Partizan - Šta Đurić ostavlja svome nasledniku?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.12.2014.
22:05
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Pristalice Partizana će morati još nekoliko dana (ili nedelja) da sačekaju na imenovanje novog rukovodstva kluba iz Humske, ali ono za šta ne bi trebalo da bude dileme, jeste da se Dragan Đurić uveliko oprašta od dosadašnje predsedničke funkcije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Iako je, prema ranije predviđenom planu, sutra trebalo da bude održana Izborna skupština Partizana, ona je odložena do daljnjeg, ali je za očekivati da sve dileme budu rešene do kraja godine.

Dragan Đurić će predsedničku fotelju predati nekome od za sada trojice kandidata - Miletu Jovičiću, Sretenu Nikoliću ili Zoranu Popoviću, a s obzirom na odlaganje Izborne skupštine, još ima vremena da ova predsednička trka bude brojnija za još neko ime.

Osim toga, ono što je ovih dana privukllo pažnju javnosti, jesu i informacije o aktuelnim dugovanjima koje Partizan ima u ovom trenutku, a Sreten Nikolić, kandidat Alberta Nađa, predočio je da se radi o 13,7 miliona evra.

U današnjoj izjavi ''Novostima'', Dragan Đurić je pokušao da objasni da je dug manji, ali da nikako nije zanemarljiv.

''Moguće je da postoji ta suma vezano za obaveze, ali postoje i naša potraživanja. Po mojoj proceni dug je oko devet miliona evra, ako računamo novac koji ćemo dobiti od dela transfera za Mitrovića, Markovića'', objašnjava Đurić, a prenose ''Novosti''.

On takođe tvrdi da je dug prema bankama ''0 dinara'', na šta je, kako kaže ponosan, kao i na činjenicu da je klub uplatio državi 560 miliona dinara poreza u poslednjih godinu i po.

Ali, postoje dugovanja prema zaposlenima u klubu, koji i štrajkovima pokušavaju da se izbore za svoja prava.


''Ima nepravde prema trenerima i igračima, ali dobili su novac za septembar a do nove godine bi trebalo da legne ostatak. Ima firmi koje kasne sa isplatama i po 12 meseci'', ističe Đurić i naglašava da bi situacija bila mnogo povoljnija da letos nije sačuvan maltene kompletan tim.


''Cilj nam je bio da se strpimo i 'stegnemo kaiš' sa ciljem da uđemo u Ligu šampiona. U tom slučaju ne bismo imali ni najmanjih finansijskih problema'', dodaje Đurić.

Ipak, od Lige šampiona je ostao samo san, koji će u nekoj od narednih sezona pokušati da ostvari Đurićev naslednik, ko god to bio. A do tada? Neizvesnost će potrajati...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke