla je u 63. minutu meča kada Nemanja Petrović upućuje koristan centaršut u peterac gostiju a Petar Škuletić glavom pogađa prečku, dovoljno da se lopta potom odbije na nogu Danku Lazoviću što ovaj koristi da postigne drugi gol na utakmici!

Nije se potom dugo čekalo na novi pogodak Partizana jer je već u 71. minutu Vulićević iz auta uposlio Lazovića a ovaj lažnjakom izbacio čuvara i poslao loptu Škuletiću na glavu što ovaj koristi da postigne treći pogodak za crno-bele i da u tom trenutku reši pitanje pobednika.

Do kraja utakmice Partizan nije stvorio nove prilike za postizanje gola a najbolje su bile one koje su u nadoknadi vremena imali Drinčić i Živković ali su to bili udarci sa distance koji su završili pored gola.

Crno-beli tako na revanš nose tri gola prednosti što bi trebalo da bude dovoljno za miran izlet na Farska Ostrva.

Revanš utakmica na programu je 22. jula od 20 časova a u međuvremenu Partizan će saznati ime rivala u trećem kolu kvalifikacija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke