Partizanov sastav za Gent - Šta će Stanojević promeniti u odnosu na Floru?

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.10.2021.
20:50
Izvor: Sportske.net

Na kojim pozicijama će biti korekcija?

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ekipa Partizana će u četvrtak od 21 čas imati najteži ispit od ulaska u grupnu fazu Lige konferencija. Direktni konkurent u borbi za prvo mesto, belgijski Gent dolazi u Humsku, a pobednik tog duela bi se izdvojio na čelnoj poziciji na tabeli i napravio veliki korak ka direktnom plasmanu u osminu finala.

Crno-beli se nadaju velikoj podršci sa tribina, a na terenu će se Belgijancima suprotstaviti donekle izmenjen tim u odnosu na prošlo kolo, kada cu crno-beli u Humskoj savladali estonsku Floru sa 2:0.

Na golu neće biti promena, ponovo će Stanojevićev izbor biti mladi Aleksandar Popović, ali možda najveća neizvesnost vlada oko toga ko će zauzeti bekovske pozicije. Protiv Flore su starteri bili Živković na desnoj i Obradović na levoj strani, što je tada bilo i očekivano, s obzirom na ofanzivno opredeljenje crno-belih. Takvo opredeljenje neće izostati ni ovog puta, ali uz dodatnu pažnju kada su defanzivni zadaci u pitanju, jer i Gent igra napadački fudbal, uz veći kvalitet u odnosu na Floru. Zato bi sutra trebalo očekivati Miljkovića na desnoj strani, a na levoj ponovo Obradovića koji u ekipi Partizana najbolje poznaje Belgijance, s obzirom na dug staž u tamošnjoj ligi.

Štoperski tandem će biti onaj koji je zajedno odigrao najveći broj mečeva od početka sezone, dakle Vujačić i Saničanin i tu dilema ne bi trebalo da bude.

Saša Zdjelar takođe nije upitan na poziciji zadnjeg veznog, ali se postavlja pitanje da li će sutra Jojić igrati uz njega, ili možda pre Aleksandar Šćekić, kako dodatni ''osigurač'' defanzivnoj liniji tima i značajan adut u skok-igri.

A kada je ofanzivna linija u pitanju, tu je već sve poznato - kapiten Marković na desnoj, Kvinsi Menig na levoj strani, u sredini će delovati Bibars Natho, a ispred njega u špicu Rikardo Gomeš.

Dakle: Popović - Miljković, Saničanin, Vujačić, Obradović - Zdjelar, Šćekić /Jojić/ - Marković, Natho, Menig - Rikardo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke