Partizanova klupa kao bauk: ''Ne! Ne! Ne!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.03.2019.
17:22
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Čim je čuo početak pitanja, odmah je oštro reagovao.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Ovog popodneva bismo iz Partizana mogli da dobijemo odgovore o potencijalnim kadrovskim rešenjima u sportskom sektoru kluba, posle ostavki Zorana Mirkovića i Ivice Ilieva.

Upravni odbor kluba počeo je zasedanje oko 16 časova, tokom večeri se očekuju i izjave čelnika Partizana, a ono što navijače najviše zanima jeste odgovor na pitanje ko će biti novi trener crno-belih.

Ilija Stolica je, bar prema prognozama, prvi favorit da nasledi Zorana Mirkovića, a od ostalih imena se nameće i Vladimir Vermezović, koji je već imao dva mandata u ulozi šefa struke Partizana.

Međutim, on je u izjavi za ''Kurir'' kategorički odbacio tu mogućnost, svestan i iz sopstvenog iskustva koliko je to težak posao, pogotovo u situaciji u kojoj se Partizan sada nalazi.

''Ne! Ne! Ne! Kao trener, ne!

Mogu da pomognem na bilo koji drugi način. Dva puta sam bio trener Partizana, prošao kroz sve ovo što je sada zadesilo Batu, tako da ga razumem u potpunosti. Nije mu lako i žao mi je'', istakao je Vermezović.

Naglasio je da mu se nimalo ne dopada što je Partizan tako brzo ''potrošio'' i Zorana Mirkovića, kao što je to bio slučaj i sa Ivanom Tomićem, par godina ranije.

''Partizan definitvno mora da napravi strategiju za duži period. Ako ostane ovakva konstelacija snaga, u naredne dve do tri godine, mislim da Partizan neće biti u ozbiljnoj konkurenciji za trofeje'', istakao je Vermezović.

Upravo je Zoran Mirković od strane uprave Partizana pre nedelju dana označen kao ''dugoročno rešenje'', a onda se desio potpuni obrt - Mirkovićeva ostavka.

''Pitanje je kakva je finansijska situacija u klubu. U sportu je generalno novac postao adut broj jedan za sve. Kad je uspeh imamo para, kada nema rezultata, onda nema novca...

Partizan svake godine promeni po desetoricu igrača. To ne vodi bilo čemu. Treba da se napravi sistem, kostur ekipe...

Da se prodaju igrači u pravom momentu, a ne zato što se mora. Na žalost, situacija je takva, kakva je. Partizan mora da krene od nule! Ali, do nule treba doći'', ističe Vermezović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke