Partizanov cilj je - Liga Evrope!

Autor: Beta Beta
petak 09.01.2015.
13:44
Izvor: Beta

Skroman u svojoj oceni ciljeva i ambicija fudbalskog kluba Partizan bio je danas Ljubiša Tumbaković.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Potpredsednik Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je danas da će taj fudbalski klub napraviti strategiju razvoja koja predvidja plan za unapredjenje rezultata u narednih pet godina.

"U sklopu petogodišnjeg plana direktor kluba (Milošs Vazura) i ja napravićemo strategiju razvoja fudbalskog kluba koja će prema godinama imati i nivo traženog rezultata. U ovoj, prvoj godini, tražićemo šampionsku titulu u našoj ligi, a onda i direktan plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Naravno sa bonusom koji bi bio Liga šampiona", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

"Iz godine u godinu, uz uslove koje budemo stvarali i selekciju igračam tražiće se i veći rezultati. Moguće da već od sledeće godine taj cilj bude Liga šampiona", dodao je on.

Upitan da li se u petogodišnjim planovima nalazi i kapiten Saša Ilić, Tumbaković je rekao da to zavisi od 37-godišnjeg fudbalera.

"Kao neko ko je klupska legenda, Ilić će naci svoje mesto u Partizanu, ali prvo treba da završimo ovu polusezonu sa rezultatima koje očekujemo, pa ćemo sa njim napraviti dogovor koji će biti i u kostist Partizana i u njegovu korist. Gde će biti, to pre svega zavisi od njega", rekao je Tumbaković.

Govoreći o novom sportskom direktoru, potpredsednik Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da poznaje Dragana Ćirića 25 godina i da je siguran da će svoju kreativnost sa terena preneti i na posao sportskog direktora.

"Njegov razvoj sam pratio od njegovih igara u mlaćim kategorijama, a posle toga sam se njegovim potezima radovao i kao prvi trener Partizana. Njegova kreativnost je bila maestralna i njegovo iskustvo je dovoljna najava da se ta kreativnost prenese na rukovodeću funkciju. Verujem u njega, kao i u Upravni odbor i verujem da će ta kreativnost koju poseduje brzo početi da se prikazuje", rekao je Tumbaković.

Dragan Ćirić i Ljubiša Tumbaković su od 1993. do 1997. godine bilii u Partizanu kao igrač i trener i na pitanje da li postoji šansa da u narednih pet godina Parizan osvoji više titula nego u tom periodu, Tumbaković je rekao da je to teško izvodljivo.

"To je teško, ali sa tim motivom ulazimo u ovu priču. Moj cilj je da stabilizujem klub, a sportski direktor da razmišlja o rezultatu. Na dobrom smo putu da ponovimo te rezultate"
, rekao je Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 09.01.2015
14:55

Skromnost je vrlina, nama, trenutno, i treba da bude cilj LE, ali, ne tako sto cete pokloniti zvezdi titulu vec tako sto cete kao sampioni pokusati da udjete u LS, pa ako ispadnemo nema veze, bitno je da se na terenu gine i da mi vidimo da radite za nas. Svesni smo mi situacije, svesni finasisjkih problema, vec nekoliko puta pokusavamo da udjemo u LS, u LE ulazimo i najsiromasniji smo klub od svih ucesnika ali trud cenimo, iskrenost cenimo, postovanje cenimo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 09.01.2015
16:17

Tako je, ove godine treba da bude cilj u LE da se borimo za 2. mesto u grupi.

avatar
Povratak kralja BAN5
Friday, 09.01.2015
18:53

Prema rečima Tumbakovića cilj je da se direktno uđe u LE, verovatno je mislio na plasman u plej of kvalifikacija za LŠ odakle poraženi ide u LE, a pobednik u LŠ. Mnogo toga će zavisiti od klupskog koeficijenta, od sastava šešira, od žreba ali i pored svega minimum treba da nam bude plasman u LE naredne sezone.

avatar
Friday, 09.01.2015
16:52

Uvek se treba boriti za prvo mesto :) ja sam ubedjem da ulazimo u LS ako ovaj tim ostane na okupu za kvalifikacije, a ako do toga dodje mozda cemo se i pojacati kako bi zauzeli bar trecu poziciju. U evropi je novac i uprava koja to bude shvatila ce najbolje proci.