Partizan u dva kola 11:1 - Nova rapsodija crno-belih, ovog puta žrtva je Mladost

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 11.09.2022.
21:21
Izvor: Sportske.net

Treća utakmica u sezoni u kojoj Partizan ne prima gol.

Sandić Foto
Sandić Foto

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali ekipu Mladosti iz Lučana sa 6:0 (2:0) u utakmici 11. kola Super lige Srbije.

Gordan Petrić nije drastično promešao karte na današnjoj utakmici, ali dovoljno kako bi odmorio pojedince poput Živkovića, Natha, Saničanina, Traorea...Planovi su mu se malo pokvarili povredom Aleksandra Filipovića u završnici prvog poluvremena i Marko Živković je morao na teren. Ali, sve u svemu. Ubedljiva pobeda, tri boda, odmor većine ključnih igrača i pozitivna atmosfera pred dolazak Nice.

Nismo gledali previše zanimljivu utakmicu. Partizan je diktirao tempo i to nije bilo previše brzo iz prostog razloga što štede snagu za utakmicu sa Nicom u četvrtak. Bilo je nekoliko pokušaja preko Rikarda Gomeša i Patrika Andradea u prvom poluvremenu, ali ništa što bi unelo previše uzbuđenja u Humskoj.

U finišu prvog poluvremena, pomenuti Partizanov dvojac direktno utiče na promene rezultata. Prvo je nakon Andradeovog kornera dosuđen penal zbog igranja rukom jednog od defanzivaca Mladosti, što je Rikardo pretvorio u pogodak, a potom u nadoknadi najbolji strelac crno-belih uz malo sreće, glavom, postavlja sigurnih 2:0 za odlazak na odmor.


Nakon 15 minuta predaha, Partizan je bio znatno kvalitetniji i otvoreniji rival. Gledao se uzbudljiviji fudbal, posebno pred golom Samčovića koji se razbranio nakon udaraca Terzića, Andradea i Rikarda kojem je malo nedostajalo da pre jednog časa igre ima upisan het-trik.

Možda se to nije desilo tada, ali jeste nakon jednog sata utakmice u Humskoj. Rikardo Gomeš je odličnim udarcem iskosa, posle asistencije Dijabatea, na drugoj uzastopnoj utakmici došao do het-trika i tako je postavio na 4:0. Prethodno je Igor Vujačić sjajno skočio na centaršut Marka Živkovića iz kornera i tada rešio pitanje pobednika.


Rezultat više nije bio u prvom planu, već su obojica trenera rešila da izvrše po koju zamenu i šansu pruže nekim novim mladim snagama. Na terenu su bili Baždar, Jović, Mihajlo Ilić, te Nemanja Žunić i Sava Pribaković u redovima Mladosti koji ima čak devetoricu bonus igrača u svom taboru.

Jedan od onih iz crno-belih redova, Samed Baždar, svoju šansu uspeo je da iskoristi i to prelepom akcijom sa Aleksandrom Lutovcem. Bio je to prvi pogodak mladog Baždara na stadionu u Humskoj u karijeri. Asistent kod tog gola, samo dva minuta kasnije uspeva i sam da se upiše. Još jedna lepa završnica, uz asistenciju Andradea za potpunu rapsodiju Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke