Partizan "tricom" do 1/4 finala Kupa!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.11.2014.
18:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana plasirali su se u 1/4 finale nacionalnog Kupa pošto su danas sa lakoćom savladali drugoligaša iz Petrovca na Mlavi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vicešampion Srbije obezbedio je mesto među osam najboljih u nacionalnom Kupu Srbije nakon što je u zaostalom susretu 1/8 finala savladao Slogu iz Petrovca na Mlavi rezultatom 3:0 (1:0).

Partizan: Kljajić, Stevanović (od 46' B. Ilić), Ćirković, Stanković, Petrović, Drinčić, Marković, A. Živković (od 77' Kojić), Ninković, Grbić (od 59' Luka), Škuletić.

Sloga (PM): Ranković, Mišić, Planić, Đoković, Veselinović, Stević, Stojanović, Lepojević (od 70' Vejnović), Antanasijević, Apija, Reljić.

Kompletan tok susreta OVDE!

Loše vreme i neatraktivan rival u osmini finala Kupa Srbije uslovili su slabu posetu na stadionu Partizana na kojem se tokom večeri okupilo jedva 2.000 navijača.

Izabranici Marka Nikolića nagovestili su već na startu utakmice da fudbaleri Sloge neće neophodan kvalitet da im se suprotstave i pravo je čudo kako već posle 45 minuta igre crno-beli nisu imali prednost od tri ili četiri gola razlike.

Samo Petar Škuletić ušao je tokom prvog poluvremena u četiri fantastične prilike ali je sva četiri puta uspevao da "oprosti" gostima iz Petrovca na Mlavi.

Vođstvo Partizanu doneo je Saša Marković, udarcem sa ivice šesnaesterca u 24. minutu!

Lepu akciju po desnoj strani izveo je Petar Grbić, kvalitetan centaršut po zemlji omogućio je usamljenom Markoviću da pogodi mrežu, a zasluge za gol idu i Škuletiću koji je preskočio loptu u toj situaciji.

Drugi deo prvog poluvremena protekao je u znaku totalne dominacije domaćih, a kako je već rečeno, do odlaska na odmor Škuletić je mogao da postigne bar još tri gola.

Umesto mreže gostiju najbolji napadač Partizana pogađao je stativu i dva puta golmana Rankovića, a golman Sloge istakao se i u 41. minutu kada je odbranio udarac Petra Grbića.

Početak drugog dela igre doneo je nešto agresivniju igru gostiju a zahvaljujući Filipu Kljajiću Sloga nije stigla do izjednačenja u 58. minutu kada je Atanasijević tukao precizno u donji desni ugao.

Da u Humskoj večeras neće biti iznenađenja postalo je jasno u 69. minutu kada Nikola Ninković koristi upotrebljiv centaršut Predraga Luke i postiže drugi gol za crno-bele!

Samo pet minuta nakon drugog gola Partizan stavlja tačku na ovaj meč preko Petra Škuletića koji postavlja konačnih 3:0!

Crno-beli će u petak saznati ime rivala u 1/4 finalu Kupa a među potencijalnim protivnicima nalaze se Vojvodina, Spartak, Čukarički, Jagodina, Radnički Niš, Voždovac i Rad.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 19.11.2014
20:55

Da li je neko primetio kod gola Skuletica da se Ninkovic i on ne slazu najbolje?Cak su i isprozivali jedan drugog, mozda i opsovali, ili se meni samo ucinilo?Mada, jasno se vidi kod proslavljanja gola da tu nisu cista posla.

avatar
Povratak kralja BAN2
Wednesday, 19.11.2014
20:14

Sudija meri rastojanje od lopte do živog zida kao da je pijan, tako je i sudio u pojedinim situacijama na štetu Partizana.

avatar
Povratak kralja BAN2
Wednesday, 19.11.2014
20:13

Dobra, tečna i brza igra u većem delu prvog poluvremena. Stevanović imao problem sa prijemom lopte i procenom prilikom klizećih startova, Marković u par navrata bez ideje, Ninković dobro odigrao iako može dosta bolje jer je u dva navrata ispao sebičan i umesto proigravanja N.Petrovića i Grbića šutirao na gol, Škuletić imao ogroman problem sa realizacijom jer je uspeo samo 1/5 šansi da iskoristi od toga su 3 bile stopostotne. Sloga nije igrala bunker, došli su da se nadigravaju, imali par dobrih šuteva koji su odbranjeni ili izblokirani dok je sudija bio očajan. Samo je Santrač video faul nad golmanom Sloge i faul od Škuletića nad igračem Sloge, a takođe je postavljao živi zid Sloge na 6-7m od lopte jer on ne zna da hoda pravo kad meri živi zid, ono je bilo smešno kako on meri rastojanje.

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Wednesday, 19.11.2014
19:56

na na na na na na na crno beli

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Thursday, 20.11.2014
09:21

Tako je, brate moj, sedam puta Hahaha

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Wednesday, 19.11.2014
19:55

NAPRED PARTIZAN!