Partizan u Niš po tri boda, Savo ni reč o sudijama i delegiranju

Autor: Pavle Knežević
subota 20.04.2019.
13:34
Izvor: Sportske.net

Najavljuje trener Partizana kombinovani tim za sutra, ali nije želeo da odgovara na pitanja u sudijama. Šta to crno-beli još mogu da poprave u igri?

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Nema predaha u srpskom fudbalu, pa tako ni Partizan nije mogao da odahne. Samo četiri dana posle okršaja sa Radničkim u polufuninalu kupa, sledi duel u plej-ofu Super lige sa istim protivnikom, ovog puta u Nišu.

"Nastavlja se ubitačni ritam, praktično od kada sam došao u Partizan. Nadam se da smo se navikli na ovo igranje dva puta nedeljno. Čeka nas jedna potpuno drugačija utakmica od one koju smo imali u sredu u kupu, ali to ne umanjuje njenu važnost, jer želimo što pre da obezbedimo to mesto za Ligu Evrope.

Biće dosta promena u odnosu na Kup, Stojković i (desni) Miletić imaju kartone. Imamo male probleme, odmorićemo neke igrače, imamo problema i sa potencijalnim kartonima pred derbi, moramo do sutra sve to da iskalkulišemo i da nađemo sastav koji može da osvoji tri boda
", rekao je trener Savo Milošević.

Posle okršaja u sredu, trener Radničkog Lalatović je rekao da je Partizan navikao da igra na "tepihu", a da je teren u Nišu znatno drugačiji, što više odgovara njegovom timu.

"Mogu delom da se složim, ali mislim da svaka ekipa voli da igra na 'tepihu'. Radnički je dobra ekipa i ima dobre igrače. Da, biće potpuno drugačiji uslovi, ali ti uslovi su isti i za njih i za nas, ali fudbal je igra adaptacije, to je konstantna koja se ne menja u fudbalu.

Govorio sam i ranije da domaći teren treba da predstavlja prednost, tako da razumem da njegova ekipa želi da ima prednost na domaćem terenu. Možda je nefudbalski da insistirate na nefudbalskim uslovima, jer to nije prava promocija fudbala.

Imamo više takvih primera u ligi da tereni nezadovoljavaju standarde i da zato ekipe forsiraju ružan fudbal, a ne pada mi na pamet da nekog ubeđujem u ono što svi znamo. Svi vole atraktivan i brz fudbal
", kaže Milošević.

Pomenuli ste kartone i povrede i kombinacije, da li to znači da vam je derbi važniji?

"Sutra idemo na pobedu, a prioritet je prva sledeća utakmica koja dolazi. Mi u nekim stvarima moramo da gledamo dugoročno. Ne mislim samo na derbi, imamo mnogo utakmica do kraja sezone i moramo da rasporedimo minutažu. Dobro je da celu ekipu imamo na okupu, jer nam otvara mogućnost da se rasteretimo malo", rekao je trener.

Poslednje dve utakmice sa Radničkim bile su tvrde i na jednu loptu, da li sutra možemo očekivati nešto drugačije?

"Verujem da će biti malo drugačija utakmica od one u kupu. Ona je bila specifična, ono je bilo samo prvo poluvreme. Direktno će uticati teren na samu atmosferu, mislim da neće biti mnogo taktčkih promena. Mi ćemo nastojati da ne menjamo svoju filozofiju i ono što se pokazhalo kao da je dobro, a ne verujem ni da će gospodin Lalatović menjati ono što igraju cele sezone i što im donosi uspeh", rekao je trener.

Ovo je prvi put od kada ste došli da niste pomenuli psihološko stanje ekipe, da li to znači da ste sada zadovoljni situacijom po tom pitanju?

"Izgleda to dosta bolje, ali isto tako je jako bitno da ne pravimo korake unazad, jer eventualni pad bi bio veliki korak unazad. Ne bih rekao da smo izašli iz krize, još smo pod velikim opterećenjem. Ne smemo da padamo. Još je situacija dosta komplikovana i ne smemo još da se opuštamo", upozorio je trener Partizana.

Šta je to što još treba da se popravi u igri Partizana?

"Ono što je ostalo da popravimo je naš dolazak u završnicu. Mi dođemo do poslednje trećine, ali završni pas još nije kakav bih voleo da bude. Popravili smo broj dolazaka u završni deo terena, ali njihov kvalitet nije bio zadovoljavajući i to ćemo probati da popravimo. Uspeli smo da skratimo distancu između linija, ali sama ta završnica može da bude mnogo bolja", kaže trener Partizan.

A šutevi iz daljine? To je nešto što ne viđamo često, a može da pomogne, da li ste pričali o tome možda?

"Apsolutno. Ako već ne možemo da uđemo u 16, da probamo bar da šutnemo iz daljine. To radi dva posla: uvek može šut nešto da donese, a tako i sprečavamo kontru i  polukontru protivnika. To i jeste jedna od stvari koju smo tražili od igrača", rekao je Milošević.

Novinari su pitali trenera da li prati delegiranje sudija, pošto će suditi Bojan Nikolić, arbitar sa kojim crno-beli imaju loša iskustva ranije, ali Milošević nije hteo ni da razgovara o tome.

"Ne, ne. Ja sam rekao da ja ne komuniciram sa sudijama, ni za vreme ni posle ni pre utakmice. Zaista neću komentarisati sudije, ni sad ni ubuduće", rekao je Milošević.

A pratite li bar taj deo? Da li bacite pogled ko će suditi?

"Nemam taj deo u svojim sastancima pred utakmicu, niti obraćam pažnju na to", rekao je Milošević.

On je rekao da će Valijente biti u konkurenciji za sutrašnji meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Saturday, 20.04.2019
15:38

Trener izjavi da ne prati ko ce suditi njegovoj ekipi,Ejjjjjj legendo,pa kako pripremis ekipu onda,ne zanima te da li sudija bas lako ili skoro nikada ne vadi karton,ne sudi penal? Strasno!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 20.04.2019
15:03

Gospodin Lalatović ahahahahahahaha

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 20.04.2019
14:55

Zbog cega je nasa juniorska liga je za godinu dana starija od evropskih takmicenja (npr. u evroliginom juniorskom turniru, takmice se generacije '01 i mladje, dok kod nas je granica '00).
Drugo zasto se igracima koji igraju seniorska takmicenja Pecarski (Partizan), Trifunovic (Partizan i Mladost), Pazin (kolko znam skidao se nekoliko puta za Mladost) daje "naredba" da ucestvuju opet na juniorskim, to koda ides na fakultet, pa ti "narede" da se vratis u srednju skolu

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 21.04.2019
22:45

Promasio si sport:-D