Partizanova dominacija protiv Radnika, neka se spremi Gent!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.10.2021.
18:51
Izvor: Sportske.net

Oslabljeni gosti bezopasni, Partizan stvarao šanse i davao golove.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su večeras na svom terenu ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 2:0 u utakmici 13. kola Linglong Superlige Srbije.

Crno-belima je ovo jedanaesta pobeda u 12 odigranih utakmica, pa sada na prvom mestu imaju 34 boda, pet više od Crvene zvezde, uz jednu utakmicu više.

Gosti iz Surdulice su u Beograd doputovali značajno oslabljeni, bez nekolicine igrača i to se i osetilo u njihovoj igri, s obzirom da praktično ništa nisu uradili u napadu i svu pažnju su usmerili na odbranu svog gola. Na kraju je odnos u broju šuteva ka golu bio 20:1 u korist Partizana!

Ekipi Partizana je trebalo nekih pola sata da dođu do svoje igre i da počnu da pronalaze ''pukotine'' u odbrani rivala.

Nikola Terzić je u 29. minutu meča odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, kada je lopta prohujala pored desne stative, a dva minuta kasnije zamalo neprecizan bio je i Rikardo sa oko dvadeset metara.

Sve to je bila najava onoga što je usledilo u 33. minutu kada je Terzić centrirao sa desne strane, Saničaninov šut je bio izblokiran, ali lopta dolazi do Jojića koji je sa ivice peterca šalje u mrežu - 1:0.

Nešto kasnije Nikola Terzić je propustio još jednu odličnu priliku kada je iskosa sa desne strane izbio oči u oči sa golmanom Ranđelovićem, ali je traljavo šutirao.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Jojić je povukao loptu ka kaznenom prostoru gostiju, pa lepo proigrao Rikarda Gomeša koji šutira iskosa sa desne strane, ali Ranđelović odlično brani.

Novu priliku crno-beli su imali u 50. minutu kada je Miljković sa desne strane centrrirao, Rikardo kratko prosledio loptu za Lazara Markovića, koji šutira zamalo neprecizno, pored desne stative.

Posle kraćeg zatišja, novu priliku za Partizan  propustio je i Danilo Pantić u 61. minutu, kada mu je golman Ranđelović ''ušao u šut'', a par minuta kasnije golman gostiju pravovremeno istrčava i ispred Lazara Markovića koji ne uspeva da uputi završni udarac.

U međuvremenu Natho je zamenio Pantića, a u 73. minutu Partizan konačno stiže do drugog gola. Saša Zdjelar je sa desne strane odlično centrirao u kazneni prostor, a Rikardo Gomeš zahvata loptu glavom i šalje je u mrežu za 2:0. Ovo je njegov 14. gol od početka sezone u Superligi.

Do kraja, crno-beli su rutinski obavili posao i sada mogu mirno da čekaju četvrtak i meč trećeg kola Lige konferencija protiv belgijskog Genta, takođe u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke